ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πλήρης στήριξη στην Ακτωρ, τον κατασκευαστικό βραχίονα του Ομίλου Ελλάκτωρ, παρέχουν οι Ολλανδοί της Reggeborgh, όπως άλλωστε είχαν δεσμευτεί.
Όπως έγινε γνωστό στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, σχεδιάζεται ενδιάμεση χρηματοδότηση μέσω ομολόγου περί τα 50 εκατ ευρώ προκειμένου να στηριχθεί κεφαλαιακά η Άκτωρ.
Υπενθυμίζεται ότι στο α’ τρίμηνο του 2021, η Ελλάκτωρ παρείχε στην Άκτωρ γραμμή χρηματοδότησης, ύψους 13 εκατ. ευρώ
Αναφορικά με την δρομολογούμενη αύξηση ύψους 120,5 εκατ. ευρώ, στόχος είναι να επανατοποθετήσει στρατηγικά τον Όμιλο τόσο στην εγχώρια όσο και στις διεθνείς αγορές, αντιμετωπίζοντας αποφασιστικά πλέον τις εκκρεμότητες του παρελθόντος, και θέτοντας στέρεες και υγιείς βάσεις για τη δυναμική συμμετοχή του Ομίλου στην προβλεπόμενη θετική πορεία του κλάδου.
Ιστορικά ο τομέας των Κατασκευών υπήρξε η πηγή των μεγαλύτερου μέρους των εσόδων του Ομίλου, υπογραμμίζεται ωστόσο η σημαντική και σταθερή συμβολή/συμμετοχή των τομέων Παραχωρήσεων, ΑΠΕ και διαχείρισης αποβλήτων στη διαμόρφωση του EBITDA του Ομίλου.
Τα κεφάλαια, τα οποία θα αντληθούν από την προτεινόμενη Αύξηση, θα διατεθούν προκειμένου να καλύψουν επενδύσεις ύψους περίπου €20,5 εκατ. για τη χρηματοδότηση έργων στους τομείς της Ενέργειας καθώς και 100 εκατ. περίπου, για τη συμμετοχή της Εταιρείας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της, ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ. Από τα παραπάνω ποσά θα αφαιρεθούν αναλογικά τα έξοδα της έκδοσης των Νέων Μετοχών και το σύνολο των κεφαλαίων που θα αντλήσει η Άκτωρ θα διατεθεί με στόχο να καλύψει υποχρεώσεις από δραστηριότητες του εξωτερικού, κυρίως αυτές που σχετίζονται με την κατασκευή φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, αλλά και τις υποχρεώσεις της στην ελληνική αγορά, 45 εκατ. ευρώ και 55 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Στόχος της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου είναι να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο.
Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Άρης Ξενόφως κάλεσε τους μετόχους να λάβουν μέρος στη γενική συνέλευση και στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Οι στόχοι της νέας διοίκησης
Η σταθεροποίηση της απόδοσης του Ομίλου, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός αυστηρού πλάνου μείωσης των εξόδων και η αποκατάσταση της ρευστότητας βρίσκονται στις βασικές προτεραιότητες της Διοίκησης από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της. Επιπρόσθετα η νέα Διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ:
-Σχεδιάζει και αξιολογεί εναλλακτικά σενάρια ενδιάμεσης χρηματοδότησης για να καλυφθούν οι άμεσες κεφαλαιακές ανάγκες της ΑΚΤΩΡ
-Αποκαθιστά σταδιακά τις σχέσεις με προμηθευτές και συνεργάτες
-Στοχεύει στον εξορθολογισμό του κόστους και την επαναδιαπραγμάτευση υφιστάμενων συμβάσεων
-Επανασχεδιάζει την εσωτερική οργανωτική δομή, με στόχο την επίτευξη αποτελεσματικότητας, υπευθυνότητας και των εσωτερικών συνεργασιών
-Εφαρμόζει τη συνεχή και συστηματική παρακολούθηση της προόδου των έργων
-Υλοποιεί απεμπλοκή του τομέα κατασκευής από ζημιογόνες δραστηριότητες του εξωτερικού πλην Ρουμανίας
Tαμείο Ανάκμψης
Οι επιχειρησιακοί τομείς της ΕΛΛΑΚΤΩΡ αναμένεται να επωφεληθούν σημαντικά, καθώς είναι σε θέση να επιδιώξουν σημαντικό ποσοστό από το ταμείο Ανάκαμψης. Άλλωστε οι επιχειρησιακοί τομείς του Ομίλου συμπεριλαμβάνονται στους βιομηχανικούς κλάδους τους οποίους έχει θέσει σε προτεραιότητα το ταμείο. Μεταφορές – Ενέργεια – Διαχείριση Αποβλήτων.
Ροή Ειδήσεων
21/01/2025 | 22:42
Τζόυς Μιχαηλίδου για τον γιο της Μαίρης Βιδάλη: «Ήταν προδιαγεγραμμένο αλλά ελπίζεις μέχρι τελευταία στιγμή»
21/01/2025 | 22:33
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν ήταν ποτέ καλύτερη η σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ, δεν αναμένω αλλαγές μετά την εκλογή Τραμπ
21/01/2025 | 22:21
Ο Κώστας Φραγκολιάς απαντά για το τηλεοπτικό του μέλλον: «Όπου κι αν πάει η Σταματίνα, θα την ακολουθήσω»
21/01/2025 | 21:45
MasterChef: «Πάγωσαν» με το υλικό που κλήθηκαν να μαγειρέψουν – Έστειλε 9 υποψήφιους προς αποχώρηση
21/01/2025 | 21:24
Τραγωδία στην Αγία Παρασκευή: Τροχαίο δυστύχημα με παράσυρση πεζού που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του
21/01/2025 | 21:15
Αντώνης Κανάκης: Το απίστευτο «καρφί» τον ΣΚΑΪ για το νέο τηλεπαιχνίδι με τους Κούτρα – Ντσούνο
21/01/2025 | 21:01
Πάνω από 30 μαχαιριές δέχτηκε το θύμα στο Παλαιό Φάληρο – Ο δράστης χτυπούσε τον 60χρονο ακόμα και πεσμένο κάτω
21/01/2025 | 20:51
Σοκάρει ο Γιώργος Γεωργίου: «Τα αδέλφια μου έπεσαν στα σκληρά ναρκωτικά, ο ένας στην ηρωίνη και ο άλλος στην κοκαΐνη»
21/01/2025 | 20:36
Δημοσκόπηση Alco: Δένδιας και Πιερρακάκης οι δημοφιλέστεροι υπουργοί – Συνεχίζει να τρομάζει η ακρίβεια
21/01/2025 | 08:12
Τάσος Ξιαρχό: «Αυτή έδωσε λεφτά για να κερδίσει τον ελληνικό τελικό, ετοιμάζεται ήδη»
21/01/2025 | 14:00
Χριστίνα Αλούπη: «Με χώρισε επειδή δεν ήταν έτοιμος για γάμο, παρόλο που δεν το είχαμε συζητήσει ποτέ»
21/01/2025 | 17:46
Ευδοκία Ρουμελιώτη: «Ήμασταν στο Πήλιο, ήμουν σίγουρη ότι έχω καρκίνο» – Άφωνη η Δανάη Μπάρκα
21/01/2025 | 13:00
Νάνσυ Παραδεισανού: «Αρνήθηκα να κάνουμε γύρισμα» – Η απάντηση στον Κωνσταντίνο Βασάλο για την αγένεια
21/01/2025 | 08:12
«Δράμα» με το καλημέρα στο MasterChef: Αποχώρησε οικειοθελώς από το πρώτο επεισόδιο
21/01/2025 | 12:00
Στέφανος Κασσελάκης: «Ο σύζυγός μου είναι ο πιο φανταστικός που θα μπορούσα να φανταστώ»
21/01/2025 | 17:37
Καίτη Γκρέυ: Το βίντεο που ζήτησε να προβληθεί μετά τον θάνατό της – «Υπέφερα πάρα πολύ στη ζωή μου, θέλω να με θυμάται ο κόσμος με καλοσύνη»
21/01/2025 | 15:30
Καίτη Γκρέυ: Η σοκαριστική στιγμή που ο Στέλιος Καζαντζίδης τής είπε ότι θα την «καθαρίσει»
21/01/2025 | 08:12
Συγκινεί η Μελίνα Ασλανίδου για τον αδελφό της: «Με τον χαμό του Ανέστη αντιλήφθηκα ότι η ζωή δεν είναι όπως νόμιζα»
21/01/2025 | 08:11