Αθήνα

26 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κορονοϊός – Καπραβέλος: Τέλη Μαΐου θα δούμε μια τρομακτική έκρηξη των θανάτων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελλάκτωρ: Με το βλέμμα στην γενική συνέλευση της Πέμπτης

Πράσινο φως στην έγκριση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ, εκτιμάται ότι θα δώσει η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 22 Απριλίου.

Δείτε επίσης

Ελλάκτωρ: «Όλα θα τελειώσουν στην γενική σύνελευση της 22ης Απριλίου»

Πηγές προσκείμενες στην διοίκηση του Ομίλου Ελλάκτωρ, αναφέρουν ότι «όλα θα τελειώσουν στη γ.σ.» αφήνοντας να εννοηθεί ότι η δρομολογούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου 120,5 εκατ ευρώ θα εγκριθεί.

Αυτό άλλωστε, όπως κατά καιρούς έχει επισημανθεί από την νέα διοίκηση του Ομίλου, είναι η μόνη λύση για να ξεπεραστούν τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Ακτωρ, θυγατρική της Ελλάκτωρ και απαλλαγμένη από την κακοδιαχείριση και τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος να προχωρήσει στην επόμενη ημέρα.

Την αναγκαιότητα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου για να προχωρήσει η εταιρεία, επισήμαναν κύκλοι της Ελλάκτωρ και σε πρόσφατη ενημέρωση

των δημοσιογράφων, τονίζοντας ότι “όποιος επιχειρήσει να δημιουργήσει πρόβλημα στην γενική συνέλευση, ώστε να μην εγκριθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αναλαμβάνει την ευθύνη απέναντι στους υπόλοιπους μετόχους και τους 6.000 εργαζόμενους της εταιρείας.

Από την μία πλευρά οι εφιπλιστές Καϋμενάκης και Μπάκος έχουν αφήσει να διαρρεύσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν την αύξηση ζητώντας αλλαγή της διοίκησης του Ομίλου, ενώ από την άλλη πλευρά η Reggeborgh έχει απορρίψει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνδιοίκησης με τους εφοπλιστές Καυμενάκη και Μπάκο.

Να σημειωθεί ότι η πλευρά των εφοπλιστών προτείνει για την διοίκηση του Ομίλου μεταξύ άλλων τον πρώην επικεφαλής της Ακτωρ Α. Εξάρχου, εναντίον του οποίου προ ημερών κατατέθηκε (και κατά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Αναστάσιου Καλλιτσάντση) αγωγή για υπεξαίρεση.

Ειδικότερα η πρώτη αγωγή στρέφεται κατά του Αναστάσιου Καλλιτσάντση και αφορά τη σύμβαση που υπέγραψε με την εταιρεία Nexus Design Studio EE της Κωνσταντίνας Ράπτη με αντικείμενο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα πολεοδομικής και χωροταξικής πολιτικής και σχετικών συμβουλευτικών υπηρεσιών, ενώ η δεύτερη αγωγή είναι κατά των κ. Καλλιτσάντση και Αλέξανδρο Εξάρχου (πρώην διευθύνων σύμβουλο της Άκτωρ) και η κατηγορία είναι για υπεξαίρεση χρηματικού ποσού 100.000 ευρώ με εικονική σύμβαση σε βάρος της Ελλάκτωρ.

Η επίδικη συμφωνία αφορά την σύμβαση μεταξύ της εταιρείας «EXARCHOU AND ROSEMBERG INTERNATIONAL LTD», η οποία εδρεύει στην Λακατάμια Λευκωσίας και της Ελλάκτωρ για την παροχή νομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών έναντι τιμήματος 100.000 ευρώ.

Η νυν διοίκηση του Ομίλου υποστηρίζει στην αγωγή της ότι παραμένει άγνωστο τι ακριβώς μελέτησε η εταιρεία του κ. Εξάρχου η οποία είχε στη διάθεσή της 65 μέρες και πληρώθηκε με εντολή και πάλι του κ. Καλλιτσάντση με δύο εμβάσματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ευρήματα του διαχειριστικού ελέγχου στην Ελλάκτωρ δεν είναι μόνο αυτά και σύντομα αναμένονται και νέα.

Την ίδια στιγμή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου με το οποίο θα παρουσιαστούν στην γενική συνέλευση η εταιρεία Greenhill των Δ. Μπάκου και Ι. Καϋμενάκη.

Και αυτό γιατί στην προηγούμενη γενική συνέλευση της 2ας Απριλίου η Greenhill Investment Limited, υποστήριξε ότι κατέχει 42,9 εκατ. μετοχές (ήτοι ποσοστό 25,5%) του μετοχικού κεφαλαίου του Ομίλου, όμως όπως αποδείχτηκε οι δύο εφοπλιστές είχαν τα δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν μόνο σε 3,33 εκατ. μετοχές ήτοι ποσοστό 1,55%. Τα δικαιώματα ψήφου για τις υπόλοιπες μετοχές που ελέγχει (39,647 εκατ. μετοχές ή 18,5% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ) έχουν εκχωρηθεί σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΧΑΕ, ως ενέχυρο στην  Aiolos Investor.

Μάλιστα για το θέμα αυτό στελέχη της Ελλάκτωρ έκαναν παρέμβαση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο καιρό μία σειρά εταιρειών αγνώστου προέλευσης έχουν εμφανιστεί από την πλευρά των Μπάκου – Καϋμενάκη, όπως η Invesco, η Greenhill Investments, η Greenhill Investment, η Faralon και η Aiolos. Μάλιστα, εκτιμάται ότι η τελευταία είναι 100% θυγατρική του fund Farallon που είχε δανείσει παλιότερα τον κ. Καλλιτσάντση στο πόλεμο με τους κ.κ. Μπόμπολα και Κούτρα, πριν από 2,5 χρόνια για τον έλεγχο της διοίκησης του Ομίλου.

Σταϊκούρας: Δεν προβλέπεται Επιστρεπτέα 8- Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο για μειωμένα ενοίκια τον Ιούνιο
Ιστορικό ρεκόρ εξαγωγών σε αγγούρια και μανταρίνια
PMI: Η Παπαστράτος είναι μία από τις θυγατρικές με τις καλύτερες επιδόσεις διεθνώς
Αναστολές εργασίας το Μάιο: Ποιους αφορούν – Τα κριτήρια επιλεξιμότητας – Οι νέες λίστες ΚΑΔ (ΠΙΝΑΚΕΣ)
Πώς η Κωτσόβολος πέτυχε αύξηση των πωλήσεων παρά τα lockdown
Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Μέχρι πότε υποβάλλονται οι αιτήσεις