Αθήνα

25 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Τέλος τα εμβόλια AstraZeneca στην Ε.Ε. – Τι θα γίνει με όσους έχουν ήδη κλείσει ραντεβού και τις δεύτερες δόσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελλάκτωρ: «Όλα θα τελειώσουν στην γενική σύνελευση της 22ης Απριλίου»

«Όλα θα τελειώσουν στην γενική συνέλευση του Ομίλου στις 22 Απριλίου», αυτό επισημαίνουν στο The Caller, πηγές προσκείμενες στην διοίκηση του Ομίλου Ελλάκτωρ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η δρομολογούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου 120,5 εκατ ευρώ θα πάρει το πράσινο φως.

Αυτό άλλωστε, όπως κατά καιρούς έχει επισημανθεί από την νέα διοίκηση του Ομίλου, είναι η μόνη λύση για να ξεπεραστούν τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Ακτωρ, ο κατασκευαστικός βραχίονας της Ελλάκτωρ και απαλλαγμένη από την κακοδιαχείριση και τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος να προχωρήσει στην επόμενη ημέρα.

Την αναγκαιότητα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου για να προχωρήσει η εταιρεία, επισήμαναν κύκλοι της Ελλάκτωρ και σε πρόσφατη ενημέρωση των δημοσιογράφων, απορρίπτοντας κατηγορηματικά ωστόσο το ενδεχόμενο συνδιοίκησης με τους εφοπλιστές Καυμενάκη  και Μπάκο.

Όπως είχαν αναφέρει «το ποιος διοικεί μία εταιρεία, είναι κάτι που αποφασίζει η γενική συνέλευση των μετόχων. Η προηγούμενη γενική συνέλευση του Ελλάκτωρα αποφάσισε ξεκάθαρα ότι θέλει η διοίκηση του Ομίλου να ασκείται από την Reggeborgh και όχι από τους εφοπλιστές, με το εκλογικό σώμα μάλιστα να ψηφίζει υπέρ των πρώτων με ποσοστό 62% έναντι 32% των δεύτερων».

«Ως εκ τούτου  δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο συνδιοίκησης με τους κ.κ Καϋμενάκη και Μπάκου», ξεκαθάρισαν.

Μάλιστα όπως φαίνεται η νέα διοίκηση του Ελλάκτωρα, προχωρά σε όλα αυτά που είχε δεσμευτεί όταν πήρε τα ηνία του μεγάλου κατασκευαστικού Ομίλου της χώρας, να προχωρήσει σε διαχειριστικό έλεγχο προκειμένου να «ρίξει φως» στα όσα ενδεχομένως συνέβαιναν τα τελευταία χρόνια στον Όμιλο τα τελευταία 2,5 χρόνια.
Χτες κατατέθηκε αγωγή κατά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Αναστάσιου Καλλιτσάντση και του πρώην επικεφαλής της κατασκευαστικής Αλέξανδρου Εξάρχου, για υπεξαίρεση.

Ειδικότερα η πρώτη αγωγή στρέφεται κατά του Αναστάσιου Καλλιτσάντση και αφορά τη σύμβαση που υπέγραψε με την εταιρεία Nexus Design Studio EE της Κωνσταντίνας Ράπτη με αντικείμενο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα πολεοδομικής και χωροταξικής πολιτικής και σχετικών συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην αγωγή της η διοίκηση της Ελλάκτωρ από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία της εταιρείας Nexus Design Studio δημοσιεύτηκαν στο ΓΕΜΗ μία μέρα πριν από την υπογραφή της σύμβασης (ήτοι 11 Νοεμβρίου 2020). Η διάρκεια της σύμβασης ήταν περίπου 1,5 μήνας και η αμοιβή μαζί με ΦΠΑ 260.400 ευρώ. Έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020 και το ποσό εξοφλήθηκε ολοσχερώς με εντολή του κ. Καλλιτσάντση.

Η δεύτερη αγωγή είναι κατά των κ. Καλλιτσάντση και Αλέξανδρο Εξάρχου (πρώην διευθύνων σύμβουλο της Άκτωρ) και η κατηγορία είναι για υπεξαίρεση χρηματικού ποσού 100.000 ευρώ με εικονική σύμβαση σε βάρος της Ελλάκτωρ.

Η επίδικη συμφωνία αφορά την σύμβαση μεταξύ της εταιρείας «EXARCHOU AND ROSEMBERG INTERNATIONAL LTD», η οποία εδρεύει στην Λακατάμια Λευκωσίας και της Ελλάκτωρ για την παροχή νομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών έναντι τιμήματος 100.000 ευρώ.

Η νυν διοίκηση του Ομίλου υποστηρίζει στην αγωγή της ότι παραμένει άγνωστο τι ακριβώς μελέτησε η εταιρεία του κ. Εξάρχου η οποία είχε στη διάθεσή της 65 μέρες και πληρώθηκε με εντολή και πάλι του κ. Καλλιτσάντση με δύο εμβάσματα.

Ειδικότερα το επίμαχο τιμολόγιο, με ημερομηνία 31 Ιουλίου 2018, καταχωρήθηκε αυθημερόν στην εταιρεία και με επείγουσα εντολή του Διευθύνοντος  Συμβούλου κ. Καλλιτσάντση εξοφλήθηκε σε δύο ισόποσα εμβάσματα ποσού 50.000,000 (άγνωστο γιατί δύο, αλλά ερευνητέο το γιατί) την 9/08/2018 και την 14/08/2018 αντίστοιχα μέσω της Εθνικής Τραπέζης.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι τα ευρήματα του διαχειριστικού ελέγχου στην Ελλάκτωρ δεν είναι μόνο αυτά και σύντομα αναμένονται και νέα ευρήματα.

Η pole position της Jumbo και ο κίνδυνος τετακέ
Η μάχη της Άκτωρ για τον διαγωνισμό της Εγνατίας – Σήμερα εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα
Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της Άκτωρ για την Εγνατία – Σε μία εβδομάδα η απόφαση
Την Τρίτη η αποζημίωση ειδικού σκοπού για 472.899 ωφελούμενους – Μειώνονται οι δικαιούχοι
ΟΑΕΔ: Από σήμερα ξεκινά η καταβολή της παράτασης των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν τον Απρίλιο
Αύξηση κατώτατου μισθού στα 809 ευρώ ζητάει η ΓΣΕΕ