Ελλάκτωρ: «Πράσινο φως» για να ελεγχθεί η διοίκηση Καλλιτσάντση - TheCaller

Αθήνα

25 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Δάνης Κατρανίδης: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό – Αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελλάκτωρ: «Πράσινο φως» για να ελεγχθεί η διοίκηση Καλλιτσάντση

Μία ακόμη επεισοδιακή γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ που κράτησε πάνω από 5 ώρες, έλαβε χώρα σήμερα, Τρίτη, με την «εκπαραθύρωση» της Greenhill των εφοπλιστών Καϋμενάκη και Μπάκου και την έγκριση για έλεγχο των πεπραγμένων της προηγούμενης διοίκησης, του Αναστάσιου Καλλιτσάντση.

Τα τρικ των εφοπλιστών της Greenhill και η «εκπαραθύρωση» από το σώμα των μετόχων

Η γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ ξεκίνησε με αντεγκλήσεις μεταξύ του Προέδρου της γενικής συνέλευσης κ. Γ. Μυλωνογιάννη και του εκπροσώπου της Greenhill Investment, κ. Σ. Μπρέγιαννου, σχετικά με τη συμμετοχή ή μη της εταιρείας των εφοπλιστών κ.κ. Καϋμενάκη και Μπάκου στην διεξαχθείσα γενική συνέλευση με αφορμή την εκχώρηση των δικαιωμάτων ψήφου της Aeolus.

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της γενικής συνέλευσης της Ελλάκτωρ κ. Μυλωνογιάννης στο Αποθετήριο εμφανίζεται ότι η Aeolus έχει εκχωρήσει τα δικαιώματα ψήφου ήτοι 25,5% στην Greenhill Investment, ωστόσο δεν υπάρχει έγγραφο Aeolus στο οποίο να δηλώνεται ότι εκχωρεί τα δικαιώματα αυτά.

Για μία ακόμη φορά, όπως είχε γίνει και σε προηγούμενη γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ, οι εφοπλιστές επιχείρησαν να παρουσιάσουν ότι έχουν τα δικαιώματα ψήφου της Ελλάκτωρ χωρίς ωστόσο να παρουσιάζουν και τα σχετικά νομιμοποιητικά έγγραφα.

Ο κ. Μυλωνογιάννης δήλωσε πως θα παράσχει χρόνο προκειμένου να προσκομιστεί πληρεξούσιο της Aeolus προς την Greenhill (στην οποία θα αναφέρεται σε εκχώρηση δικαιωμάτων ψήφου), ενώ στην περίπτωση που δεν υπάρξει αυτό το έγγραφο τότε θα θέσει στο σώμα της Γ.Σ. το αίτημα συμμετοχής της Greenhill για τη συμμετοχή της στη γενική συνέλευση.

Το έγγραφο μέχρι και τον χρόνο που δόθηκε, δεν παρουσιάστηκε και ως εκ τούτου η συμμετοχή ή μη της Greenhill τέθηκε στην κρίση της γενικής συνέλευσης, που να σημειωθεί αποτελεί το ανώτατο όργανο της κάθε εταιρείας, η αλλιώς η στιγμή που μπορεί να μιλήσει ο κάθε μέτοχος μιας εταιρείες.

Έτσι για το θέμα αυτό, ήτοι κατά της συμμετοχής της Greenhill στην γενική συνέλευση, ψήφισε το 84,26% των παρισταμένων μετόχων, υπέρ της συμμετοχής της Greenhill το 4,75%, ενώ αποχή δήλωσε το 11% του εκλογικού σώματος

Να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ η Aeolus Investors LLC κράτησαν αποστάσεις από τα όσα είχαν υποστηρίξει οι εκπρόσωποι των Γ. Καϋμενάκη και Δημ. Μπάκου.

Όπως ανέφερε τότε σε ανακοίνωση της η δικηγορική εταιρεία «Ποταμίτης Βεκρής» «Εκπροσωπούμε την εταιρία Aeolus Investors LLC και δεδομένου ότι έχουμε δεχθεί ερωτήματα σχετικά με δηλώσεις των εκπροσώπων της Greenhill Investments Limited στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ Α.Ε., ειδικότερα για το αν μπορούν να αποδοθούν με οποιοδήποτε τρόπο στην Aeolus Investors LLC, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε σε σας ως δημοσιογράφους που συμμετείχατε στη Γενική Συνέλευση ότι οι εν λόγω αντιπρόσωποι ουδόλως είχαν λάβει σχετικές εντολές από την Aeolus Investors LLC και ότι η πελάτις μας δεν είχε οποιοδήποτε ρόλο στην διαμόρφωση των σχετικών δηλώσεων αναφορικά προς τον Πρόεδρο της Ελλάκτωρ Α.Ε».

Δεν απαλλάσσεται των ευθυνών η προηγούμενη διοίκηση της Ελλάκτωρ

Η γενική συνέλευση αποφάσισε να μην απαλλαγούν από τυχόν ευθύνες τους κατά την άσκηση της διοίκησής τους τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης της Ελλάκτωρ, ήτοι για τα όσα έπραξε η διοίκηση του Ομίλου υπό τον Αναστάσιο Καλλιτσάντση.

Κατά την εισήγησή του στη συζήτηση του παραπάνω θέματος ο κ. Μυλωνογιάννης ανέφερε πως η διοίκηση της εταιρείας πρότεινε τη μη έγκριση της συνολικής διαχείρισης για τη χρήση του 2020, υπογραμμίζοντας μάλιστα «πως βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαχειριστικός έλεγχος». Όπως είπε το Διοικητικό Συμβούλιο, ενόψει αξιώσεων της εταιρείας κατά μελών του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου για ζημίες που προκάλεσαν με πράξεις ή παραλείψεις τους στην εταιρεία ή/και συνδεδεμένες με αυτήν επιχειρήσεις, στο πλαίσιο ελέγχου, οι οποίες είτε έχουν ασκηθεί, είτε θα ασκηθούν στο μέλλον, αδυνατεί να εισηγηθεί προς την Τακτική Γενική Συνέλευση την έγκριση της συνολική διαχείρισης που έλαβε χώρα κατά την εταιρική χρήση 01.01.2020 έως 31.12.2020».

Ως εκ τούτου η γενική συνέλευση ψήφισε με ποσοστό 81,54% υπέρ της εισήγησης του προεδρείου να μην δοθεί έγκριση στο θέμα της γ.σ που αφορούσε την συνολική διαχείριση και τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης για την οικονομική χρήση 2020.

Να σημειωθεί ότι η νύν διοίκηση του Ελλάκτωρα έχει προχωρήσει σε έγκληση κατά του πρώην βασικού μετόχου και διευθύνοντος συμβούλου της Ελλάκτωρ, κ. Αν. Καλλιτσάντση.

Στο κείμενο της έγκλησης το οποίο παρουσίασε πρόσφατα το TheCaller, ο κ. Καλλιτσάντσης κατηγορείται ότι τέλεσε τα αδικήματα της κακουργηματικής απιστίας και της κακουργηματικής απάτης.

Όπως αναφέρεται «εξαιτίας των παράνομων πράξεων η εταιρεία μας υπέστη εκτός από βαρύτατη οικονομική ζημιά, υπέρμετρη προσβολή της φήμης, του κύρους και της αξιοπιστίας της ως ανωνύμου εταιρείας και διαταραχή των συναλλαγών της».

Να σημειωθεί ότι η νέα διοίκηση της Ελλάκτωρ έχει ήδη προχωρήσει σε διαδικασίες διαχειριστικού ελέγχου, ζήτημα που είχε θέσει ήδη στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στις 27 Ιανουαρίου 2021.

Ροή Ειδήσεων

24/07/2021 | 23:38

«Δεν κολλάω κορονοϊό» – Απίστευτες… μπανανοθεωρίες από την Δήμητρα Αλεξάνδρακη

24/07/2021 | 23:30

Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μέσα στις φυλακές ο δολοφόνος του Σεργιανόπουλου

24/07/2021 | 23:20

Ένας τραυματίας από έκρηξη σε εταιρεία πετρελαιοειδών στη Βάρη

24/07/2021 | 23:08

Προεδρικό Μέγαρο: Δεξίωση με συμβολικές παρουσίες για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

24/07/2021 | 22:38

Κορονοϊός – Μετάλλαξη Δέλτα: Ποια συμπτώματα πρέπει να μας ανησυχήσουν

24/07/2021 | 22:27

«Τον Αύγουστο θα βάφτιζε το παιδάκι του» – Συγκλονίζουν τα λόγια φίλου του άτυχου πατέρα που σκοτώθηκε στη Καβάλα

24/07/2021 | 22:13

Νίκος Χατζηνικολάου: Η τρυφερή αγκαλιά στη σύζυγό του με φόντο το Αιγαίο (ΦΩΤΟ)

24/07/2021 | 21:45

Επεισόδια με μολότοφ στη νέα συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στο κέντρο της Αθήνας (vid)

24/07/2021 | 21:02

Κορονοϊός: Πάνω από 3 εκατομμύρια οι ανεμβολίαστοι ενήλικες – «Μάχη» για να χτιστεί το «τείχος ανοσίας»

24/07/2021 | 20:59

Έκκληση Σακελλαροπούλου στον κόσμο να εμβολιαστεί: «Το τέλος της πανδημίας είναι δική μας ευθύνη»

24/07/2021 | 20:53

Θήβα: «Ξεσκονίζουν» το παρελθόν του θύματος – Είχε απασχολήσει τις Αρχές για υπόθεση ναρκωτικών

24/07/2021 | 20:34

Τόλης Βοσκόπουλος: «Η οικογένεια επέλεξε να καλύψει η ίδια όλα τα έξοδα της κηδείας»

24/07/2021 | 20:15

«Σε περίπτωση που δεν το είδατε προκρίθηκα πρώτος» – Απίστευτο τρολάρισμα Πετρούνια

24/07/2021 | 20:06

Ανείπωτη τραγωδία στην Αυλίδα: Πνίγηκε κοριτσάκι 5 χρονών – Είχε πάει για μπάνιο με τους γονείς του

24/07/2021 | 19:59

Ερντογάν για Συνθήκη Λωζάνης: «Δεν θα υποκύψουμε σε απειλές και εκβιασμούς»
Μείωση ενοικίου τον Ιούλιο: Αυτοί είναι οι ΚΑΔ για τις πληττόμενες επιχειρήσεις
Κοινωνικός Τουρισμός: Αρχίζουν οι αιτήσεις για τους παρόχους – Τι ισχύει για την επιδότηση
Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων της Ελλάκτωρ για την ΑΜΚ
Συντάξεις: Πότε θα πληρωθούν τα αναδρομικά – Οι δικαιούχοι και τα ποσά που θα λάβουν
Lamda Development: Τα σχέδια για το παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού και τη Μarina Galleria
ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Δίνει έμφαση σε Ρουμανία και Κατάρ