Αθήνα

17 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Παπαχελάς για Δένδια-Τσαβούσογλου: Δεν πήγε καλά – Θα μπορούσε να χειροτερέψει η κατάσταση με μονομερή ενέργεια της Τουρκίας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελλάκτωρ: Τι απαντά η Reggeborgh στο αίτημα των εφοπλιστών

«Επικίνδυνες αστειότητες» χαρακτηρίζουν οι Ολλανδοί της Reggeborgh το αίτημα που κατέθεσαν οι εφοπλιστές Γιάννης Καϋμενάκης και Δημήτρης Μπάκος για διαχειριστικό έλεγχο την τελευταία 10ετία και τη σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης στον Ελλάκτωρα.

Σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στην ολλανδική πλευρά στόχος της κίνησης αυτής των δύο εφοπλιστών που έλεγχουν μέσω της Greenhill Investments Limited το 16,95% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ενώ έχουν και πρόσθετα δικαιώματα ψήφου 8,63%, είναι να φέρουν τους Ολλανδούς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η ολλανδική πλευρά υποστηρίζει ότι οι κ.κ Καϋμενάκης και Μπάκος θα χάσουν και αυτή τη γενική συνέλευση, ενώ χαρακτηρίζουν ασέβεια τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε μόλις πριν από λίγες μέρες και τους έδωσε ευρεία στήριξη.
«Επικίνδυνες αστειότητες που δείχνουν ότι αντιμετωπίζουν την εταιρεία χωρίς κανένα σεβασμό στις ανάγκες της», αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές προσκείμενες στον κατασκευαστικό Όμιλο, ενώ μάλιστα υποστηρίζουν ότι σε αυτή τη γενική συνέλευση οι δύο εφοπλιστές θα χάσουν με ακόμη μεγαλύτερη διαφορά από την προηγούμενη γενική συνέλευση.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΛΑΚΤΩΡ στο Χρηματιστήριο «στις 25 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 14:15, επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή, απευθυνόμενο στην Εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ και στα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου, αίτημα της GREENHILL INVESTMENTS LIMITED, μετόχου της Εταιρείας, συμφερόντων κ.κ. Δημητρίου Μπάκου και Ιωάννη Καϋμενάκη, κατόχου ποσοστού 16,95% του μετοχικού της κεφαλαίου (και μέσω σχετικής συμφωνίας με την μέτοχο Pemanoaro Ltd, ελέγχει επιπλέον ποσοστό 8,63% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας), για σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Ανάκληση του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας

2. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας (συμπεριλαμβανομένων ανεξάρτητων / μη εκτελεστικών μελών)

3. Ανάκληση του συνόλου των μελών της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας (αρ. 44 ν.4449/2017)

4. Εκλογή νέας Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας (αρ. 44 ν.4449/2017)

5. Απόφαση για διεξαγωγή διαχειριστικού ελέγχου της εταιρείας (10 τελευταίων χρήσεων)».

Στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ υποστηρίζουν πως η διοίκηση «θα κινηθεί σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες, συγκαλώντας Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 141 του ν. 4548/2018, και θα ενημερώσει σχετικά και σε κάθε περίπτωση αρμοδίως το επενδυτικό κοινό».

Τέλη κυκλοφορίας: Επιστρέφει η πληρωμή με το μήνα – Κατατέθηκε η τροπολογία
Ενοίκια: Γιατί είναι ακόμη «στα ύψη» – Ο ρόλος των Airbnb – Λίστα με τα πιο δημοφιλή προάστια της Αττικής (ΠΙΝΑΚΕΣ)
Αναδρομικά συνταξιούχων: Πότε πληρώνονται όσοι έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης – Τι ποσά θα λάβουν
Πώς ο Mr Jumbo βγαίνει αλώβητος από την αύξηση των ναυτικών ναύλων 
Ελλάκτωρ: «Όλα θα τελειώσουν στην γενική σύνελευση της 22ης Απριλίου»
Ελλάκτωρ: Αγωγή κατά Καλλιτσάντση και Εξάρχου για υπεξαίρεση