ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Επικίνδυνες αστειότητες» χαρακτηρίζουν οι Ολλανδοί της Reggeborgh το αίτημα που κατέθεσαν οι εφοπλιστές Γιάννης Καϋμενάκης και Δημήτρης Μπάκος για διαχειριστικό έλεγχο την τελευταία 10ετία και τη σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης στον Ελλάκτωρα.
Σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στην ολλανδική πλευρά στόχος της κίνησης αυτής των δύο εφοπλιστών που έλεγχουν μέσω της Greenhill Investments Limited το 16,95% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ενώ έχουν και πρόσθετα δικαιώματα ψήφου 8,63%, είναι να φέρουν τους Ολλανδούς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Η ολλανδική πλευρά υποστηρίζει ότι οι κ.κ Καϋμενάκης και Μπάκος θα χάσουν και αυτή τη γενική συνέλευση, ενώ χαρακτηρίζουν ασέβεια τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε μόλις πριν από λίγες μέρες και τους έδωσε ευρεία στήριξη.
«Επικίνδυνες αστειότητες που δείχνουν ότι αντιμετωπίζουν την εταιρεία χωρίς κανένα σεβασμό στις ανάγκες της», αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές προσκείμενες στον κατασκευαστικό Όμιλο, ενώ μάλιστα υποστηρίζουν ότι σε αυτή τη γενική συνέλευση οι δύο εφοπλιστές θα χάσουν με ακόμη μεγαλύτερη διαφορά από την προηγούμενη γενική συνέλευση.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΛΑΚΤΩΡ στο Χρηματιστήριο «στις 25 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 14:15, επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή, απευθυνόμενο στην Εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ και στα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου, αίτημα της GREENHILL INVESTMENTS LIMITED, μετόχου της Εταιρείας, συμφερόντων κ.κ. Δημητρίου Μπάκου και Ιωάννη Καϋμενάκη, κατόχου ποσοστού 16,95% του μετοχικού της κεφαλαίου (και μέσω σχετικής συμφωνίας με την μέτοχο Pemanoaro Ltd, ελέγχει επιπλέον ποσοστό 8,63% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας), για σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Ανάκληση του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας
2. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας (συμπεριλαμβανομένων ανεξάρτητων / μη εκτελεστικών μελών)
3. Ανάκληση του συνόλου των μελών της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας (αρ. 44 ν.4449/2017)
4. Εκλογή νέας Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας (αρ. 44 ν.4449/2017)
5. Απόφαση για διεξαγωγή διαχειριστικού ελέγχου της εταιρείας (10 τελευταίων χρήσεων)».
Στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ υποστηρίζουν πως η διοίκηση «θα κινηθεί σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες, συγκαλώντας Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 141 του ν. 4548/2018, και θα ενημερώσει σχετικά και σε κάθε περίπτωση αρμοδίως το επενδυτικό κοινό».
Ροή Ειδήσεων
14/01/2025 | 07:41
ΓΣΕΕ: Προκλητική επίθεση εναντίον Προέδρου σωματείου με στόχο τον φρονηματισμό και εκφοβισμό των εργαζόμενων
13/01/2025 | 23:50
Μάκης Χριστοδουλόπουλος: Ο μάνατζέρ του απαντά για τον μαγαζάτορα – «Φαντάσου σαν επιχειρηματίας τι είναι»
13/01/2025 | 23:45
Ελαιόλαδο σε τενεκέδες: Τι ισχύει για τη μεταφορά του μεταξύ συγγενών και φίλων – Οι διευκρινίσεις από Π. Μαρινάκη και Χρ. Δήμα
13/01/2025 | 23:40
Κακοκαιρία: Κορυφώνεται την Τρίτη – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης
13/01/2025 | 23:30
Σπύρος Μπιμπίλας για Αλέξη Κούγια: «Η περιπέτειά του δεν τον έκανε να σκέφτεται όσα λέει»
13/01/2025 | 23:20
Καλιφόρνια: «Επικίνδυνοι άνεμοι» τις επόμενες 48 ώρες – Εικόνες καταστροφής από τις μεγάλες πυρκαγιές
13/01/2025 | 09:34
Σάκης Κατσούλης για τον χωρισμό του από την Μαριαλένα Ρουμελιώτη: «Εγώ αυτό δεν μπορούσα να το αντέξω»
13/01/2025 | 09:49
Χάρης Ρώμας: «Θα κάνουμε αγωγές γιατί θέλουμε να το κλείσουμε, τη βρωμιά του ανθρώπου πρέπει να την καταπολεμάμε»
13/01/2025 | 10:20