Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Τζωρτζέλα Κόσιαβα: Έλεγαν ότι έχω κάνει λιποαναρροφήσεις και εγώ είχα οξεία εκκολπωματίτιδα! (vid)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εν αναμονή του ανοίγματος οι έμποροι σε Θεσσαλονίκη, Αχαϊα, Κοζάνη

Το βλέμμα τους στην σημερινή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής έχουν οι έμποροι σε Θεσσαλονίκη, Αχαϊα και Κοζάνη, που περιμένουν να δουν αν θα δοθεί το «πράσινο φως» για να ανοίξουν τα καταστήματα τους.

Δείτε επίσης

Λοιμωξιολόγοι: Συνεδριάζουν για λιανεμπόριο σε κόκκινες περιοχές και διαδημοτικές μετακινήσεις τις καθημερινές

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελή Φιλιππίδη, μιλώντας στο The Caller o εμπορικός κόσμος αναμένει με αγωνία την σημερινή απόφαση των ειδικών και με βάση αυτή θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Χτες ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, απέστειλε ανοιχτή επιστολή προς τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, με την οποία ζητά να συνυπολογιστεί στις αποφάσεις της Επιτροπής και «η οικονομική καταστροφή του λιανεμπορίου της Θεσσαλονίκης, το οποίο παραμένει κλειστό τους τελευταίους πέντε μήνες και συνεχόμενα επί 70 ημέρες.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, παρά το γεγονός ότι το λιανεμπόριο ήταν κλειστό, το ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκε, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί να μην επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα στην πόλη την περασμένη Δευτέρα, όπως ίσχυσε για άλλες περιοχές της χώρας.

Σήμερα η αρμόδια επιτροπή καλείται να αποφανθεί και για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων αλλά και των πολυκαταστημάτων που δεν καλύπτονται από την πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο αποκλεισμός των εμπορικών κέντρων, από το άνοιγμα έστω και μερικώς του λιανεμπορίου, έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια των επιχειρηματιών, ενώ ασκούνται πιέσεις προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως για να ανεβάσουν ρολά και οι παραπάνω κατηγορίες καταστημάτων.

Να σημειωθεί ότι χτες, μετά το θρίλερ που δημιουργήθηκε με το άνοιγμα της Notos στις αρχές της εβδομάδας, ανέβασε ρολά το Attica. Αρχικώς στο πολυκατάστημα Notos Com επεβλήθει πρόστιμο 8.000 ευρώ επειδή άνοιξε την Δευτέρα, αναγκάζοντας ωστόσο το Υπουργείο να το πάρει πίσω και να προβεί σε διευκρινήσεις για το ποιες επιεχειρήσεις μπορούν να λειτουργούν.

Έτσι με βάση τη σχετική εγκύκλιο, επιχειρήσεις που λειτουργούν υπό το καθεστώς “υποκατάστημα εντός πολυκαταστήματος” στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν.

Ελλάκτωρ: «Όλα θα τελειώσουν στην γενική σύνελευση της 22ης Απριλίου»
Ελλάκτωρ: Αγωγή κατά Καλλιτσάντση και Εξάρχου για υπεξαίρεση
Μεγάλες ευκαιρίες για την αξιοποίηση της ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας στην παραγωγή υδρογόνου με ηλεκτρόλυση νερού
To πρώην Οινοποιείο Καμπά μεταμορφώνεται σε εμπορικό πάρκο επιχειρηματικότητας, ψυχαγωγίας και άθλησης
Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Πότε λήγει η προθεσμία για τους δικαιούχους
Fitch: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος παρά τον κορονοϊό