Αθήνα

23 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

13 άνθρωποι πέθαναν αφού εμβολιάστηκαν κατά της γρίπης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Kύβος ερρίφθη! Επεκτείνουν τον «κόφτη» και μειώνουν αφορολόγητο για να «ξεμπλοκάρει» η αξιολόγηση

Φαίνεται στο οικονομικό επιτελείο έχουν λάβει την απόφαση της επέκτασης του δημοσιονομικού «κόφτη» και σε διάρκεια και σε… ποιότητα προκειμένου να ξεμπλοκάρει τη διαδικασία της β’ αξιολόγησης του προγράμματος...

Φαίνεται στο οικονομικό επιτελείο έχουν λάβει την απόφαση της επέκτασης του δημοσιονομικού «κόφτη» και σε διάρκεια και σε… ποιότητα προκειμένου να ξεμπλοκάρει τη διαδικασία της β’ αξιολόγησης του προγράμματος.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται να προτείνει τόσο τη χρονική επέκταση του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής, όσο και την εφαρμογή τού στο ύψος του αφορολόγητου.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η «Ναυτεμπορική» τα σενάρια τα οποία επί του παρόντος διαψεύδουν κυβερνητικές πηγές, θέλουν την ίδια συζήτηση να επεκτείνεται και σε περικοπές των συντάξεων.

Η κυβέρνηση διαμηνύει ως στόχο την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων επί του ελληνικού χρέους, με απώτερο σκοπό την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, προσδοκώντας ότι αυτή θα αποκαταστήσει σε μεγάλο βαθμό την ομαλότητα στην ελληνική οικονομία και θα στείλει ισχυρό μήνυμα στον τομέα της προσέλκυσης επενδύσεων.

Σημειωτέον, τον οδικό αυτόν χάρτη της κυβέρνησης τορπίλισε -τουλάχιστον εκ του αποτελέσματος, γεγονός που σηματοδότησε το «πάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος- η εξαγγελία παροχών από τον Αλέξη Τσίπρα χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τους θεσμικούς πιστωτές, μέσα σε ένα περιβάλλον κατά το οποίο τόσο το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας όσο και το ΔΝΤ δείχνουν να μη βιάζονται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας – στη Γερμανία επίκεινται εκλογές το φθινόπωρο και στην Ουάσιγκτον επικρατεί κλίμα αναμονής εν όψει της ανάληψης των καθηκόντων του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Αναδρομικά συνταξιούχων: Ξεκίνησαν οι πληρωμές – Αυτά είναι τα ποσά για κάθε κατηγορία
Folli Follie: Πότε θα κριθεί η διάσωση της
Συντάξεις Νοεμβρίου: Ξεκινά από σήμερα η καταβολή – Οι ημερομηνίες ανά ταμείο
Επίδομα 534 ευρώ: Λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων
Αναδρομικά: Πιστώνονται από σήμερα στους συνταξιούχους
Συν-Εργασία: Μέχρι τέλος του έτους η επιδότηση του 100% των ασφαλιστικών εισφορών