Αθήνα

22 oC

αραιές νεφώσεις

Άνοιξε και... «έπεσε» η εφαρμογή για το Κοινωνικό Μέρισμα 2018- Προβλήματα στη σύνδεση

Άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής η πλατφόρμα για το Κοινωνικό Μέρισμα 2018, ωστόσο οι χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά την είσοδό τους, αφού η εφαρμογή πέφτει και αργεί να φορτώσει.

Άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής η πλατφόρμα για το Κοινωνικό Μέρισμα 2018, ωστόσο οι χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά την είσοδό τους, αφού η εφαρμογή πέφτει και αργεί να φορτώσει.

Όποιος, λοιπόν, προσπαθεί αυτή την ώρα να μπει στην ηλεκτρονική διεύθυνση koinonikomerisma.gr, βλέπει αυτή την εικόνα, τις περισσότερες φορές που προσπαθεί να εισέλθει.

Κοινωνικό μέρισμα – Δικαιούχοι, αιτήσεις και ποσά – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί και φέτος σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες. Οι δικαιούχοι χρειάζεται να περιμένουν μέχρι να ανοίξει η σχετική εφαρμογή του υπουργείου για να μπορέσουν να συμπληρώσουν την αίτηση. Την ίδια στιγμή θα μπορέσουν να δουν και πόσα είναι τα χρήματα που θα λάβουν.

Όσοι πληρούν τα κριτήρια θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση ηλεκτρονικά, ενώ μόνο όσοι είναι άνω των 70 ετών δεν χρειάζεται να υποβάλλουν δήλωση και αυτή θα συμπληρωθεί αυτόματα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών περιγράφονται τα βήματα που πρέπει να κάνει ο καθένας για την συμπλήρωση της αίτησης. Όπως σημειώνεται επίσης, το ποσό που διατίθεται ανέρχεται σε 710 εκατ. ευρώ, το οποίο είναι ίσο με το ποσό που διατέθηκε το 2017. Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων θα είναι αυξημένος σε σχέση με το προηγούμενο έτος λόγω αλλαγών στα περιουσιακά κριτήρια και, συγκεκριμένα, λόγω της αύξησης των ανώτατων ορίων της αξίας ακίνητης περιουσίας.

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Ερωτήσεις και απαντήσεις – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η διαχείριση της διαδικασίας θα πραγματοποιηθεί από την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, η οποία θα ανοίξει μέσα στις επόμενες ημέρες. Το υπουργείο σημειώνει «με την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής, θα ενεργοποιηθεί ο ακόλουθος διαδικτυακός τόπος www.koinonikomerisma.gr όπου και θα μπείτε για να διαπιστώσετε αν είστε δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος και να υποβάλετε αίτηση για την καταβολή του χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του Πληροφοριακού Συστήματος Taxisnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) (σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 3 της σχετικής υπουργικής απόφασης). Η αίτηση για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος μπορεί να ακυρωθεί από τον αιτούντα οποιαδήποτε στιγμή πριν την ημερομηνία καταβολής του».

Send this to a friend