Αθήνα

15 oC

βροχοπτώσεις μεγάλης έντασης

Επίδομα θέρμανσης: Πόσο θα αυξηθεί φέτος- Ποιες οι δύο κλιματικές ζώνες

Περισσότερα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς θα δουν φέτος οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης και μάλιστα, θα πρέπει να περιμένουν τα χρήματά τους νωρίτερα.

Περισσότερα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς θα δουν φέτος οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης και μάλιστα, θα πρέπει να περιμένουν τα χρήματά τους νωρίτερα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, μέσα στην εβδομάδα πρόκειται να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση, βάσει της οποίας θα ορίζονται τα κριτήρια χορήγησης του φετινού επιδόματος, ενώ κατόπιν, ίσως και από την ερχόμενη εβδομάδα, θα τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία θα υποβάλλονται οι αιτήσεις των δικαιούχων.

Όπως προγραμματίζεται, το κονδύλι για το επίδομα θα είναι αυξημένο κατά 10 εκατ. ευρώ και αναμένεται να διαμορφωθεί στα 68 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 11 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με πέρυσι.

Ειδικότερα, οι αλλαγές που δρομολογούνται από το υπουργείο Οικονομικών είναι:

-Αύξηση της επιδότησης, από 16 λεπτά το λίτρο, στα 18-20 λεπτά το λίτρο.
-Πρόβλεψη για ενίσχυση των δικαιούχων νοικοκυριών της πρώτης και δεύτερης κλιματικής ζώνης τα οποία αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δαπάνες για θέρμανση. Η πρώτη ζώνη περιλαμβάνει τα Γρεβενά, τη Δράμα, τον Εβρο, την Ευρυτανία, τα Ιωάννινα, την Καστοριά, την Κοζάνη, τις Σέρρες και τη Φλώρινα ενώ η δεύτερη ζώνη την Αρκαδία, την Ημαθία, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Καρδίτσα, το Κιλκίς, τη Λάρισα, τη Μαγνησία, την Ξάνθη, την Πέλλα, τη Ροδόπη, τα Τρίκαλα και τη Χαλκιδική.

Την ίδια ώρα, δεν αναμένεται να αλλάξουν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για να ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση των δικαιούχων για το επίδομα θέρμανσης.

Send this to a friend