Αθήνα

7 oC

σποραδικές νεφώσεις

«Καμπανάκι» της «Ελληνικός Χρυσός» σε κυβέρνηση: Οι διαρκείς αναβολές για την επένδυση στη Χαλκιδική δε βοηθούν την οικονομία

Ο διευθύνων σύμβουλος της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.,  Δημήτρης Δημητριάδης μίλησε σήμερα στο 2ο Thessaloniki Summit που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και δήλωσε ότι οι διαρκείς αναβολές για την επένδυση στη Χαλκιδική προκαλούν «υπέρμετρη βλάβη» όχι μόνο στην εταιρεία, αλλά και στην εικόνα της χώρας στην παγκόσμια επενδυτική κοινότητα. 

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι η ελληνική οικονομία «διψά» για επενδύσεις και τόνισε ότι όσο η μεγαλύτερη άμεση ξένη επένδυση στη χώρα δεν προχωράει, η Ελλάδα θα είναι μια χώρα μη φιλική προς τις επενδύσεις.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε επίσης στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου: «Είναι η ώρα να κάνουμε όλοι το σωστό, με την ευθύνη που αναλογεί στον καθένα μας, και με προσήλωση στη νομιμότητα να ξεδιπλώσουμε τις δυνατότητες της επένδυσης, να ανοίξουμε τον δρόμο της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου και να βάλουμε τις βάσεις για την Ελλάδα της παραγωγής και της ανάπτυξης» και επισήμανε ότι η εταιρεία «πέρασε από 40 κύματα, ώσπου να συμβεί τελικά αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο».

Ο κ. Δημητριάδης διαβεβαίωσε ότι η «Ελληνικός Χρυσός» συμμετέχει υπεύθυνα στον διάλογο με το υπουργείο Περιβάλλοντος και δήλωσε ότι η αξία των μεταλλευτικών αποθεμάτων της Ελλάδας, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων βρίσκεται στον ελληνικό Βορρά, εκτιμάται σε 79 δισ. ευρώ. Είπε επίσης ότι για κάθε μία θέση εργασίας στον κλάδο δημιουργούνται τέσσερις στην οικονομία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» πρόσθεσε ότι από ποσοστό 3% - 4% σήμερα, η εισφορά του κλάδου στο ΑΕΠ μπορεί με τις κατάλληλες κινήσεις να αυξηθεί στο 10% και είπε ότι η εταιρεία «πέρασε από 40 κύματα, ώσπου να συμβεί τελικά αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο»  δηλαδή, ένας εποικοδομητικός διάλογος με το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Send this to a friend