Αθήνα

21 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: Να γιατί δεν αποχωρεί οικειοθελώς ο Τριαντάφυλλος – Η ρήτρα για τα μισά λεφτά στο συμβόλαιο (vid)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Ποια θα είναι τα 3 νέα κριτήρια

Ετσι θα είναι το επόμενο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ».

Αύριο, 3 Φεβρουαρίου, ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων που αφορούν σε Πολυκατοικίες (Τύπος Α και Β) για όλη την επικράτεια. Το ενδιαφέρον για τους πόρους του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» ήταν μεγάλο και ένα σημαντικό ποσοστό αιτήσεων έμεινε… εκτός, καθώς το βασικό κριτήριο ήταν ο χρόνος υποβολής.

Τα τρία νέα κριτήρια του επόμενου «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

Ο υπουργός Κώστας Σκρέκας, στην απάντησή του, εξήγησε ότι «στην πρώτη φάση το κριτήριό μας ήταν η ταχύτητα ώστε να προωθήσουμε άμεσα χρήματα ύψους 900 εκατ. ευρώ για να διαχυθούν γρήγορα πόροι τόσο στην αγορά όσο και στην κοινωνία που δοκιμάζονται από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού. Στην επόμενη φάση και μέσα από διαβούλευση και σε συνεργασία με το ΤΕΕ θα συζητήσουμε και θα θέσουμε νέα κριτήρια με βάση μια συγκεκριμένη μεθοδολογία».

Σε εκείνο το σημείο, ο κ. Σκρέκας αποκάλυψε ότι το επόμενο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» θα έρθει σύντομα και θα θεσπιστούν τρία νέα κριτήρια, τα οποία θα αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό την επιλεξιμότητα:

  • ηλικία κτιρίου
  • εισόδημα
  • καιρικές συνθήκες περιοχής

«Όλα αυτά θα αξιολογηθούν και θα προωθήσουμε ένα νέο πρόγραμμα “Εξοικονομώ – Αυτονομώ” ώστε και τους ατμοσφαιρικούς ρύπους να μειώσουμε και από την άλλη να βοηθήσουμε τα νοικοκυριά να εξοικονομήσουν χρήματα για τη χρήση ενέργειας», υπογράμμισε ο Κώστας Σκρέκας.

Πότε έρχεται το επόμενο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι στο επόμενο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» θα υπάρχει μια μοριοδότηση, ώστε να ευνοούνται τα παλαιότερα ακίνητα στα οποία είναι πιο αναγκαία η ενεργειακή αναβάθμιση και, πρωτίστως, τα νοικοκυριά χαμηλότερων εισοδημάτων.

Η νέα ηγεσία του ΥΠΕΝ δεν έχει αναφερθεί σε ημερομηνίες για την «πρεμιέρα» του επόμενο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ». Ο τέως ΥΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης, ωστόσο, είχε δηλώσει στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου ότι το επόμενο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» θα προκηρυχθεί εντός του α’ εξαμήνου του 2021 και θα έχει… γιγαντιαίο προϋπολογισμό, τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι χθες «έτρεξε» το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» για τη Θεσσαλία και οι διαθέσιμοι πόροι εξαντλήθηκαν μέσα σε 20 λεπτά.
Πηγή: iefimerida.gr 

 

 

Ελλάκτωρ: Κανονικά η Γ.Σ. – «Στο βρόντο» οι τακτικισμοί Καϋμενάκη και Μπάκου
Πίστωση 182,5 εκατ. ευρώ σε 269.461 ιδιοκτήτες ακινήτων για μειωμένα μισθώματα Φεβρουαρίου-Μαρτίου
Ο Μπάκος, η στοιχηματική στη Νιγηρία και τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις
Eλλάκτωρ: Απίστευτες μεθοδεύσεις από τους εφοπλιστές με στόχο την λειτουργία της εταιρείας 
ΥπΟΙΚ: Δέσμη φορολογικών ελαφρύνσεων και διευκολύνσεων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
To CVC εξαγοράζει και τη Δωδώνη