Αθήνα

9 oC

αραιές νεφώσεις

«Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ»: Μέσα σε μία ώρα εξαντλήθηκαν οι πόροι για την Πελοπόννησο- Ξεπέρασαν τις 1000 οι αιτήσεις

Μία ώρα περίπου χρειάστηκε για να εξαντληθούν οι πόροι του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με την ενημέρωση από το ΥΠΕΝ.

Μία ώρα περίπου χρειάστηκε για να εξαντληθούν οι πόροι του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με την ενημέρωση από το ΥΠΕΝ.

Οι ενδιαφερόμενοι έσπευσαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του «Εξοικονομώ κατ' οίκον ΙΙ» για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα Ιόνια Νησιά και μόλις σε μία ώρα, οι 886 αιτήσεις που υποβλήθηκαν κατάφεραν να δεσμεύσουν τα 11,9 εκατ ευρώ, που έχουν διατεθεί.

Συνολικά για την εν λόγω Περιφέρεια καταχωρήθηκαν 1836 αιτήσεις.

Για την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων μέχρι τις 14.30 είχαν καταχωρηθεί 594 αιτήσεις (και είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής για 232 εξ' αυτών). Δεσμεύθηκαν πόροι περίπου 3 εκατ. ευρώ, σε σύνολο προϋπολογισμού 6,2 εκατ. ευρώ περίπου.

Για τις υπόλοιπες περιφέρειες, οι ημερομηνίες έναρξης υποβολής των αιτήσεων διαμορφώνονται ως εξής:

-Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου: Στερεά Ελλάδα, Βόρειο Αιγαίο
-Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου: Αττική
-Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου: Κρήτη, Νότιο Αιγαίο
-Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου: Δυτική Μακεδονία

Η έναρξη υποβολής των αιτήσεων στην κάθε Περιφέρεια/ομάδα Περιφερειών θα ξεκινά στις 10.00 το πρωί της οριζόμενης ημερομηνίας.

Το YΠΕΝ επαναλαμβάνει ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να εξασφαλιστούν πρόσθετοι πόροι για το «Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ». Στο πλαίσιο αυτό, τα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα εξαντλήσουν τις δυνατότητες συγχρηματοδότησης από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ (τομεακού ΕΠΑνΕκ και τα 13 Περιφερειακά Προγράμματα).

Send this to a friend