Αθήνα

32 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για τον κορονοϊό – Στα “κόκκινα” από νέα κρούσματα και διασωληνωμένους σε ΜΕΘ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Φιάσκο» με τη δημοσιοποίηση των μεγαλοοφειλετών- Ούτε το 10% δεν μπορεί να εισπράξει το Δημόσιο!

Φαίνεται πως η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανήρτησε χθες τα ονόματα της λίστας των μεγαλο-οφειλετών για... τα μάτια του κόσμου, αφού το συντριπτικό ποσό των οφειλών είναι ανεπίδεκτο είσπραξης...

Φαίνεται πως η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανήρτησε χθες τα ονόματα της λίστας των μεγαλο-οφειλετών για… τα μάτια του κόσμου, αφού το συντριπτικό ποσό των οφειλών είναι ανεπίδεκτο είσπραξης…

[adsense]

Όπως αναφέρει το thetoc.gr, από την ανάγνωση των δύο λιστών, φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, προκύπτει το συμπέρασμα ότι από τους 13.730 οφειλέτες που χρωστούν περί τα 83 δισ. ευρώ, το ελληνικό δημόσιο θα εισπράξει, αν εισπράξει, περί το 10%, περίπου 8 δισ. ευρώ!

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη λίστα των φυσικών προσώπων η μεγαλύτερη οφειλή εμφανίζεται να αφορά στον «εγκέφαλο» υπόθεσης μεγάλης απάτης με υπεξαίρεση ΦΠΑ στη Θεσσαλονίκη, η συνολική οφειλή του οποίου ξεπερνά τα 1,2 δισ. ευρώ.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι είχε ανακοινωθεί πως στη λίστα δεν θα περιλαμβάνονταν οφειλές ανεπίδεκτες είσπραξης.

Ακόμη μεγαλύτερη είναι η απογοήτευση στη λίστα των νομικών προσώπων που εμφανίζονται να χρωστούν περισσότερα από 150.000 ευρώ στο δημόσιο (πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τις λίστες με τα ονόματα των φυσικών και νομικών προσώπων).

[adsense]

Στην εν λόγω λίστα, η οποία είναι επανάληψη της λίστας που δημοσιοποιήθηκε το 2011, περιλαμβάνονται για παράδειγμα πρώην δημόσιες επιχειρήσεις που έχουν κλείσει εδώ και πολλές δεκαετίες, Τράπεζες που διέκοψαν τη λειτουργία του από τη δεκαετία του 1990, ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες που βρίσκονται σε εκκαθάριση, κατασκευαστικές που έχουν βάλει λουκέτο πάνω από δέκα χρόνια κ.α.

Και μόνο το γεγονός ότι στη λίστα βρίσκονται ονόματα όπως Πειραϊκή Πατραϊκή, πολυκατάστημα Μινιόν, υπό εκκαθάριση Τράπεζα Κρήτης του Γιώργου Κοσκωτά, Ολυμπιακή, Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος, Ακρόπολις Χρηματιστηριακή, είναι ενδεικτικό των ποσών που μπορεί αν εισπράξει το δημόσιο από τους συγκεκριμένους οφειλέτες.

Folli Follie: Οι συσσωρευμένες ζημίες της εταιρείας αγγίζουν τα 666 εκατ. ευρώ
Αναστολή συμβάσεων εργασίας για Αύγουστο και Σεπτέμβρη- Ποιους κλάδους αφορά
Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Από σήμερα οι αιτήσεις για την αναστολή εργασία τον μήνα Ιούλιο
Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Πότε θα ξεκινήσει η πληρωμή τους
Μείωση προκαταβολής φόρου: Πώς θα γίνει και πότε θα μάθετε αν δικαιούστε έκπτωση
ΔΕΗ: Έρχονται μειώσεις στους λογαριασμούς – Ποιοι ωφελούνται