Αθήνα

25 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Η Audi παρουσιάζει το Q5 Sportback

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Folli Follie: Οι συσσωρευμένες ζημίες της εταιρείας αγγίζουν τα 666 εκατ. ευρώ

Τα 666 εκατομμύρια ευρώ αγγίζουν οι συσσωρευμένες ζημίες της Folli Follie.

Δείτε επίσης

Ηθοποιός από τις «Άγριες Μέλισσες» ξεσπά για τη μη τήρηση μέτρων στο πλοίο από Πειραιά
Αλέξης Παπαχελάς: «Ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού “κατεστημένου” έχει σαπίσει για τα καλά»

Όπως αναφέρει της «Καθημερινής» οι ζημίες της εταιρείας άγγιξαν τα 121 εκατ. ευρώ, κατά τη χρήση του 2019 -μέγεθος που είναι μειωμένο κατά περίπου 44% συγκριτικά με το 2018, σύμφωνα με τις μη ελεγμένες από ορκωτούς ελεγκτές οικονομικές καταστάσεις.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, συρρίκνωση καταγράφουν και οι λειτουργικές ζημίες, που διαμορφώθηκαν σε περίπου 74 εκατ. ευρώ το 2019 έναντι 156,2 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, με τον κύκλο εργασιών να τοποθετείται σε 203 εκατ. ευρώ από 297 εκατ. ευρώ το 2018. Οι συσσωρευμένες ζημίες του ομίλου ανήλθαν το 2019 στο αστρονομικό ποσό των 666 εκατ. ευρώ, ενώ αυξήθηκαν σε 296 εκατ. ευρώ (από -175,4 εκατ.) και τα αρνητικά ίδια κεφάλαια.

Το 2019 ο όμιλος παρουσιάζει συνολικές υποχρεώσεις 708 εκατ. ευρώ από τις οποίες 479 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν σε βραχυπρόθεσμα δάνεια. Πέρυσι, σε σχέση με το 2018, ο όμιλος κατέγραψε σημαντική μείωση των εξόδων διοίκησης και διάθεσης, καθώς αυτά υποχώρησαν κατά 27%, σε 51,7 εκατ. ευρώ και 40% σε 89,5 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα. Εμφανίζει εμπορικές υποχρεώσεις ύψους 153,4 εκατ. ευρώ και εμπορικές απαιτήσεις 33,7 εκατ. ευρώ.

Βασική προτεραιότητα της διοίκησης της Folli Follie είναι η υπαγωγή, προς επικύρωση, στη Δικαιοσύνη της συμφωνίας εξυγίανσης, σύμφωνα με τα άρθρα 106 β΄ και δ΄ του πτωχευτικού κώδικα. Προς την κατεύθυνση αυτή, αναμένεται το προσεχές διάστημα η εταιρεία να εκκινήσει τη διαδικασία της πρόσκλησης προς παροχή συγκατάθεσης (Launch Consent Solicitation) προς τους κατόχους ομολόγων της.

Υπολογίζεται ότι οι ομολογιούχοι θα διαθέτουν 21 ημέρες για να εγκρίνουν, μέσω γενικής συνέλευσης, το σχέδιο εξυγίανσης του ομίλου, γεγονός που αποτελεί το τελευταίο προαπαιτούμενο για την υποβολή από τη Folli Follie προς έγκριση από τη Δικαιοσύνη του σχεδίου αναδιάρθρωσης.

Το προσεχές διάστημα αναμένεται και η δικαστική απόφαση για την άρση ή μη της δέσμευσης ποσού της τάξεως του 1 εκατ. ευρώ, καθώς η Folli Follie έχει ανάγκη από ρευστότητα, δεδομένου ότι έχουν δεσμευθεί ακόμη 2 εκατ. ευρώ, βάσει διάταξης της Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Το εν λόγω ποσό αποτελεί μέρος του διανεμηθέντος από τη θυγατρική FF Group Bulgaria EOOD μερίσματος για τις χρήσεις 2017 και 2018.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες, η εταιρεία εξασφάλισε τη λήψη προληπτικών μέτρων του άρθρου 106Α, βάσει του οποίου απαγορεύεται κάθε μέτρο, εκκρεμές ή μη, ατομικής ή συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης των πιστωτών κατά της εταιρείας, όπως και τη λήψη και εκτέλεση οποιουδήποτε ασφαλιστικού μέτρου εις βάρος της, συμπεριλαμβανομένων της συντηρητικής κατάσχεσης και της εγγραφής προσημείωσης υποθήκης, και την κήρυξη της εταιρείας σε κατάσταση πτώχευσης.

Κατόπιν αιτήματος της Folli Follie, εξαιρέθηκαν από τα προληπτικά μέτρα οι εταιρείες χρηματοδοτικών μισθώσεων, το Δημόσιο και ο ΕΦΚΑ, με τα προληπτικά μέτρα να ισχύουν μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης της αίτησης της εταιρείας.

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Oruc Reis: Νέος χάρτης από την Τουρκία για έρευνες δίπλα σε Κάρπαθο και Καστελόριζο (ΕΙΚΟΝΑ)

Πλημμύρες στην Εύβοια: Αυτό είναι το ζευγάρι που βρέθηκε νεκρό στο εξοχικό του- Παντρεύτηκαν πριν ένα χρόνο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Αγκαλιάζουμε εχθρούς και φίλους, με την αγάπη μας και την προσευχή μας

Κορονοϊός: Σε ποιες περιοχές θα κλείνουν από σήμερα μπαρ και κέντρα διασκέδασης τα μεσάνυχτα

Στρείδια, συκώτι, σταφύλια, ρόδια κι’ άλλες… αντηλιακές τροφές!

e-ΕΦΚΑ: Παρατείνεται έως τις 9/10 η ηλεκτρονική υποβολή των ΑΠΔ Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου, για τους εργαζόμενους του «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»
Πρόγραμμα «Γέφυρα»: Πιθανή παράταση καθώς και την επιδότηση στεγαστικού δανείου
Συντάξεις Οκτωβρίου: Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται σήμερα
ΕΝΦΙΑ 2020: Τι πρέπει να κάνετε πριν πληρώσετε για να μην αιφνιδιαστείτε – Βήμα βήμα η εκτύπωση των εκκαθαριστικών
Αναδρομικά: Μέχρι τις 26 Οκτωβρίου καταβάλλονται εφάπαξ στους παλιούς συνταξιούχους
ΟΠΕΚΑ – Επίδομα Παιδιού Α21: Πότε θα γίνει η πληρωμή της τέταρτης δόσης-Αναλυτικά τα ποσά