
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας θα επηρεάζουν για πολύ καιρό ακόμη την ελληνική οικονομία, καθώς όλα δείχνουν ότι θα περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα για την επαναφορά σε μία κανονικότητα.
Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που θα απειλήσει τη βιωσιμότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των επιχειρήσεων, είναι η συσσώρευση οφειλών οι οποίες σήμερα δεν εξυπηρετούνται επειδή δεν υπάρχει ο τζίρος που θα επιτρέψει σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες να είναι συνεπείς. Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο που θα δημιουργηθεί στο άμεσο μέλλον, η λύση μπορεί να είναι μόνο το «κούρεμα» οφειλών, θέμα που πρώτο ανέδειξε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες το έχω θέσει δύο φορές στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα.
Στη χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη ρωτήθηκε για αυτό ο κ. Μητσοτάκης και κρίνω ως θετικό το γεγονός ότι δεν το απέκλεισε. Θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα κατανοήσει τη σοβαρότητα του ζητήματος για το σύνολο του επιχειρείν της χώρας και θα τολμήσει να προχωρήσει σε δραστικές λύσεις για ένα πρόβλημα που δεν προκλήθηκε με ευθύνη επιχειρήσεων και επαγγελματιών. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να συνεχιστεί η λειτουργία επιχειρήσεων και να διασωθούν θέσεις εργασίας και είμαι πεπεισμένος ότι θα απασχολήσει και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς στην ίδια μοίρα βρίσκονται επιχειρήσεις από όλα τα κράτη-μέλη.
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών θα συνεχίσει τον αγώνα του προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό επιτάσσει το καθήκον μας και οι ανάγκες των μικρομεσαίων και των αυτοαπασχολούμενων.
Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις
«Δεν μπορώ να αποκτήσω παιδί» – Συγκλονίζει η εξομολόγηση πρώην εστεμμένης Μις Ελλάς
Κορονοϊός – Λινού: Αυτές είναι οι παρενέργειες του εμβολίου που φαίνονται την πρώτη εβδομάδα
Ιωάννα Τούνη: Ποιος και γιατί της προσφέρει αμοιβή – μαμούθ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ροή Ειδήσεων

11/12/2023 | 15:21
Έλλη Κοκκίνου: «Μπαίνω στον πάγο, κοιμάμαι στο ψυγείο όρθια για να μην πέφτει τίποτα- Δεν καπνίζω, δεν πίνω»
11/12/2023 | 15:06
Θεσσαλονίκη: Δεκάδες δαγκωματιές δέχθηκε από τα τρία σκυλιά η 50χρονη- Σοκάρουν τα ιατροδικαστικά ευρήματα
11/12/2023 | 14:35
Κατσαφάδος: Έχουμε καταλήξει στα αίτια θανάτου του Όλιβερ- Εντός της ημέρας ανακοινώσεις για την Αράχωβα
11/12/2023 | 14:27
Μεγάλη εκδήλωση για την αυτοδιοίκηση με Δούκα, Μώραλη, Αγγελούδη, Αρναουτάκη, Κουρέτα διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ

11/12/2023 | 14:13
Γιάννης Ζουγανέλης: «Χάρηκα όταν έμαθα για τη σχέση της Ελεωνόρας με τον Νίκο Συρίγο, θέλω να προχωρήσει»
11/12/2023 | 13:49
Μητσοτάκης: Το «Καλάθι των Χριστουγέννων» θα είναι ακόμα ένα εργαλείο το οποίο θα μας βοηθήσει να συγκρατήσουμε τις τιμές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
11/12/2023 | 12:38
Ανακοινώσεις των μέτρων της κυβέρνησης για την οπαδική βία – Κεκλεισμένων των θυρών όλοι οι αγώνες για 2 μήνες
11/12/2023 | 12:28
Ελίζαμπεθ Ελέτσι: «Την πρώτη νύχτα του γάμου με τον Νεκτάριο, μέσα στο τζακούζι έγιναν πολλά»

11/12/2023 | 12:22
ΓΣΕΕ: Πώς η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας πέτυχε «κούρεμα» χρέους κατά 75%
09/12/2023 | 00:05
Γρηγόριος Ξενόπουλος: Ο φωτεινός «Φαίδων» των ελληνικών γραμμάτων με το σκοτεινό τέλος
09/12/2023 | 08:10
Ελένη Τσολάκη: «Δεν έχω δικαίωμα να πιστεύω στον Θεό;» – Πέτρος Τατσόπουλος: «Υπάρχουν πολλοί διαταραγμένοι»

09/12/2023 | 09:28
Κωστής Μαραβέγιας: «Αναρωτιόμουν πώς θα με δεχθούν, όταν έχεις περάσει εφηβεία σε μια κλειστή κοινωνία ποτέ δεν είναι ανώδυνο»
09/12/2023 | 14:46
Όλιβερ: «Το χάσκι κακοποιήθηκε φρικτά από άνθρωπο – Δεν μπορεί κανένα ζώο να κάνει τέτοιες πράξεις» επιμένει η κτηνίατρος που το εξέτασε πρώτη στην Αράχωβα

09/12/2023 | 17:06
Οργή για την διακωμώδηση Αλισάνογλου από τους Ράδιο Αρβύλα! «Διαπομπεύετε ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά αγαθά» λέει ο ποιητής
09/12/2023 | 22:29