Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

«Καλημέρα Συλβάνα μου, είμαι καλύτερα»: Το τελευταίο μήνυμα της Γεννηματά στη Ράπτη μια μέρα πριν «φύγει»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για 27/1 μεταφέρεται η Γ.Σ. του Ελλάκτωρα – Κατατέθηκε αίτημα αναβολής

Κατατέθηκε, όπως αναμενόταν, αίτημα αναβολής της σημερινής γενικής συνέλευσης του Ελλάκτωρα, η οποία θα συγκληθεί εκ νέου στις 27 Ιανουαρίου.

Δείτε επίσης

Δερμιτζάκης για Θεοφάνια: Με σόκαραν οι εικόνες – Άνθρωποι να μοιράζονται ένα κουταλάκι σημαίνει ότι απορρίπτεται θεσμικά η επιστήμη
Άγριες Μέλισσες: Ο Κωνσταντής δίνει τη χαριστική βολή στον Δούκα – Η αποκάλυψη του μυστικού της Δρόσως

Μέχρι τότε αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το τι μέλει γενέσθαι στον μεγάλο κατασκευαστικό Όμιλο της χώρας αλλά και να ξεκαθαρίσουν οι προθέσεις των εφοπλιστών κ.κ. Καϋμενάκη και Μπάκο οι οποίοι μέχρι σήμερα αποκτήσει το 5% του Ελλάκτωρα (ήτοι πακέτο 10.714.000 μετοχών) από την Pemanoaro, την κοινή εταιρεία των αδελφών Αναστάσιου και Δημήτρη Καλλιτσάντση και έχουν συμφωνήσει για την εξαγορά του 18,3% των μετοχών της Ελλάκτωρ μέχρι 12 Ιανουαρίου, ανεβάζοντας το ποσοστό τους στο 23,3%.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα οι εφοπλιστές  δεν έχουν γνωστοποιήσει επίσημα το διοικητικό συμβούλιο που θα προτείνουν για τον Ελλάκτωρα, την στιγμή που οι Ολλανδοί της Reggeborgh έχει ήδη ανακοινώσει τα πρόσωπα που προτείνουν για να ηγηθούν του Ομίλου (Πρόεδρος ο Γιώργος Μυλωνογιάννης και καθήκοντα CEO ο Άρης Ξενόφος)

Το μόνο που μέχρι τώρα έχει διαρρεύσει είναι ότι προτίθενται να προτείνουν για διευθύνοντα σύμβουλο τον Αναστάσιο Καλλιτσάντση.

Επίσης αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμη για ποιο λόγο οι κ.κ. Καϋμενάκης και Μπάκος επιθυμούσαν την αναβολή, την στιγμή που όσο ο καιρός περνάει τόσο τα προβλήματα στον Όμιλο γιγαντώνονται, όπως επίσης δεν έχουν ξεκαθαρίσει αν θα συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που είναι απαραίτητη για την διάσωση του κατασκευαστικού βραχίονα του Ομίλου, Άκτωρ, που συνεχίζει να βρίσκεται στο κόκκινο.

Μέσα στις επόμενες 20 ημέρες θα κριθεί η μάχη

Οι επόμενες 20 ημέρες θα είναι καθοριστικές για το μέλλον του Ελλάκτωρα. Η μάχη μεταξύ των δύο πλευρών, μεταξύ των Ολλανδών της Reggeborgh και των εφοπλιστών για τον έλεγχο του κατασκευαστικού Ομίλου θα είναι σφοδρή και πολλοί υποστηρίζουν ότι θα βγουν πολλοί άσσοι από το μανίκι.

Η Reggerbogh Invest ελέγχει άμεσα το 14,17% του μετοχικού κεφαλαίου του κατασκευαστικού ομίλου και διαθέτει το δικαίωμα προαίρεσης αγοράς του 12,5% που ανήκει στον Λεωνίδα Μπόμπολα, το οποίο μπορεί να ασκηθεί έως τον Μάρτιο του 2021, ανεβάζοντας το ποσοστό τους πάνω από το 26%.

Από την πλευρά του ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης υπεραμύνεται των αποφάσεών που έλαβε η διοίκηση του κατασκευαστικού ομίλου τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Μάλιστα η σημερινή  διοίκηση της Ελλάκτωρ, στα σχόλια επί των θεμάτων της έκτακτης γενικής συνέλευσης, ως απάντηση στους ισχυρισμούς των Ολλανδών ότι «…η πρόταση του Δ.Σ. δε συνοδεύεται από την πλήρη και τεκμηριωμένη απεικόνιση της οικονομικής κατάστασης της Εταιρείας και δεν αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την αποκατάσταση της κεφαλαιακής της επάρκειας ώστε η Γενική Συνέλευση να μπορεί να μορφώσει άποψη και να αποφασίσει επ’ αυτής…», υποστηρίζει ότι «έχει παράσχει προς τους μετόχους της Εταιρείας όλες τις απαραίτητες και πλήρεις πληροφορίες». Επισημαίνει δε ότι «η οικονομική κατάσταση της Εταιρείας αποτυπώνεται πλήρως και με σαφήνεια στις ετήσιες αλλά και ενδιάμεσες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της».

Αναφορικά με το αίτημα των Ολλανδών για την ανάκληση του διοικητικού συμβουλίου και της επιτροπής ελέγχου και το διορισμό νέων, επισημαίνει ότι «έχει εξηγήσει εκτενώς στις επίσημες παρουσιάσεις του στις Εκθέσεις του αλλά και κατά τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων της Εταιρείας τους λόγους που οδήγησαν στη διαμόρφωση των εκάστοτε οικονομικών αποτελεσμάτων της Εταιρείας. Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, η οποία βρίσκεται εν εξελίξει και δεν έχει ολοκληρωθεί, συνολικής ανάταξης του Ομίλου, με πολύ σημαντικά αποτελέσματα, και έχει θέσει τις βάσεις για την επανάκαμψη αυτού σε δυναμική φάση ανάπτυξής του».

Προσθέτει, επίσης, πως «η εμπιστοσύνη του επενδυτικού κοινού, αν μη τι άλλο, επιβεβαιώνεται από το ενδιαφέρον νέων επενδυτών να επενδύσουν στην Εταιρεία και κατά την τρέχουσα περίοδο. Η Εταιρεία έχει παρουσιάσει δημόσια τις θέσεις και το ολοκληρωμένο πλάνο για την κεφαλαιακή ενίσχυσή της, ιδίως του τομέα κατασκευής καθώς και την πορεία των συζητήσεών της με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα».

Την ίδια στιγμή πάντως ακούγεται ότι ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης, ο οποίος στις 30 Δεκεμβρίου υπέβαλλε την παραίτηση του από τη θέση του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, στην επιστολή παραίτησης του κατηγορεί τον αδερφό του Α. Καλλιτσάντση ότι εκμεταλλεύεται την εσωτερική πληροφόρηση που διαθέτει για προσωπικό πλουτισμό.

Ροή Ειδήσεων

27/10/2021 | 22:41

Νίκος Αλιάγας: Πένθος για τον παρουσιαστή – Πέθανε αγαπημένο του πρόσωπο – «Ο Αλέκος Χολέβας έφυγε σαν άρχοντας»

27/10/2021 | 22:19

Μαίρη Κατράντζου: Ποζάρει έγκυος λίγες μέρες μετά τον πολιτικό γάμο (vid)

27/10/2021 | 21:54

Σασμός – Θανάσης Πατριαρχέας: Ο «Άγγελος» κάνει αποκαλύψεις για τον έρωτά του με τη «Στέλλα»

27/10/2021 | 21:45

28η Οκτωβρίου: Με τι καιρό θα γίνουν οι παρελάσεις – Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου

27/10/2021 | 21:42

Φώφη Γεννηματά: Βούρκωσε η Κοσιώνη, ξέσπασε σε δάκρυα ο Παναγιώτης Λάμψιας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ (vid)

27/10/2021 | 21:33

28η Οκτωβρίου: Αλλαγές στα δρομολόγια των ΜΜΜ λόγω της παρέλασης – Πώς θα κινηθούν μετρό και τραμ

27/10/2021 | 21:24

Εξάρχεια: Παρέμβαση εισαγγελέα μετά το βίντεο που δείχνει αστυνομικό να σπάει τζαμαρία καταστήματος – «Ναι είμαι τρελός» φωνάζει (vid)

27/10/2021 | 21:12

Λάμπρος Φισφής: Το δημόσιο «ευχαριστώ» στη Βίκυ Καγιά – «Όποτε θες να σου δανείσω κάτι δικό μου από ΖARA, μου λες» (ΕΙΚΟΝΑ)

27/10/2021 | 21:08

Άλεκ Μπάλντουιν: Νέες καταγγελίες από ηθοποιό για την ασφάλεια στα γυρίσματα – «Ήταν ο μόνος που δεν έλεγξε το όπλο του»

27/10/2021 | 21:04

Πέραμα: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των αστυνομικών – Αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες

27/10/2021 | 20:41

ΣΥΡΙΖΑ: Βάλτε φρένο στην ακρίβεια – Eτοιμάζει νομοθετική παρέμβαση για αύξηση του κατώτατου μισθού

27/10/2021 | 20:41

Κορονοϊός: Νέος επιδημιολογικός χάρτης – Μπήκαν στο «κόκκινο» ακόμη πέντε περιοχές

27/10/2021 | 20:34

Τραγική ειρωνία: Η Φώφη Γεννηματά 72 ώρες πριν το θάνατο της γιόρταζε στο νοσοκομείο τα 17α γενέθλια του γιου της

27/10/2021 | 20:24

Οι ναυτεργάτες αποφάσισαν απεργία στις 10-12 Νοεμβρίου – Δεν αποκλείεται κλιμάκωση

27/10/2021 | 20:11

Μέμος Μπεγνής: «Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το θέατρο είναι μόνο για εμβολιασμένους, χωρίζεις τους Έλληνες σε δύο στρατόπεδα» (vid)
Φορολοταρία Σεπτεμβρίου: Δείτε αν κερδίσατε στην κλήρωση για τα 1.000 ευρώ
Αύξηση 77% στον τζίρο του ηλεκτρονικού εμπορίου – Επανέρχεται η κίνηση στα φυσικά καταστήματα
Επίδομα παιδιού – Α21: Πότε καταβάλλεται η 5η δόση από τον ΟΠΕΚΑ
Διαθέσιμη η ιστοσελίδα του «Νέου Εξοικονομώ»
Συμφωνία ΔΕΗ με Selath Holdings για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
NRG: Γίνεται ηγέτης στο κλάδο των ταχυφορτιστών – Δημιουργεί πανελλαδικό δίκτυο με 1.000 σημεία καλύπτοντας το σύνολο του οδικού δικτύου