Αθήνα

14 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άγριες Μέλισσες: Ο Βόσκαρης βασανίζει άγρια τη Σοφούλα μετά το γάμο τους!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για 27/1 μεταφέρεται η Γ.Σ. του Ελλάκτωρα – Κατατέθηκε αίτημα αναβολής

Κατατέθηκε, όπως αναμενόταν, αίτημα αναβολής της σημερινής γενικής συνέλευσης του Ελλάκτωρα, η οποία θα συγκληθεί εκ νέου στις 27 Ιανουαρίου.

Δείτε επίσης

Δερμιτζάκης για Θεοφάνια: Με σόκαραν οι εικόνες – Άνθρωποι να μοιράζονται ένα κουταλάκι σημαίνει ότι απορρίπτεται θεσμικά η επιστήμη
Άγριες Μέλισσες: Ο Κωνσταντής δίνει τη χαριστική βολή στον Δούκα – Η αποκάλυψη του μυστικού της Δρόσως

Μέχρι τότε αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το τι μέλει γενέσθαι στον μεγάλο κατασκευαστικό Όμιλο της χώρας αλλά και να ξεκαθαρίσουν οι προθέσεις των εφοπλιστών κ.κ. Καϋμενάκη και Μπάκο οι οποίοι μέχρι σήμερα αποκτήσει το 5% του Ελλάκτωρα (ήτοι πακέτο 10.714.000 μετοχών) από την Pemanoaro, την κοινή εταιρεία των αδελφών Αναστάσιου και Δημήτρη Καλλιτσάντση και έχουν συμφωνήσει για την εξαγορά του 18,3% των μετοχών της Ελλάκτωρ μέχρι 12 Ιανουαρίου, ανεβάζοντας το ποσοστό τους στο 23,3%.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα οι εφοπλιστές  δεν έχουν γνωστοποιήσει επίσημα το διοικητικό συμβούλιο που θα προτείνουν για τον Ελλάκτωρα, την στιγμή που οι Ολλανδοί της Reggeborgh έχει ήδη ανακοινώσει τα πρόσωπα που προτείνουν για να ηγηθούν του Ομίλου (Πρόεδρος ο Γιώργος Μυλωνογιάννης και καθήκοντα CEO ο Άρης Ξενόφος)

Το μόνο που μέχρι τώρα έχει διαρρεύσει είναι ότι προτίθενται να προτείνουν για διευθύνοντα σύμβουλο τον Αναστάσιο Καλλιτσάντση.

Επίσης αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμη για ποιο λόγο οι κ.κ. Καϋμενάκης και Μπάκος επιθυμούσαν την αναβολή, την στιγμή που όσο ο καιρός περνάει τόσο τα προβλήματα στον Όμιλο γιγαντώνονται, όπως επίσης δεν έχουν ξεκαθαρίσει αν θα συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που είναι απαραίτητη για την διάσωση του κατασκευαστικού βραχίονα του Ομίλου, Άκτωρ, που συνεχίζει να βρίσκεται στο κόκκινο.

Μέσα στις επόμενες 20 ημέρες θα κριθεί η μάχη

Οι επόμενες 20 ημέρες θα είναι καθοριστικές για το μέλλον του Ελλάκτωρα. Η μάχη μεταξύ των δύο πλευρών, μεταξύ των Ολλανδών της Reggeborgh και των εφοπλιστών για τον έλεγχο του κατασκευαστικού Ομίλου θα είναι σφοδρή και πολλοί υποστηρίζουν ότι θα βγουν πολλοί άσσοι από το μανίκι.

Η Reggerbogh Invest ελέγχει άμεσα το 14,17% του μετοχικού κεφαλαίου του κατασκευαστικού ομίλου και διαθέτει το δικαίωμα προαίρεσης αγοράς του 12,5% που ανήκει στον Λεωνίδα Μπόμπολα, το οποίο μπορεί να ασκηθεί έως τον Μάρτιο του 2021, ανεβάζοντας το ποσοστό τους πάνω από το 26%.

Από την πλευρά του ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης υπεραμύνεται των αποφάσεών που έλαβε η διοίκηση του κατασκευαστικού ομίλου τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Μάλιστα η σημερινή  διοίκηση της Ελλάκτωρ, στα σχόλια επί των θεμάτων της έκτακτης γενικής συνέλευσης, ως απάντηση στους ισχυρισμούς των Ολλανδών ότι «…η πρόταση του Δ.Σ. δε συνοδεύεται από την πλήρη και τεκμηριωμένη απεικόνιση της οικονομικής κατάστασης της Εταιρείας και δεν αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την αποκατάσταση της κεφαλαιακής της επάρκειας ώστε η Γενική Συνέλευση να μπορεί να μορφώσει άποψη και να αποφασίσει επ’ αυτής…», υποστηρίζει ότι «έχει παράσχει προς τους μετόχους της Εταιρείας όλες τις απαραίτητες και πλήρεις πληροφορίες». Επισημαίνει δε ότι «η οικονομική κατάσταση της Εταιρείας αποτυπώνεται πλήρως και με σαφήνεια στις ετήσιες αλλά και ενδιάμεσες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της».

Αναφορικά με το αίτημα των Ολλανδών για την ανάκληση του διοικητικού συμβουλίου και της επιτροπής ελέγχου και το διορισμό νέων, επισημαίνει ότι «έχει εξηγήσει εκτενώς στις επίσημες παρουσιάσεις του στις Εκθέσεις του αλλά και κατά τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων της Εταιρείας τους λόγους που οδήγησαν στη διαμόρφωση των εκάστοτε οικονομικών αποτελεσμάτων της Εταιρείας. Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, η οποία βρίσκεται εν εξελίξει και δεν έχει ολοκληρωθεί, συνολικής ανάταξης του Ομίλου, με πολύ σημαντικά αποτελέσματα, και έχει θέσει τις βάσεις για την επανάκαμψη αυτού σε δυναμική φάση ανάπτυξής του».

Προσθέτει, επίσης, πως «η εμπιστοσύνη του επενδυτικού κοινού, αν μη τι άλλο, επιβεβαιώνεται από το ενδιαφέρον νέων επενδυτών να επενδύσουν στην Εταιρεία και κατά την τρέχουσα περίοδο. Η Εταιρεία έχει παρουσιάσει δημόσια τις θέσεις και το ολοκληρωμένο πλάνο για την κεφαλαιακή ενίσχυσή της, ιδίως του τομέα κατασκευής καθώς και την πορεία των συζητήσεών της με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα».

Την ίδια στιγμή πάντως ακούγεται ότι ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης, ο οποίος στις 30 Δεκεμβρίου υπέβαλλε την παραίτηση του από τη θέση του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, στην επιστολή παραίτησης του κατηγορεί τον αδερφό του Α. Καλλιτσάντση ότι εκμεταλλεύεται την εσωτερική πληροφόρηση που διαθέτει για προσωπικό πλουτισμό.

Περιορίζονται οι δικαιούχοι της Επιστρεπτέας Προκαταβολής – Πότε αρχίζουν οι πληρωμές
Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα δοθεί για τις αναστολές Ιανουαρίου
Συντάξεις Φεβρουαρίου: Ξεκινούν οι πληρωμές στους συνταξιούχους
Φίλιππος Σαχινίδης: Τι σημαίνει μεταρρύθμιση στην Ελλάδα;
Σταϊκούρας: Την επόμενη εβδομάδα πληρώνονται επίδομα θέρμανσης και επιστρεπτέα προκαταβολή
Ώρα μηδέν για Ελλάκτωρ: Μπλόκαραν όλοι οι λογαριασμοι του Άκτωρα