Αθήνα

12 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: «Κράξιμο» για τη μονομαχία με βάρη – «Απάνθρωπο», «απαράδεκτο», «βασανιστήρια», έγραψαν στο Twitter

ΔΙΕΘΝΗ

ΓΙΝΑΜΕ ΖΑΜΠΙΑ!ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣ ΔΝΤ: ΠΕΡΑΣΤΕ ΤΗΝ 1η ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ!

Αίτημα για ομαδοποίηση των δόσεων προς το ΔΝΤ υπέβαλε -σύμφωνα με πληροφορίες- η Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 5 Ιουνίου η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει την πρώτη σειράς δόσεων εντός του Ιουνίου, υψους 300 εκ. Ευρώ. Όπως γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση αυτό ήταν το  ενδεχόμενο να καταφύγει η Ελλάδα στην «επιλογή της Ζάμπιας». Σε αυτό […]

Αίτημα για ομαδοποίηση των δόσεων προς το ΔΝΤ υπέβαλε -σύμφωνα με πληροφορίες- η Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 5 Ιουνίου η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει την πρώτη σειράς δόσεων εντός του Ιουνίου, υψους 300 εκ. Ευρώ.

Όπως γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση αυτό ήταν το  ενδεχόμενο να καταφύγει η Ελλάδα στην «επιλογή της Ζάμπιας». Σε αυτό αναφέρθηκε στον ιστότοπό του το πρώτο κανάλι της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ARD με τίτλο «Θα κάνει το ΔΝΤ τα στραβά μάτια;», επισημαίνοντας ότι αυτή η πρόταση προέρχεται από το ίδιο το Ταμείο. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Μπιλ Μάρεϊ δήλωσε ότι το Ταμείο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να πληρώσει όλες μαζί τις δόσεις του δανείου της για τον μήνα Ιούνιο. Για να γίνει αυτό η ελληνική κυβέρνηση πρέπει απλώς να ενημερώσει το ΔΝΤ. Αυτή θα ήταν η «επιλογή της Ζάμπια». Πριν 30 χρόνια κάτι ανάλογο είχε κάνει και το αφρικανικό κράτος με τις δόσεις του δανείου που όφειλε στο ΔΝΤ. Βέβαια ακόμη κι αν γίνει αυτό, η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει στο τέλος Ιουνίου 1,6 δισεκ. ευρώ στο ΔΝΤ. Όμως με αυτό τον τρόπο, επισημαίνεται στον ιστότοπο του ARD, η Αθήνα θα αγοράσει χρόνο για περαιτέρω διαπραγματεύσεις και για αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις.

ΗΠΑ – Λουιζιάνα: Πέντε τραυματισμένοι σε κρίσιμη κατάσταση, μετά από επίθεση σε κάβα
Τι είπαν Γουίλιαμ και Χάρι όταν μιλούσαν περπατώντας μετά την κηδεία: Ειδικοί διάβασαν τα χείλη τους
Ρωσία: Ο Αλεξέι Ναβάλνι μεταφέρεται σε νοσοκομείο 20 ημέρες αφότου ξεκίνησε απεργία πείνας
Αεροσκάφος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έκανε προσθαλάσσωση σε ακτή με λουόμενους (vid)
Θρήνος για τον Σκότι Πίπεν: Πέθανε ο μεγάλος του γιος
ΠΟΥ: «Ο κόσμος έχει τα μέσα να θέσει την πανδημία Covid-19 υπό έλεγχο τους επόμενους μήνες»