Αθήνα

9 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κρίσιμες ώρες για τη Νανά Παλαιτσάκη: Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση- Η τελευταία της ανάρτηση για τον εμβολιασμό

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι διευκρινίσεις Αλεξιάδη για το αφορολόγητο-Με ποιές αποδείξεις θα «χτίζεται»!

Όλες οι αποδείξεις θα λαμβάνονται υπόψιν για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου, σύμφωνα με όσα είπε ο Τρύφων Αλεξιάδης

Όλες οι αποδείξεις θα λαμβάνονται υπόψιν για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου, σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο κ. Αλεξιάδης σε συνέντευξή του στο Real FM σημείωσε ότι θα λαμβάνονται υπόψιν όλες οι αποδείξεις, ακόμη και αυτές των σούπερ μάρκετ και των λογαριασμών ΔΕΚΟ, εκτός από αυτές που αναγράφονται σε άλλους κωδικούς της φορολογικής δήλωσης, όπως τα ενοίκια, τα ιατρικά έξοδα.

«Θέλουμε να γίνονται όλα μέσω τραπεζικού συστήματος, όλα στη φορολογική δήλωση», τόνισε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα, είπε ότι «παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να επιβάλλει νέους ελέγχους για να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή».

[adsense]

Ερωτηθείς για τους ηλικιωμένους και τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως «η επέκταση θα γίνει με μέτρα υποχρεωτικά αλλά και προαιρετικά. Στους ηλικιωμένους και στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών δεν θα είναι υποχρεωτικό».

Σχετικά με όσους ήδη χρωστούν στην εφορία ή είναι ενταγμένοι στον Τειρεσία, ο κ. Αλεξιαδής τόνισε ότι «στα σχέδια είναι να υπάρχει ένας ειδικός τραπεζικός λογαριασμός, όπου δεν θα μπορεί η εφορία και η τράπεζα να προχωρά σε δεσμεύσεις». «Πρέπει να διευκολυνθούν και όσοι είναι στον Τειρεσία. Αυτό που εξετάζουμε είναι να υπάρχει ειδικός λογαριασμός που να είναι ακατάσχετος για χρέη προς την εφορία και προς το δάνειο», δήλωσε ο ίδιος.

Ακόμη, επισήμανε ότι «είναι βασικό οι προμήθειες να πέσουν σε λογικά όρια και πως το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται για το συγκεκριμένο θέμα σε συνεργασία με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα».

Για τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι «έχει προετοιμαστεί το προσχέδιο της απόφασης και πως οι τελικές τιμές θα ισχύσουν αναδρομικά για ένα διάστημα του 2015». Σύμφωνα με τον ίδιο, «θα υπάρχουν αυξομειώσεις στις αξίες, ωστόσο είπε ότι οι μειώσεις θα είναι περισσότερες».

«Κατεύθυνσή μας είναι να υπάρχει μία κλίμακα για όλα τα εισοδήματα. Όταν μιλάμε για πιο δίκαιη κλίμακα, πρέπει να ξεκινά από χαμηλότερους συντελεστές και να επιβαρύνει υψηλότερα εισοδήματα», δήλωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Εβδομάδα πληρωμών ΟΑΕΔ – ΕΦΚΑ: Πότε πιστώνονται ποσά στους λογαριασμούς
Μειωμένα ενοίκια: «Ξεκλειδώνουν» οι πληρωμές για Μάρτιο – Δεκέμβριο 2020
Λιβάνιος: Δεν θα πληρώσουν τέλος επιτηδεύματος αγρότες και αλιείς
Σταϊκούρας: Η μετά – κορονοϊό εποχή θα φέρει στο προσκήνιο νέες προκλήσεις
Αύξηση των ενοικίων – Οι τιμές των ακινήτων ανά περιοχή (Πίνακες)
Reds: Στην τελική ευθεία το Cambas Project