Αθήνα

21 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Πέτρος Φιλιππίδης: «Παρέμβαση» του Ρουβίκωνα στο σπίτι του ηθοποιού

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τζορτζ Σόρος: Η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού – 50/50 οι πιθανότητες για Grexit

Oι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας απ’ το ευρώ πλέον είναι 50-50 και η χώρα θα μπορούσε να πέσει στο γκρεμό, προειδοποιεί ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος με συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. Σύμφωνα με τον Σόρος,  η κατάσταση είναι οριακή και οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης Τσίπρα και των θεσμών θα μπορούσαν να καταρρεύσουν […]

Oι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας απ’ το ευρώ πλέον είναι 50-50 και η χώρα θα μπορούσε να πέσει στο γκρεμό, προειδοποιεί ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος με συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

Σύμφωνα με τον Σόρος,  η κατάσταση είναι οριακή και οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης Τσίπρα και των θεσμών θα μπορούσαν να καταρρεύσουν και στο τέλος να εξωθήσουν τη χώρα να εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα. «Τώρα έχουμε μία κατάσταση, από την οποία θα χάνουν όλοι, και το καλύτερο που μπορεί να συμβεί είναι κάτι μεσοβέζικο» δήλωσε ο Σόρος, προσθέτοντας: «Η Ελλάδα είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που γιγαντώνεται και έχει αντιμετωπισθεί με κακό τρόπο από όλες τις πλευρές».

«H Ελλάδα  είναι πλέον μια ιστορία lose – lose και το καλύτερο που μπορεί να συμβεί είναι να τα βγάζει πέρα κουτσά στραβά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Μπορεί να παλεύουν διαρκώς να κερδίσουν χρόνο καταβάλλοντας τις δόσεις των δανείων χωρίς να διαγράφουν το χρέος. Αλλά στο μεταξύ δεν θα υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα διότι η Ελλάδα παίρνει ξανά τον κατήφορο», σημείωσε ο Σόρος, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

«Μπορεί να συνεχίσει κανείς να το πιέζει επ’ αόριστον, προχωρώντας στις πληρωμές των τόκων χωρίς να απομειώνεται το χρέος. Αλλά στο μεταξύ δεν θα υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτή τη στιγμή μπορώ να δω και τις δύο πιθανότητες», τόνισε ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού και μπορώ να δω και τις δύο πιθανότητες», υπογράμμισε.

Ελλάκτωρ: Με το βλέμμα στην γενική συνέλευση της Πέμπτης
Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Τέλος οι αιτήσεις – Την Μεγάλη Εβδομάδα οι πληρωμές σε δικαιούχους
AirBnb: Ξεκινούν ελέγχους για αδήλωτα από την ΑΑΔΕ – Τα πρόστιμα
«Μπαράζ» πληρωμών: Καταβάλλονται συντάξεις, επιδόματα και αποζημιώσεις στους δικαιούχους
Φορολογικές δηλώσεις 2021: Μετά το Πάσχα θα ανοίξει το Taxisnet (ΒΙΝΤΕΟ)
Τέλη κυκλοφορίας: Επιστρέφει η πληρωμή με το μήνα – Κατατέθηκε η τροπολογία