Αθήνα

18 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Παπαχελάς για Δένδια-Τσαβούσογλου: Δεν πήγε καλά – Θα μπορούσε να χειροτερέψει η κατάσταση με μονομερή ενέργεια της Τουρκίας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η εξ’ αποστάσεως εργασία το 2020 και οι αγορές οχημάτων ευνόησαν την αγορά leasing

Αύξηση 15% των Νέων Εργασιών για τον κλάδο της Χρηματοδοτικής Μίσθωσης σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία της Ένωσης, κατά το έτος 2020.

Δείτε επίσης

Υπερκαλύφθηκε σχεδόν 10φορες η έκδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου 

Στροφή στην αγορά παγίων μέσω leasing πραγματοποίησαν οι περισσότεροι νέοι  επαγγελματίες το 2020.  Οι νέες εργασίες ανήλθαν σε 534,6 εκατ. Ευρώ αυξημένες κατά 15% σε σχέση με το 2019.  

Προκαλεί εντύπωση ότι η αύξηση των νέων εργασιών έγινε σε μία χρονιά που η πανδημία πάγωσε πολλές δραστηριότητες.  Στο σημείο αυτό θα  πρέπει να τονίσουμε ότι χωρίς να υπάρχει ενδελεχής ανάλυση , η αγορά leasing ευνοήθηκε από τις αγορές νέων η/υ που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι για την εργασία εξ’ αποστάσεως. Επίσης μεγάλη άνοδο καταγράφουν οι αγορές επαγγελματικών και επιβατηγών οχημάτων.  

Η Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Χρηματοδοτικής Μίσθωσης συγκέντρωσε για λογαριασμό των Μελών της, τα ετήσια Απολογιστικά στοιχεία που αφορούν στις Νέες Εργασίες Χρηματοδοτικών Μισθώσεων για το έτος 2020, καθώς και στις Απαιτήσεις των Συμβάσεων Χρηματοδοτικής Μίσθωσης στις 31/12/2020.

Γενικότερα, τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τα Μέλη της Ένωσης για το 2020, δείχνουν μία θετική προοπτική για την ελληνική αγορά χρηματοδοτικής μίσθωσης. Ειδικότερα, οι Νέες Εργασίες του έτους ανέρχονται σε 534,6 εκατ. Ευρώ συνολικά, παρουσιάζοντας αύξηση 15% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, που είχε παρατηρηθεί ξανά μία αυξητική τάση σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Οι απαιτήσεις Χρηματοδοτικών Μισθώσεων την 31.12.2020 ανέρχονται σε 3,7 δις Ευρώ και παραμένουν στα ίδια επίπεδα σε σχέση με το έτος 2019.

Αναλυτικότερα,  όσον αφορά την Επιχειρηματική Δραστηριότητα, πρωταγωνίστησαν οι κλάδοι των Υπηρεσιών & της Βιομηχανίας με ποσοστά 40,5 % και 35,9 % αντίστοιχα και ακολούθησε ο κλάδος του Εμπορίου & των Λοιπών δραστηριοτήτων.  Σχετικά με το είδος των παγίων που χρηματοδοτήθηκαν, τα μεγαλύτερα ποσοστά των νέων εργασιών παρουσιάστηκαν στη χρηματοδότηση μηχανημάτων (40.7% του συνόλου των Νέων Εργασιών) και ακινήτων (22,3%), τα οποία συνέβαλαν σημαντικά στη θετική αυτή τάση, ενώ ακολουθούν τα επαγγελματικά Οχήματα (14.5%) και τα επιβατικά Ι.Χ. (14,2%). Τέλος, το μικρότερο ποσοστό, βάσει των στοιχείων του 2020 που συλλέχθηκαν, αφορά τη χρηματοδότηση για άλλου είδους εξοπλισμούς (6%) και για εξοπλισμό γραφείου (2,2%). Το 60% των νέων συμβολαίων είχαν διάρκεια από 4-9 χρόνια και το 34% πάνω από 10 χρόνια. Επίσης από τα 534,6 εκατ. Ευρώ το 64,71% των συμβολαίων  πραγματοποιήθηκε στην Αττική , το 15,84% στην Κεντρική Ελλάδα και το 11,84% στη Βόρεια Ελλάδα. 

Ενοίκια: Γιατί είναι ακόμη «στα ύψη» – Ο ρόλος των Airbnb – Λίστα με τα πιο δημοφιλή προάστια της Αττικής (ΠΙΝΑΚΕΣ)
Αναδρομικά συνταξιούχων: Πότε πληρώνονται όσοι έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης – Τι ποσά θα λάβουν
Πώς ο Mr Jumbo βγαίνει αλώβητος από την αύξηση των ναυτικών ναύλων 
Ελλάκτωρ: «Όλα θα τελειώσουν στην γενική σύνελευση της 22ης Απριλίου»
Ελλάκτωρ: Αγωγή κατά Καλλιτσάντση και Εξάρχου για υπεξαίρεση
Μεγάλες ευκαιρίες για την αξιοποίηση της ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας στην παραγωγή υδρογόνου με ηλεκτρόλυση νερού