Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Η Terra Creta κατέκτησε την υψηλότερη διάκριση στην έκθεση Biofach, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα συνάντησης όλων των ειδικών του χώρου

H BioFach είναι η μεγαλύτερη Διεθνής Έκθεση για προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας και οργανικές – οικολογικές τροφές στη Νυρεμβέργη.

H BioFach είναι η μεγαλύτερη Διεθνής Έκθεση για προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας και οργανικές – οικολογικές τροφές στη Νυρεμβέργη.

Φέτος, πραγματοποιήθηκε 12 με 15 Φεβρουαρίου. Είναι η μεγαλύτερη και πιο γνωστή εμπορική έκθεση αυτή τη στιγμή σε παγκόσμια κλίμακα. Οι τομείς τους οποίους καλύπτει είναι: Οργανικά βιολογικά τρόφιμα - Φρούτα και λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας - Υγιεινές τροφές, delicatessen βιολογικής προελεύσεως - Εξοπλισμό κατοικίας (έπιπλα, διακόσμηση) - Παιχνίδια και δώρα από φυσικές πρώτες ύλες, ενδυμασία. Τα νούμερα για το 2019 μιλάνε από μόνα τους, 2.982 εκθέτες 70 % εκ των οποίων εκτός Γερμανίας, 50.200 Επαγγελματίες επισκέπτες από 132 χώρες!

Στο πλαίσιο αυτής της μοναδικής έκθεσης βιολογικών προϊόντων της Ευρώπης πραγματοποιείται ο διαγωνισμός ελαιόλαδου «Experience the World of Olive Oil». Η αξιολόγηση γίνεται από σημαντικούς ειδικούς γευσιγνώστες, ενώ υπάρχει παράλληλη συμμετοχή και του κοινού. Οι εταιρείες που συμμετείχαν φέτος ήταν συνολικά 107, δόθηκαν 10 βραβεία και 20 διακρίσεις.

H εταιρεία  Terra Creta συμμετείχε  με προϊόντα  εξαιρετικού βιολογικού παρθένου ελαιόλαδου, κατακτώντας την υψηλότερη διάκριση “TOP10”, ενώ απέσπασε και “Recommendation” που είναι η αμέσως επόμενη υψηλή διάκριση. Αξίζει να σημειωθεί ότι. στην κατηγορία “TOP10” δεν υπήρξε διάκριση από άλλο ελληνικό ελαιόλαδο.

Η Terra Creta έχει την έδρα της στο μέσο του διάσημου ελαιώνα του Κολυμβαρίου Χανίων.  Με απόλυτη προσήλωση στην ποιότητα έχει καταφέρει να εξάγει το ελαιόλαδο της σε περισσότερες από 45 χώρες ανά τον κόσμο έχοντας αποσπάει περισσότερες από 75 διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς. Προσεγγίζει το προϊόν ολιστικά συνεργαζόμενη με ομάδες παραγωγών υπό την παρακολούθηση γεωπόνων, λειτουργεί ένα υπερσύγχρονο ελαιουργείο και μονάδα τυποποίησης. Η φιλοσοφία της βασίζεται στην προσφορά στους καταναλωτές προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας που παράγονται με βιώσιμες πρακτικές. Έχει αναλάβει πρωτοβουλίες στον τομέα της βιώσιμης ελαιοκαλλιέργειας και καινοτομεί με προϊόντα όπως το ελαιόλαδο σε spray και η ιχνηλασιμότητα των προϊόντων ελαιόλαδου. Κατέχει μία από τις κορυφαίες θέσεις στις εξαγωγές ελληνικού ελαιόλαδου εξάγοντας 95% της παραγωγής της.

Photo Credit Source: Nuernberg Messe

Send this to a friend