Αθήνα

23 oC

αίθριος καιρός

Δεν μαθαίνουμε με τίποτα! Ιδιοκτήτρια εστιατορίου στη Σάμο απείλησε ελεγκτή μετά το «λουκέτο»

Περίεργη και μάλλον επικίνδυνη εξέλιξη είχε ο τσαμπουκάς σε εστιατόριο στη Σάμο κατά τη σφράγιση του για φορολογικές παραβάσεις, καθώς η ιδιοκτήτρια του παρά τη 12μηνη «καμπάνα», δεν δίστασε να τηλεφωνήσει και να απειλήσει τον εφοριακό που κίνησε τη διαδικασία.

Σύμφωνα με το iefimerida όλα ξεκίνησαν την Δευτέρα , όταν η ΔΟΥ Σάμου προχώρησε στην επιβολή του μέτρου της άμεσης 48ωρης αναστολής λειτουργίας εστιατορίου, με τη συνδρομή της αστυνομίας. Κατά τη διαδικασία αυτή δημιουργήθηκαν έντονα επεισόδια από τους ιδιοκτήτες (απειλές και εξύβριση), ενώ έφτασαν στο σημείο να παραβιάσουν την πινακίδα σφράγισης, παρά την παρουσία των αστυνομικών.

Πέρα από το 12ήμερο «λουκέτο», η ιδιοκτήτρια οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, λόγω της παρεμπόδισης του ελέγχου, όπου της επιβλήθηκε ποινή 12 μηνών φυλάκισης με αναστολή. Η ίδια, ωστόσο, δεν φάνηκε να συμμορφώνεται και τα ξημερώματα τηλεφώνησε στον εφοριακό που έβαλε το «λουκέτο», απειλώντας τον. Μετά από παρέμβαση του Εισαγγελέα, η επιχειρηματίας- που δήλωσε στον εφοριακό, σύμφωνα με πληροφορίες, οπαδός του Σώρρα- συνελήφθη εκ νέου για τα περαιτέρω.

Την ίδια ώρα, η ΑΑΔΕ διευρύνει τον κύκλο των ελέγχων και σε άλλες δραστηριότητες. Αυτή τη φορά ειδικά κλιμάκια ήλεγξαν δέκα εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων και ταξί στην περιοχή του Πειραιά, με την παραβατικότητα να φτάνει στο 60%, ενώ 48ωρο «λουκέτο» μπήκε και σε πάρκινγκ κοντά στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, για μη έκδοση αποδείξεων.

Κι ενώ οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ σαρώνουν εδώ και εβδομάδες- με ομολογουμένως εντυπωσιακά αποτελέσματα- τις Κυκλάδες, τα νησιά του Β. και Ν. Αιγαίου και την Κρήτη, φαίνεται ότι οι μάλλον «φτωχές» επιδόσεις στις υπόλοιπες τουριστικές περιοχές της Ελλάδας κινητοποίησαν το επιτελείο της Αρχής. Έτσι, στο διάστημα 3- 7 Αυγούστου έγιναν 63 έλεγχοι στην Αχαϊα, στην Πρέβεζα, στη Θεσπρωτία, στην Αιτωλοακαρνανία και στην Κέρκυρα, με την παραβατικότητα να αγγίζει το 48%, αφού σε 30 από αυτές τις επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν δεκάδες φορολογικές παραβάσεις.

Αντιθέτως, στη συνήθη… ύποπτη Μύκονο και συγκεκριμένα στο κέντρο που τραγουδούσε η Α. Βίσση, δεν παρατηρήθηκαν παρατράγουδα, αφού ο τζίρος των περίπου 70 χιλιάδων ευρώ πέρασε από τις ταμειακές μηχανές της επιχείρησης. Οι… κακές γλώσσες λένε ότι μάλλον βοήθησε η εμφανής παρουσία εφοριακών καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.