
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ενιαίος πομποδέκτης σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους
Η αλλαγή αφορά όλους τους αυτοκινητόδρομους: Αττική Οδό, Νέα Οδό, Κεντρική Οδό, Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, Εγνατία Οδό, Γέφυρα, Ολυμπία Οδό και Μορέα.
Από την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου τίθεται σε πλήρη λειτουργία η διαλειτουργικότητα των ηλεκτρονικών διοδίων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της Ελλάδας όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.
Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί έναν και μοναδικό πομποδέκτη (e-pass) κατά τη διέλευσή του από όλους τους αυτοκινητοδρόμους: Αττική Οδό, Νέα Οδό, Κεντρική Οδό, Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, Εγνατία Οδό, Γέφυρα, Ολυμπία Οδό και Μορέα».
Ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού γίνονται τεχνικές δοκιμές και έχουν ξεπεραστεί όλες οι μικρές τεχνικές δυσκολίες
«Η διαλειτουργικότητα των αυτοκινητοδρόμων, δηλαδή η δυνατότητα που δίνεται στους πολίτες να διέρχονται σε όλους τούς αυτοκινητοδρόμους της χώρας με ένα ενιαίο πομποδέκτη, το ενιαίο e-pass, ήταν κάτι που από την πρώτη στιγμή το βάλαμε στις προτεραιότητές μας, αφού έπρεπε να επιτέλους να γίνει και στην Ελλάδα, αυτό που σε άλλες χώρες θεωρείται αυτονόητο, να μη χρειάζεται, δηλαδή ο οδηγός να αλλάζει 3-4 πομποδέκτες για την ίδια διαδρομή» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών και πρόσθεσε: «Έτσι, ένα χρόνιο αίτημα των πολιτών που κινούνται στους αυτοκινητοδρόμους και αφορούσε στη διευκόλυνσή τους και τη μείωση καθυστερήσεων, αντιμετωπίζεται οριστικά από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.»
Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις
Κορονοϊός: Ακόμη δυο νεκροί σε λίγες ώρες – 433 τα θύματα στη χώρα μας
Επίδομα θέρμανσης: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε θα χορηγηθεί (ΒΙΝΤΕΟ)
Τα δάκρυα της Πηγής Δεβετζή στον αέρα του Open για τον κορονοϊό: «Φοβήθηκα πάρα πολύ»
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Αζερινοί πύραυλοι έπληξαν το Στεπανακέρτ λίγο πριν από την ισχύ της εκεχειρίας
Ροή Ειδήσεων

23/09/2023 | 20:04
Καιρίδης: Η συμφωνία με την Τουρκία για το μεταναστευτικό θα είναι κατ’εξοχήν ευρωτουρκική
23/09/2023 | 19:41
Έρωτας φυγάς: Σπαραγμός για τον θάνατο της γιαγιάς Αθηνάς – Αφήνει από ένα γράμμα στον καθένα για να τους αποχαιρετήσει
23/09/2023 | 19:15
Έμφραγμα υπέστη ο Αχιλλέας Νταβέλης, πρόεδρος της ΑΕΛ – Η φωτογραφία μέσα από το νοσοκομείο
23/09/2023 | 18:58
Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που φέρεται να συμμετείχε σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών
23/09/2023 | 18:25
Μαρία Μπακοδήμου για κόντρα Λιάγκα – Ουγγαρέζου: «Φέτος θα τρώμε ανθρώπους στην τηλεόραση, έχει γίνει πολύ άγριο το τοπίο»
23/09/2023 | 18:14
«Λέω στη μητέρα μου “σκότωσα τον Ανέστη”» – Τι λέει ο Χρήστος Ρούσσος για τη δολοφονία του συντρόφου του

23/09/2023 | 17:50
Νέα ευρεία σύσκεψη για την επερχόμενη κακοκαιρία αύριο Κυριακή στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας – Πώς να προστατευτείτε από κεραυνούς
21/09/2023 | 08:46
Ελεονώρα Μελέτη για εξομολόγηση Μαριάντας Πιερίδη: «Ένιωσα το στομάχι μου να σφίγγεται σαν να ήμουν εγώ στη θέση της»

21/09/2023 | 10:07
Νίκος Αποστολόπουλος: «Τον κύριο Κασσελάκη να τον ντύσουμε, να τον γδύσουμε, τα πάντα»
21/09/2023 | 09:18
«Ό, τι ξεκινά με χαμόγελο, τελειώνει…»: Σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης η Σήλια Κριθαριώτη
21/09/2023 | 13:43