Αθήνα

23 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

The Voice: Άφωνοι οι κριτές από γόνο εφοπλιστικής οικογένειας που εντυπωσίασε στα Blind Auditions (vid)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Είναι που έλεγαν ότι θα αρθούν τα capital controls! Στουρνάρας: «Άγνωστο πότε θα γίνει…»

Όποιος περίμενε ότι θα αρθούν τα capital controls στις αρχές του 2016 προφανώς και διαψεύστηκε, αφού σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα

Όποιος περίμενε ότι θα αρθούν τα capital controls στις αρχές του 2016 προφανώς και διαψεύστηκε, αφού σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, «είναι άγνωστο πότε θα γίνει αυτό…».

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος μιλώντας στην εκδήλωση, που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ανέφερε, πως δεν μπορεί ούτε να κάνει πρόβλεψη για το πότε θα αρθούν τα capital controls…, ενώ οι υπουργοί μας διαβεβαίωναν πως κάτι τέτοιο θα γίνει στο α’ εξάμηνο του 2016.

[adsense]

Παράλληλα, ο Κεντρικός Τραπεζίτης συνέδεσε την άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων με τις εξελίξεις το 2016. «Το πιο σημαντικό», όπως τόνισε ο ίδιος, «είναι να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για την απευθείας χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τους μηχανισμούς της ΕΚΤ».

«Η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος πρέπει να ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα για να επιστρέψει η οικονομία σε ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο του έτους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

«Η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης είναι αποφασιστικής σημασίας για τη σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας στο δεύτερο εξάμηνο του 2016», ανέφερε, ενώ συμπλήρωσε ότι «η ελληνική οικονομία εκτιμάται ότι συρρικνώθηκε κατά 0,2% πέρυσι και ότι θα παραμείνει σε ύφεση τουλάχιστον στο πρώτο εξάμηνο του 2016 λόγω της μεταφερόμενης αρνητικής επίδρασης από το 2015».

Αναδρομικά: «Βγήκε» η ημερομηνία πληρωμής των συνταξιούχων – Το ανακοίνωσε ο Βρούτσης (ΒΙΝΤΕΟ)
Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση – Δείτε αν κερδίσατε
Αδήλωτα τετραγωνικά: Παράταση στους 20 δήμους της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τον «Ιανό»
Επίδομα 534 ευρώ – ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Πληρώνονται αύριο οι δικαιούχοι (ΒΙΝΤΕΟ)
Αυθαίρετα: Ύστατη έκκληση ΤΕΕ για παράταση μέχρι τέλος του έτους
ΕΝΦΙΑ 2020: Πώς να εκτυπώσετε τα εκκαθαριστικά