Αθήνα

24 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κορονοϊός – Καπραβέλος: Τέλη Μαΐου θα δούμε μια τρομακτική έκρηξη των θανάτων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισχυρό ενδιαφέρον στο διαγωνισμό για την ανάπλαση της ΧΡΩΠΕΙ

Ισχυρό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για την ανάπλαση της παλιάς βιομηχανικής μονάδας «ΧΡΩΠΕΙ» και τη μετατροπή της σε Πολιτεία Καινοτομίας, όπου οι υποψήφιοι κατάθεσαν σήμερα τις προσφορές τους.

Μεταξύ των συμμετεχόντων στη διαδικασία που υπέβαλαν φάκελο σήμερα, τελευταία μέρα με βάση την προθεσμία της προκήρυξης, είναι ο όμιλος ΓΕΚ Τέρνα, ο όμιλος Ελλάκτωρ, η Dimand και η Intrasoft με Intrakat.

Οι φάκελοι της εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τα υποψήφια σχήματα αναμένεται αποσφραγιστούν μία μέρα μετά, ήτοι στις 20 Απριλίου.
Μετά την αξιολόγηση, τα σχήματα που θα προκριθούν, θα κληθούν να υποβάλλουν τις οικονομικές προσφορές τους και στις αρχές του 2022 να έχει αναδειχτεί ο ανάδοχος.

Ο επενδυτής ο οποίος και θα εχει την εκμετάλλευση του έργου για 30 χρόνια, θα αναλάβει να σχεδιάσει, να κατασκευάσει και να διαχειριστεί τις εγκαταστάσεις, αποδίδοντας ένα μέρος των ετήσιων εσόδων που θα έχει, στο Δημόσιο.

Το έργο αφορά την αξιοποίηση του διατηρητέου ακινήτου της πρώην ΧΡΩΠΕΙ στην οδό Πειραιώς, στο ύψος του Φαλήρου. Ο ανάδοχος που θα προκύψει, πιθανώς στις αρχές του 2022, θα αναλάβει την κατασκευή και διαχείριση της «Πολιτείας Καινοτομίας».

Η «Πολιτεία Καινοτομίας» εκτιμάται ότι θα αφορά επένδυση της τάξεως τουλάχιστον των 60 εκατ. ευρώ, αν και κάποιοι ανεβάζουν το τελικό κόστος αρκετά υψηλότερα, ίσως και στα 100 εκατ. ευρώ, ενώ θα δημιουργηθούν 2.000 θέσεις εργασίας. Το ακίνητο της ΧΡΩΠΕΙ χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα, παραμείνει ανεκμετάλλευτο από τη δεκαετία του 1980, όταν η ιστορική βιομηχανία χρωμάτων διέκοψε τη λειτουργία της. Σ

τόχος της ανάπλασης είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου κτιριακού συγκροτήματος γραφείων, που θα φιλοξενεί νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας, όπως επίσης και τμήματα έρευνας και ανάπτυξης μεγάλων επιχειρήσεων. Ιδιοκτήτης της έκτασης των 17,9 στρεμμάτων ήταν ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου, ο οποίος προχώρησε στην παραχώρησή της στο υπ. Ανάπτυξης.

Ιστορικό ρεκόρ εξαγωγών σε αγγούρια και μανταρίνια
PMI: Η Παπαστράτος είναι μία από τις θυγατρικές με τις καλύτερες επιδόσεις διεθνώς
Αναστολές εργασίας το Μάιο: Ποιους αφορούν – Τα κριτήρια επιλεξιμότητας – Οι νέες λίστες ΚΑΔ (ΠΙΝΑΚΕΣ)
Πώς η Κωτσόβολος πέτυχε αύξηση των πωλήσεων παρά τα lockdown
Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Μέχρι πότε υποβάλλονται οι αιτήσεις
Ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης άνω του 4% θα επιτύχει φέτος η Ελλάδα