Αθήνα

24 oC

ψιχάλες

Ερχονται οι Κινέζοι: Αρχίζει πρόγραμμα με στόχο την επιχειρηματική συνεργασία με το Πεκίνο

Ερχονται οι Κινέζοι: Αρχίζει πρόγραμμα με στόχο την επιχειρηματική συνεργασία με το Πεκίνο

Στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ της κινεζικής κοινότητας στην Ελλάδα και νέων Ελλήνων επιχειρηματιών στοχεύει πρόγραμμα που υλοποιείται με την υποστήριξη του "αλληλεγγύη-SolidarityNow" και είναι διάρκειας ενός έτους.

«Απώτερος σκοπός μας είναι η οικοδόμηση οικονομικών συνεργειών και η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για Έλληνες επιχειρηματίες, αλλά και για τα μέλη της κινεζικής διασποράς στην Ελλάδα.

[adsense]

Το πρόγραμμα αποσκοπεί να αναδείξει την τεράστια «κρυφή» δυναμική των κοινοτήτων μεταναστών ως πηγής νέων ιδεών και καινοτομίας, μέσω της δημιουργίας νέων οικονομικών δικτύων που μπορεί να αποδειχθούν επωφελή τόσο για τη χώρα υποδοχής (Ελλάδα) όσο και για τη χώρα προέλευσης (Κίνα)» σημειώνεται σε ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, τα μέλη των κοινοτήτων διασποράς διαθέτουν γνώση και ιδέες που μπορούν να λειτουργήσουν ως γέφυρα μεταξύ μακρινών χωρών και να τα βοηθήσουν να ξεπεράσουν τον κοινωνικό αποκλεισμό στη χώρα υποδοχής.

Αναμενόμενα αποτελέσματα είναι τα εξής:
(α) Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με εξαγωγικό προσανατολισμό στην Ελλάδα (το πρόγραμμα αναμένεται να οδηγήσει στη δημιουργία 5-6 νέων εταιρειών)
(β) Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας
(γ) Ενίσχυση δεσμών και πρωτοβουλιών που προάγουν τη συνεργασία μεταξύ Ελλήνων και μελών της κινεζικής κοινότητας στην Αθήνα
(δ) Διευκόλυνση ενσωμάτωσης των Κινέζων μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.

Κριτήρια Συμμετοχής:

- Ηλικία μεταξύ 25-29 ετών
- Πτυχίο πανεπιστημίου
- Πρόθεση ίδρυσης επιχείρησης ή επιχείρηση που έχει ιδρυθεί τα τελευταία πέντε χρόνια
- Ενδιαφέρον για την κινεζική αγορά
Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση: [email protected] με την ένδειξη «ΒCMC China-[Ονοματεπώνυμο]» ως θέμα, μέχρι τις 7 Απριλίου 2016.

Send this to a friend