Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ανθή Σαλαγκούδη: Τι λέει ο πρώην υπουργός πατέρας της για τα περί… διορισμού στο Survivor

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Kαι άλλο “κανόνι” στην αγορά – Κλείνει η εταιρία security «Πυρσός»!

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην εταιρεία security «Πυρσός», κάτι που επιβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Ασφαλείας Χρηματαποστολών και Φυλάκων (ΠΟΥΑΧΦ) Νίκος Παπακωνσταντίνου...

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην εταιρεία security «Πυρσός», κάτι που επιβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Ασφαλείας Χρηματαποστολών και Φυλάκων (ΠΟΥΑΧΦ) Νίκος Παπακωνσταντίνου.

[adsense]

«Από αυτά που μου είπαν οι συνάδελφοι μου,  είναι η τελευταία ημέρα σήμερα που εργάζονται. Μόλις επιστρέψουν, παραδίδουν στολές και ρούχα και σταματάνε. Έχει σταματήσει να λειτουργεί σαν εταιρεία από χθες», αναφέρει χαρακτηριστικά στο enikos.gr ο Νίκος Παπακωνσταντίνου και συνεχίζει: «Τα μέλη του Δ.Σ της εταιρείας έχουν φύγει τελείως, μέτοχοι δεν υπάρχουν, οι υπάλληλοι στα γραφεία έχουν φύγει. Έχουν μείνει μόνο οι υπάλληλοι που ασχολούνται με το κομμάτι των τραπεζών. Να αποσταλούν τα λεφτά στα κεντρικά».

Όπως αναφέρει, “το δυναμικό της εταιρείας είναι γύρω στα 700-800 άτομα σε όλη την Ελλάδα”.«Σύμφωνα με όσα μου λένε οι συνάδελφοι, είναι σε άθλια κατάσταση, από την άποψη ότι τους έχουν ενημερώσει ότι σήμερα είναι η τελευταία τους μέρα. Πάνε παραδίδουν, γνωρίζουν ότι δεν δικαιούνται καν αποζημίωση με τον πτωχευτικό νόμο και αναρωτιούνται τι τους ξημερώνει την επόμενη μέρα», προσθέτει.

[adsense]

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΥΑΧΦ, «εμείς οι συνδικαλιστές το περιμέναμε ότι θα έσκαγε κάποια στιγμή. Αυτή η κατάσταση επικρατεί εδώ και 1,5 χρόνο. Εδώ και 1,5 χρόνο ο πυρσός τους άφηνε απλήρωτους 4-5 μήνες. Εργατικές διαφορές γίνονταν στην επιθεώρηση εργασίας. Πολλές υποθέσεις έφτασαν και στον εισαγγελέα, θα έσκαγε το κανόνι. Ήταν ζήτημα μηνών». Κλείνοντας, ο Νίκος Παπακωνσταντίνου, πρόσθεσε: «Μπαίνουν στην ανεργία 700-800 άτομα. Μετά την Ηλεκτρονική το δεύτερο κανόνι είναι ο Πυρσός».

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση έχει στηρίξει και θα συνεχίσει να στηρίζει τις επιχειρήσεις
Θετικά μηνύματα από τη βιομηχανία στο τέλος του 2020 – Οι εξαγωγές βοήθησαν την διατήρηση του κλάδου 
«Tρέχουν» οι πωλήσεις των σουπερ μάρκετ
Νέοι προορισμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό από την SKY express
Τράπεζα της Ελλάδος: Στο 35,8% τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια – Απαιτούνται επιπλέον ενέργειες από Τράπεζες και Πολιτεία
ΕΚΤ: Διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια, συνεχίζει και επαυξάνει τα προγράμματα αγοράς και επαναγοράς ομολόγων