Αθήνα

10 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Προβλήματα αντιμετωπίζει η ενεργοποίηση της πλατφόρμας - Πότε αναμένεται να πιστωθούν τα χρήματα στους δικαιούχους

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το άνοιγμα της πλατφόρμας στην οποία θα μπουν οι δικαιούχοι να κάνουν αίτηση για να λάβουν το ποσό του Κοινωνικού Μερίσματος.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το άνοιγμα της πλατφόρμας στην οποία θα μπουν οι δικαιούχοι να κάνουν αίτηση για να λάβουν το ποσό του Κοινωνικού Μερίσματος.

Για να μπορέσουν οι δικαιούχοι να λάβουν το Κοινωνικό Μέρισμα χρειάζεται να δηλώσουν στην ειδική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ τον αριθμό του ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Προβλήματα όμως φαίνεται να  αντιμετωπίζει η ΗΔΙΚΑ στην προσπάθειά της να ενεργοποιήσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Κοινωνικό Μέρισμα. Στόχος είναι να τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου, δηλαδή την επόμενη εβδομάδα. Η πλατφόρμα που θα «ανέβει» πιθανότατα στη διεύθυνση www.koinonikomerisma.gr, θα παραμείνει σε λειτουργία για αιτήσεις μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου.

Αμέσως μετά, από τις 27 του μήνα ως τις 31 Δεκεμβρίου, θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των 250.000 δικαιούχων το μέρισμα των 700 ευρώ.

Παρά τις κυβερνητικές προσπάθειες να δοθεί πριν τα Χριστούγεννα σε οικογένειες με ΑμΕΑ, αυτό ενδεχομένως να μην καταστεί τελικά δυνατό.

Έτσι, η καταβολή θα γίνει προς όλους στο τέλος του χρόνου, δηλαδή έως την 30η ή την 31η Δεκεμβρίου.

Η εισαγωγή στην πλατφόρμα θα γίνεται με τους κωδικούς του Taxisnet, ενώ μετά την είσοδο θα ζητηθεί επιβεβαίωση του ΑΜΚΑ και εισαγωγή διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) καθώς και αριθμού κινητού τηλεφώνου, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων. Ακόμη για να γίνει η λήψη του Κοινωνικού Μερίσματος οι δικαιούχοι θα πρέπει να δηλώσουν το IBAN τους. Η καταβολή του θα γίνει από τις 27 έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Οι κατηγορίες είναι οι εξής:

19.140 οικογένειες πολύτεκνων, με πάνω από 4 παιδιά που το οικογενειακό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τις 20.000 ευρώ

163.778 οικογένειες που ο ένας γονέας είναι μακροχρόνια άνεργος (άνω των 12 μηνών) περιλαμβάνονται και μονογονεϊκές οικογένειές με εισόδημα έως 15.000 ευρώ.

40.927 οικογένειες και οι δυο γονείς βραχυχρόνια άνεργους (κάτω των 12 μηνών) με εισόδημα έως και 15.000 ευρώ

26.632 οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑμεΑ έως 24 ετών

Τα παραπάνω νοικοκυριά που τουλάχιστον ένας από τους δυο γονείς διαμένει μόνιμα και νόμιμα τα τελευταία δέκα έτη στην Ελλάδα όπως προκύπτει από τη φορολογική δήλωση και οι δυο γονείς πρέπει να είναι κάτοικοι της Ελλάδας. Το εισόδημά τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Send this to a friend