Αθήνα

8 oC

αραιές νεφώσεις

Κοινωνικό μέρισμα: Έχουν εγκριθεί ήδη 350.000 αιτήσεις με 477 ευρώ μέσο ποσό- 7.000 αιτήσεις σε 5 λεπτά!

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία για το Κοινωνικό Μέρισμα 2018 και τις αιτήσεις που μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί και εγκριθεί.

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία για το Κοινωνικό Μέρισμα 2018 και τις αιτήσεις που μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί και εγκριθεί.

Οι αιτήσεις από την Παρασκευή, όταν και άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Κοινωνικό Μέρισμα έχουν ξεπεράσει τις 580.000, ενώ μέσα σε πέντε λεπτά υποβλήθηκαν 7.000 αιτήσεις, όπως έκανε στη σελίδα koinonikomerisma.gr.

Ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ Αναστάσιος Τάγαρης, μίλησε το πρωί της Κυριακής στην ΕΡΤ και αφού ζήτησε συγγνώμη για τα σκαμπανεβάσματα, που παρατηρήθηκαν και ταλαιπώρησαν τους χρήστες, επεσήμανε ότι στις τρεις πρώτες ώρες της λειτουργίας της πλατφόρμας ήταν τόσο μεγάλη η κίνηση που κινδύνευαν να «πέσουν» άλλα συστήματα, όπως ο ΕΦΚΑ, γι’ αυτό επιλέχθηκε να μείνει λίγο… εκτός το koinonikomerisma.gr. Από το βράδυ του Σαββάτου αλλά και σήμερα, πάντως, το σύστημα λειτουργεί κανονικά.

Ο κ. Τάγαρης σχετικά με τις αιτήσεις που έχουν γίνει. Μόνο το πρώτο πεντάλεπτο λειτουργίας της πλατφόρμας για το κοινωνικό μέρισμα έγιναν 7.000 αιτήσεις! Μια ακόμα απόδειξη του μεγάλου ενδιαφέροντος των πολιτών που ελπίζουν να είναι… δικαιούχοι για να πάρουν μια οικονομική ανάσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Μέχρι τώρα, έχουν γίνει σχεδόν 585.000 αιτήσεις. Από αυτές, σχεδόν οι 350 χιλιάδες έχουν εγκριθεί, οι 87.000 απορρίφθηκαν ενώ σε εκκρεμότητα είναι 103.000 αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα. Σύμφωνα με τον κ. Τάγαρη, το μέσο ποσό ανά αίτηση (μέχρι στιγμής) είναι 477 ευρώ.

Όσοι κάνουν τις αιτήσεις τους έως το βράδυ της 12ης Δεκεμβρίου, θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους στις 14 του μήνα. Η πλατφόρμα, πάντως, δεν θα κλείσει και οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα και μετά τις 14 Δεκεμβρίου.

Send this to a friend