Αθήνα

7 oC

αραιές νεφώσεις

Κόντρα Τσακαλώτου-Στουρνάρα: «Θα τρίζουν τα κόκαλα των καθηγητών σου»-«Για ‘υτό μου αρέσει ο Ευκλείδης, δεν τα πιστεύει αλλά τα υπερασπίζεται»!

Κόντρα με έντονη δόση χιούμορ ξέσπασε σε ειδική εκδήλωση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας όπου παρουσιάστηκε μελέτη του ΙΟΒΕ μεταξύ του Ευκλείδης Τσακαλώτου και του Γιάννη Στουρνάρα.

«Μου είπαν να μην πω τίποτα για τον Στουρνάρα για να φύγουν οι δημοσιογράφοι. Μπορεί βέβαια να τα πω, αφού φύγουν» αποκάλυψε εύθυμος ο υπουργός Οικονομικών, με τον Διοικητή της ΤτΕ να απαντά: «Δεν θα υπάρχει δράμα, μπορούν να φύγουν οι κάμερες».

Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα τα «καρφιά» άρχισαν να πέφτουν «βροχή».

Πεδία αντιπαράθεσης ο ρόλος των τραπεζών, οι αποταμιεύσεις και οι ξένες επενδύσεις, με τον κ. Τσακαλώτο να υποστηρίζει: «θα πρέπει να εξετάσουμε το ρόλο που μπορούν να παίξουν οι μη συστημικές τράπεζες», δηλαδή συνεταιριστικές και αναπτυξιακές».

«Διαφωνώ με τις συνεταιριστικές τράπεζες, απέτυχαν στην Ελλάδα» έσπευσε να ξεκαθαρίσει ο κ. Στουρνάρας, υποστηρίζοντας πως η χώρα έχει άμεση ανάγκη ξένων επενδύσεων, με τον κ. Τσακαλώτο να μην χάνει την ευκαιρία να επιτεθεί: «Θα τρίζουν τα κόκαλα των καθηγητών σου».

«Γι’ αυτό μου αρέσει ο Ευκλείδης, είναι ρεαλιστής. Δεν τα πιστεύει, αλλά τα υπερασπίζεται» απάντησε ο Γ. Στουρνάρας

Send this to a friend