Αθήνα

20 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Στο νοσοκομείο η Ολυμπία Χοψονίδου (ΦΩΤΟ)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κραυγή αγωνίας» από τους εμπόρους της Αθήνας: Με λουκέτο απειλείται μία στις δύο επιχειρήσεις

Το τρίτο lockdown ασκεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση στον κλάδο του λιανεμπορίου.

Μέτρα στήριξης ζητούν οι έμποροι της Αθήνας λίγη ώρα αφότου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέο σκληρό lockdown για την Αττική έως τις 28 Φεβρουαρίου με εκ νέου κλείσιμο του λιανεμπορίου.

“Εδώ που φτάσαμε, απαιτείται πλέον γενναία στήριξη των επιχειρήσεων” σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος τονίζει ότι, “δυστυχώς επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψή του, αποδεικνύοντας ότι το λιανεμπόριο είναι ένας ασφαλής κλάδος και προσθέτει ότι το πισωγύρισμα στη λειτουργία του δεν ήταν αρκετό για να ανακόψει τα άσχημα επιδημιολογικά δεδομένα, που επιδείνωσαν άλλες κοινωνικές δραστηριότητες”.

Την ίδια ώρα, οι έμποροι κάνουν λόγο για ένα “γιγαντιαίο πλάνο στήριξης, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις” ούτως ώστε να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις οι οποίες κινδυνεύουν με οριστικό λουκέτο εξαιτίας της τρίτης καραντίνας μέσα σε έναν χρόνο.

“Έχουμε επανειλημμένως τονίσει ότι το τρίτο lockdown θα οδηγήσει σε λουκέτο μία στις δύο εμπορικές επιχειρήσεις και για να το αποφύγουμε, πρέπει προσεκτικά και στοχευμένα, να εφαρμόσουμε αμέσως ένα γιγαντιαίο πλάνο στήριξης, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις. Οι οικονομικές προτάσεις που έως σήμερα έχουμε καταθέσει, δεν είναι πλέον ικανές να αντιμετωπίσουν τον εφιάλτη που βιώνουν οι επιχειρήσεις.

Είναι μονόδρομος να εφαρμόσουμε ταυτόχρονα με τα μέτρα προστασίας του ύψιστου αγαθού της υγείας, πρόσθετα μέτρα στήριξης που θα εξασφαλίσουν την οικονομική επιβίωση των συμπολιτών μας. Σε κάθε άλλη περίπτωση, όταν με το καλό ξεπεράσουμε την πανδημία, θα μας ακολουθεί για πολλά χρόνια ακόμα μια βαθιά οικονομική κρίση” υπογραμμίζει η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου.

Ελλάκτωρ: «Όλα θα τελειώσουν στην γενική σύνελευση της 22ης Απριλίου»
Ελλάκτωρ: Αγωγή κατά Καλλιτσάντση και Εξάρχου για υπεξαίρεση
Μεγάλες ευκαιρίες για την αξιοποίηση της ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας στην παραγωγή υδρογόνου με ηλεκτρόλυση νερού
To πρώην Οινοποιείο Καμπά μεταμορφώνεται σε εμπορικό πάρκο επιχειρηματικότητας, ψυχαγωγίας και άθλησης
Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Πότε λήγει η προθεσμία για τους δικαιούχους
Fitch: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος παρά τον κορονοϊό