• Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου
  • 17:28

Αθήνα

21 oC

αραιές νεφώσεις

Λήγει η προθεσμία για το κοινωνικό μέρισμα- Ενδεχόμενο παράτασης για συγκεκριμένες περιπτώσεις

Τα μεσάνυχτα κλείνει το σύστημα για την υποβολή αίτησης για το κοινωνικό μέρισμα, με το ενδεχόμενο να δοθεί μια στοχευμένη παράταση να είναι ανοιχτό.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις μέχρι απόψε τα μεσάνυχτα ωστόσο εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει μια παράταση στην προθεσμία υποβολής μόνο για λίγες και ειδικές περιπτώσεις.

Σημειώνεται, πως συνολικά έχουν εγκριθεί 1.195.286  αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, ποσοστό 49,93%, όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (11/12/2017, στις 17:10) που έδωσε στη δημοσιότητα η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).

Εξάλλου, στην πλατφόρμα προστέθηκε και η δυνατότητα προσθήκης παιδιού το οποίο γεννήθηκε εντός του 2017 ή εφόσον κάποιος από τους γονείς λαμβάνει οικογενειακό επίδομα για το παιδί.

Όπως επισημαίνεται σε ενημερωτικό σημείωμα της ΗΔΙΚΑ, στα ΚΕΠ και στα γραφεία ΑΜΚΑ μπορεί να διορθωθούν προβλήματα με το ΑΜΚΑ, όπως:

Αφαίρεση του ΑΦΜ από διπλοεγγραφές ΑΜΚΑ ή άσχετα άτομα που τυχόν είχαν στο ΑΜΚΑ τους το ΑΦΜ του ενδιαφερομένου.

Ενημέρωση ΑΜΚΑ θανόντος με το ΑΦΜ του.

Αυτές οι ενέργειες γίνονται μόνο σε ΚΕΠ και στα γραφεία ΑΜΚΑ. Μάλιστα, διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης στην ΗΔΙΚΑ και δεν πρέπει ο κόσμος να προσέρχεται στην ΗΔΙΚΑ.

Send this to a friend