Αθήνα

26 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γλυκά Νερά: Η χαραμάδα αποκάλυψε τους δολοφόνους της Καρολάιν (ΒΙΝΤΕΟ)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Λουκέτο» στη Χαλυβουργική μετά από 93 χρόνια; Τα χρέη που «πνίγουν», η ΔΕΗ και η ενδοοικογενειακή κόντρα των Αγγελόπουλων

Με διακοπή ηλεκτροδότησης απειλεί την Χαλυβουργική η ΔΕΗ και αυτό διότι τα χρέη προς αυτήν έχουν βαρέσει κόκκινο, ενώ παραμένει ερωτηματικό αν θα υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση.

Η ΔΕΗ έχει αποφασίσει να κατεβάσει τον διακόπτη, αφού τα χρέη έχουν συσσωρευτεί και δεν υπάρχει καμία κίνηση από την πλευρά της επιχείρησης να γίνει κάποιου είδους διακανονισμός. Σύμφωνα με κύκλους της Δημόσιας Επιχείρησης, όπως αναφέρεται δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημά της για κατάθεση προτάσεων διακανονισμού των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που ανέρχονται σε 31,4 εκατ. ευρώ. Αποτέλεσμα, η ΔΕΗ προχωρά άμεσα στην άρση της εκπροσώπησης της βιομηχανίας στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή στη διακοπή ηλεκτροδότησης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η διοίκησης της Χαλυβουργικής απέτυχε να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο βιώσιμο πλάνο για την επανεκκίνηση της λειτουργίας της και την αποπληρωμή του χρέους της. Ως εκ τούτου, σήμερα θα υλοποιηθούν κανονικά οι συνέπειες της άρσης εκπροσώπησης, με τη διοίκηση της εταιρείας να έχει ήδη στείλει την σχετική ειδοποίηση στον ΑΔΜΗΕ.

Η ΔΕΗ είχε ήδη από τον περασμένο μήνα δώσει εντολή για την άρση της εκπροσώπησης, καθώς είχαν αποβεί άκαρπες οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τη Χαλυβουργική η οποία αρνήθηκε τις προτάσεις διακανονισμού με καταβολή έναντι οφειλής, ενώ έχει σταματήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα να πληρώνει τα τιμολόγια που της αποστέλλονται.

Προ ημερών είχε εκδηλωθεί πρωτοβουλία από το υπουργείο Ενέργειας προκειμένου να δοθεί χρονικό περιθώριο και να παρουσιαστεί πλάνο αποπληρωμής από την πλευρά της Χαλυβουργικής, ωστόσο με βάση τις σημερινές εξελίξεις τα δεδομένα ανατρέπονται και όλα δείχνουν πως η εταιρεία οδηγείται αναπόφευκτα σε οριστικό «λουκέτο».

Πλέον για αναστροφή της κατάστασης θα πρέπει να ληφθεί στο… και πέντε κάποια πρωτοβουλία της κυβέρνησης, πράγμα που ωστόσο δεν αποκλείουν παράγοντες της αγοράς.

[the_ad id=”493520″]

Τα πράγματα μάλιστα δείχνουν να είναι μη αναστρέψιμα μετά και από τις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ότι «η Χαλυβουργική θα έπρεπε προ πολλού να έχει κλείσει καθώς δεν μπορεί να ξαναγίνει ανταγωνιστική στην Ελλάδα». Ο 74χρονος επιχειρηματίας αναφέρει πως μια βαριά βιομηχανία, όπως η Χαλυβουργική, δεν έχει μέλλον στην Ελλάδα καθώς έχει σταματήσει η οικοδομική δραστηριότητα. Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει άγρια κόντρα μεταξύ του πατέρα Αγγελόπουλου με τους γιους του Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, με την οικογένεια να βρίσκεται στα δικαστήρια…

Σημειώνεται πως η εταιρία ιδρύθηκε το 1925 και αποτέλεσε για 10ετίες ολόκληρες συνώνυμο της βαριάς βιομηχανίας στην Ελλάδα.

ΟΑΕΔ: Επιδότηση 2.900 ανέργων με 14.800 ευρώ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Τουρισμός: Αυτή είναι η θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη – Η κατάταξη
ΑΚΤΩΡ: Oλοκληρώθηκε η ενδιάμεση χρηματοδότηση με 50 εκατ. ευρώ
Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Πιστώθηκαν 189,2 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους
Συντάξεις Ιουνίου: Πότε πληρώνονται οι συνταξιούχοι
Ελληνικές Τράπεζες: Ψήφος εμπιστοσύνης από τους οίκους αξιολόγησης