Αθήνα

22 oC

αραιές νεφώσεις

Μετά το «αλαλούμ» και πάλι σε λειτουργία η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα 

Το ένα πρόβλημα μετά τ άλλο στη διαδικασία αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα, αφού η πλατφόρμα  άρχισε να «πέφτει» αμέσως μόλις τέθηκε σε λειτουργία.

Το ένα πρόβλημα μετά τ άλλο στη διαδικασία αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα, αφού η πλατφόρμα  άρχισε να «πέφτει» αμέσως μόλις τέθηκε σε λειτουργία.

Έπειτα από πολλές ταλαιπωρίες το Σάββατο αργά το απόγευμα η σελίδα άρχισε να εμφανίζεται και πάλι, ύστερα από τεχνικές εργασίες αναβάθμισης οι οποίες έγιναν, όπως ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ.

Αρχικά η ιστοσελίδα παρουσίασε σφάλμα κατά την είσοδο των διαπιστευτηρίων του επίδοξου δικαιούχου του μερίσματος, ενώ στη συνέχεια «έπεσε» τελείως.

Πάντως η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι η ιστοσελίδα να έχει «πέσει» λόγω του υπερβολικού φόρτου.

Σε ορισμένες περιοχές της Αττικής, κάποιοι χρήστες αντιμετώπιζαν πρόβλημα κατά τη διάρκεια της υποβολής της αίτησης τους, καθώς στα μισά της διαδικασίας, το σύστημα έχανε τα δεδομένα τους και τους οδηγούσε πάλι στην αρχή.

Γίνονται εργασίες αναβάθμισης απαντά η ΗΔΙΚΑ 

Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στις 17:30 στην ιστοσελίδα http://www.idika.gr/, η πλατφόρμα θα παραμείνει κλειστή μέχρι περίπου τις 20:30 του Σαββάτου (8/12), προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα.  Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ιδιαίτερα αυξημένης κίνησης και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών ξεκίνησαν από τις 4.30μμ του Σαββάτου 8/12/2018 εργασίες αναβάθμισης του δικτυακού εξοπλισμού στον οποίο βρίσκεται μεταξύ άλλων και η πλατφόρμα του κοινωνικού μερίσματος 2018. Εκτιμάται ότι η πλατφόρμα θα παραμείνει εκτός δικτύου για τις επόμενες 3 ώρες. Ευχαριστούμε για την κατανόηση».

Θα άνοιγε... την Τρίτη 

Η πλατφόρμα υποτίθεται πως θα άνοιγε την περασμένη Τρίτη, 04/12, ωστόσο πήγαινε από αναβολή σε αναβολή.

Μάλιστα, το υπουργείο Εργασίας το βράδυ της Παρασκευής καλούσε τον κόσμο να μπει στην πλατφόρμα που άνοιξε, με την Έφη Αχτσιόγλου να ανακοινώνει το άνοιγμα της πλατφόρμας.

Ωστόσο, όποιος υποβάλλει την αίτηση του μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, οπότε και αναμένεται να γίνουν οι πρώτες πληρωμές, θα λάβει το ποσό του κανονικά.

Send this to a friend