Αθήνα

10 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κορωπί: Ανατροπή στο θρίλερ με την εξαφάνιση της 19χρονης Άρτεμις (vid)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετά το… σοκ εξετάζουν να εξαιρέσουν τα «μπλοκάκια» από την αύξηση των εισφορών

Η αρχική είδηση ότι θα υπάρξουν αυξήσεις εισφορών στα «μπλοκάκια» αναστάτωσε χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους

Η αρχική είδηση ότι θα υπάρξουν αυξήσεις εισφορών στα «μπλοκάκια» αναστάτωσε χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες.

Για αυτό το λόγο ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων Αναστάσιος Πετρόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 έκανε λόγο για εξαίρεσή τους από την αύξηση εισφορών.

[adsense]

Όπως είπε, «το ζήτημα για τις εισφορές των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών, ενώ είναι κάτι που ζητούσαν οι ίδιοι οι φορείς να είναι συνδεδεμένη η εισφορά με το εισόδημα, διαπιστώνεται ότι υπάρχουν κάποια θέματα σχετικά με υψηλότερα εισοδήματα».

Όπως συμπλήρωσε ο ίδιος, «ιδίως αυτά των εργαζόμενων με μπλοκάκι, σκοπός μας είναι να μην φαίνονται όπως οι υπόλοιποι που εισπράττουν εισοδήματα διότι και αυτοί είναι με εισφορές που καταβάλλουν οι παρέχοντες την εργασία σε εργοδότες».

«Σκοπός μας, δεν είναι να κάνουμε μια μεταρρύθμιση όπου οι ασφαλισμένοι μας θα γίνονται οφειλέτες στο σύστημα αλλά να φτιάξουμε ένα σύστημα που θα είναι φιλικό προς τους ασφαλισμένους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πετρόπουλος.

[adsense]

Για το ασφαλιστικό είπε πως «είναι μια πρόταση που το κύριο στοιχείο της είναι να δουν οι δανειστές ποιο δημοσιονομικό κόστος προκύπτει για να συμφωνήσουν». Τέλος, και αυτός όπως και η Όλγα Γεροβασίλη κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι «δεν λένε τι ακριβώς προτείνουν να κάνουμε για να διασώσουμε το ασφαλιστικό σύστημα που δεν αποδίδει».

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Ένας στους δύο φορολογουμένους θα έχει μηδενικά εκκαθαριστικά
Συντάξεις Απριλίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συνταξιούχων
ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 5.000 άνεργους με 550 ευρώ το μήνα
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ενισχύσεις 7,3 δισ. ευρώ στους δικαιούχους
«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Τουλάχιστον 80.000 κτίρια θα ενταχθούν εντός του 2021
Αναδρομικά: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές σε 25.000 κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων