Αθήνα

12 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κορωπί: Ανατροπή στο θρίλερ με την εξαφάνιση της 19χρονης Άρτεμις (vid)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μήνυμα Κομισιόν για την Ελλάδα! Τέλος στη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος

«Σύμφωνο με τα πρότυπα της ζώνης του ευρώ» φαίνεται πως θα χαρακτηρίσει, αργότερα σήμερα Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον προϋπολογισμό της Ελλάδας

«Σύμφωνο με τα πρότυπα της ζώνης του ευρώ» φαίνεται πως θα χαρακτηρίσει, αργότερα σήμερα Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον προϋπολογισμό της Ελλάδας

Με αυτό τον τρόπο θα ενισχυθεί η χώρα που έλαβε την πιο πρόσφατη δόση της βοήθειας διάσωσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δεδομένου ότι σκέπτεται την πρώτη έξοδο στις αγορές με έκδοση ομολόγου από το 2014.

Η Επιτροπή, το εκτελεστικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα συστήσει την κατάργηση της αποκαλούμενης «διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος» για την Ελλάδα, ένα βήμα που λαμβάνεται όταν το έλλειμμα του προϋπολογισμού ενός κράτους μέλους γίνει υπέρ το δέον μεγάλο, σύμφωνα με ένα πρόσωπο με γνώση του θέματος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή δεν έχει υπάρξει ακόμη η ανακοίνωση.

Αν και σε μεγάλο βαθμό συμβολική, η απόφαση θα σηματοδοτήσει ένα σημαντικό βήμα για την Ελλάδα, η οποία βασίζεται σε διεθνή προγράμματα διάσωσης για να μην βυθιστεί από το 2010 καθώς επιδιώκει να επιστρέψει στην κανονικότητα και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Η σύσταση, σύμφωνα με το newmoney, η οποία πρέπει να εγκριθεί από τις κυβερνήσεις της ΕΕ, δεν έχει πρακτικές συνέπειες, καθώς οι δημοσιονομικοί στόχοι της Ελλάδας υπαγορεύονται από το πρόγραμμα διάσωσης που επικρατεί έναντι των κανόνων της ΕΕ. Αλλά η επίσημη αναγνώριση ότι η Αθήνα έχει πάρει τα λεφτά της και δεν παραβαίνει πλέον τους κανόνες της ΕΕ θα προσθέσει μια σειρά θετικών ειδήσεων γύρω από τη χώρα και τη διάσωση της.

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 5.000 άνεργους με 550 ευρώ το μήνα
«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Τουλάχιστον 80.000 κτίρια θα ενταχθούν εντός του 2021
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ενισχύσεις 7,3 δισ. ευρώ στους δικαιούχους
Συντάξεις Απριλίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συνταξιούχων
Φορολογικές δηλώσεις 2021: Ένας στους δύο φορολογουμένους θα έχει μηδενικά εκκαθαριστικά
Έκτακτη επιχορήγηση 3.000 ευρώ για επιχειρήσεις και 1.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο