Αθήνα

14 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Απάντησε ο Καμπουράκης για Μαραντόνα: «Ηχογραφούσε τις Ναπολιτάνες κοπελίτσες»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μήνυμα Ντομπρόβσκις: «Να εκταμιευτεί έγκαιρα η δόση – Λύστε το θέμα του ΤΑΙΠΕΔ»

Το ζήτημα της ποινικής δίωξης τεχνικών συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ φέρνει ξανά στο τραπέζι ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις συνδέοντας το με την εκταμίευση της δόσης.

Το ζήτημα της ποινικής δίωξης τεχνικών συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ φέρνει ξανά στο τραπέζι ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις συνδέοντας το με την εκταμίευση της δόσης.

Από τις Βρυξέλλες ο κ. Ντομπρόβσκις εξέφρασε την άποψη πως τις επόμενες ημέρες θα λυθεί το ζήτημα με τους τεχνικούς συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ ώστε να εκταμιευθεί εγκαίρως η επόμενη δόση των δανείων για την Ελλάδα.

«Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος» ανέφερε ο κ. Ντομπρόβσκις και θεωρητικά και την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ωστόσο πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα ζήτημα με την ποινική δίωξη τεχνικών συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Έχουμε εμπιστοσύνη ότι το θέμα θα επιλυθεί από τις ελληνικές αρχές τις επόμενες λίγες ημέρες, ούτως ώστε η εκταμίευση να γίνει εγκαίρως. Τα πράγματα βρίσκονται στο σωστό δρόμο και αναμένουμε ότι η εκταμίευση θα γίνει το συντομότερο» δήλωσε.

Σήμερα, Πέμπτη, συνεδριάζει στις Βρυξέλλες το Euroworking Group, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το ζήτημα της εκταμίευσης της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα και συγκεκριμένα η εκταμίευση της πρώτης υποδόσης, ύψους 7,7 δισ. ευρώ.

 

Δώρο Χριστουγέννων 2020: Πότε καταβάλλεται σε εργαζόμενους και ανέργους
Mε διατίμηση συγκρατούν τις ανατιμήσεις προϊόντων – Στο μικροσκόπιο του υπουργείου Ανάπτυξης 20 κωδικοί
Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Ποιοι πληρώνονται σήμερα
Οι Ευρωπαίοι παραμένουν προσκολλημένοι στα μετρητά παρά τα άλματα στις ψηφιακές συναλλαγές
Εστίαση: Έως 5000 ευρώ θα λάβουν οι επιχειρηματίες για θερμαντικά σώματα εξωτερικού χώρου
Ρύθμιση 100 και 120 δόσεων: Επανένταξη των οφειλετών που τις έχασαν