Αθήνα

27 oC

σποραδικές νεφώσεις

Νέα αλλαγή στις φορολογικές δηλώσεις: Ξεχωριστό εκκαθαριστικό για τα ζευγάρια, ακόμη κι αν κάνουν κοινή φορολογική δήλωση

Κάθε σύζυγος θα έχει δικό του εκκαθαριστικό σημείωμα από φέτος είτε το ζευγάρι υποβάλει κοινή φορολογική δήλωση είτε χωριστή.

Κάθε σύζυγος θα έχει δικό του εκκαθαριστικό σημείωμα από φέτος είτε το ζευγάρι υποβάλει κοινή φορολογική δήλωση είτε χωριστή.

Σημειώνεται ότι ισχύουν ακόμη οι τρεις διμηνιαίες δόσεις καταβολής του φόρου εισοδήματος.

Με απόφαση της ΑΑΔΕ ορίζεται ο τύπος και το περιεχόμενο του βασικού εντύπου Ε1 και τονίζεται ότι ακόμη και για τις περιπτώσεις κοινής δήλωσης των συζύγων διενεργείται ξεχωριστή βεβαίωση του φόρου και εκδίδονται δύο πράξεις προσδιορισμού φόρου, μία για κάθε σύζυγο.

Επίσης, τα πιστωτικά ποσά του ενός συζύγου δεν συμψηφίζονται με τυχόν χρεωστικά του άλλου. Επίσης, σε εάν έχουν και οι δύο πιστωτικά ποσά επιστρέφονται στον κάθε δικαιούχο χωριστά.

Αναφορικά με την εξόφληση του φόρου εισοδήματος η καταβολή του φόρου γίνεται σε 3 ισόποσες διμηνιαίες δόσεις. Η πρώτη θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Ιουλίου και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των μηνών Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου, από την προθεσμία υποβολής της δήλωσης.

Send this to a friend