Αθήνα

15 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Big Brother: «Τα πήρε» άσχημα με τον Μικρούτσικο η Νάταλι Κακκαβά στον «αέρα» (ΒΙΝΤΕΟ)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νομίζατε ότι τελείωσαν τα μέτρα…; Κομισιόν: «Δεν αποκλείονται νέα μέτρα εάν δούμε παρεκκλίσεις!»

Έμμεσο αλλά σαφές μήνυμα στην ελληνική πλευρά στέλνει η Κομισιόν, ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο τα παρουσιάζει η ελληνική πλευρά, αφού η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα είναι δύσκολη και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι η τελευταία

Έμμεσο αλλά σαφές μήνυμα στην ελληνική πλευρά στέλνει η Κομισιόν, ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο τα παρουσιάζει η ελληνική πλευρά, αφού η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα είναι δύσκολη και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι η τελευταία.

Η Ελλάδα έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να επιστρέψει στον πλήρη και αυτόνομο δανεισμό, ως τότε θα καλύπτεται από το τριετές πρόγραμμα προσαρμογής της ΕΕ στο οποίο θα μετάσχει το ΔΝΤ και είναι βέβαιο πως θα ζητηθούν και άλλα μέτρα είναι το «ζουμί» των όσων είπε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις στο πρακτορείο MNI. Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν είπε πως μάλλον θα χρειαστούν «νέα μέτρα» και όχι νέα διάσωση.

[adsense]

Από εκεί και πέρα, η πρώτη αξιολόγηση δεν θα είναι εύκολο να τελειώσει το Φεβρουάριο γιατί, ασφαλιστικό, αγρότες και τα υπόλοιπα των μεταρρυθμίσεων θεωρητικά ήδη γίνονται. Για παράδειγμα το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας, πέρασε με το ΟΚ της τρόικας,απλά και μόνο γιατί έπρεπε να κλείσει το θέμα και να τελειώνει η σύσταση του Ταμείου αποκρατικοποιήσεων.

Μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο MNI ο κ. Ντομπρόβσκις δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχουμε ήδη καθυστερήσει στην αξιολόγηση. Αυτή τη στιγμή στοχεύουμε στα μέσα Φεβρουαρίου. Αλλά δεν θα έβαζα συγκεκριμένη ημερομηνία στην αξιολόγηση, γιατί αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι να συμφωνήσουμε στην ουσία και στους όρους του προγράμματος».

Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθούν πρόσθετες δράσεις από την ελληνική κυβέρνηση. «Δεν θα πρέπει να εξαιρούνται οι πρόσθετες προϋποθέσεις» σημείωσε ενδεικτικά.

Πως ερμηνεύει το Μαξίμου τις δηλώσεις Ντομπρόβσκις

Στο ενημερωτικό σημείωμα, το Μαξίμου επισημαίνει σχετικά με τις αναφορές του αντιπροέδρου της Κομισιόν:

«Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει το ΔΝΤ και να υπάρξει ευρωπαϊκή λύση στο Ελληνικό Πρόγραμμα.

Ο Β.Ντομπρόβσκις εμφανίζεται επίσης ανοιχτός στο ενδεχόμενο να εξευρεθούν ισοδύναμα στο Ασφαλιστικό, αντί για περικοπές συντάξεων.

Το δεύτερο αυτό γεγονός εκθέτει ιδιαίτερα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, που έχουν αρνηθεί να στηρίξουν την διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης στο θέμα του Ασφαλιστικού, ώστε να αποτραπούν περικοπές σε συντάξεις.

Αντί για αυτό, προτιμούν να κινδυνολογούν, υποστηρίζοντας, ψευδώς, ότι η Συμφωνία καθιστά την περικοπή των συντάξεων υποχρεωτική.

Και το κάνουν επειδή, προφανώς, πιστεύουν ότι θα ωφεληθούν πολιτικά από μια ενδεχόμενη περικοπή των συντάξεων, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα είχε κάτι τέτοιοι στις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων».

Έκτακτο επίδομα σε 105.000 συνταξιούχους: Πότε παίρνουν τα χρήματα οι δικαιούχοι
ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα πληρώνονται τη Δευτέρα
Στο Gov.gr το επίδομα 400 ευρώ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πώς να κάνετε την αίτηση
Σταϊκούρας: Η επιστρεπτέα προκαταβολή θα συνεχίσει και το 2021
Η SKY express παραλαμβάνει το πρώτο από τα έξι ολοκαίνουργια AirbusA320neo – Έναρξη πτήσεων Αθήνα – Θεσσαλονίκη στις 14 Δεκεμβρίου
Τοποθέτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου, Κ. Ξιφαρά στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Υδρογόνου