Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Δύσκολες ώρες για την Καίτη Γκρέυ: Δεν της έχουν πει ότι πέθανε ο γιος της

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

NRG: Γίνεται ηγέτης στο κλάδο των ταχυφορτιστών – Δημιουργεί πανελλαδικό δίκτυο με 1.000 σημεία καλύπτοντας το σύνολο του οδικού δικτύου

Ένα πανελλαδικό δίκτυο ταχυφορτιστών με 1.000 σημεία πρόσβασης πρόκειται να αναπτύξει μέσα στην επόμενη διετία η NRG, αξιοποιώντας τις υποδομές του Ομίλου Motor Oil, μέσω των πρατηρίων της AVIN και της Shell.

Όπως έγινε γνωστό στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν δημιουργηθεί επιπλέον 20 σημεία φόρτισης στα πρατήρια του ομίλου και συνολικά θα ανέρχονται στα 100. Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας υπηρεσίας incharge, αναμένεται η σύναψη συμφωνιών με επιχειρήσεις του σχετικού κλάδου, ώστε να εξαπλωθεί περαιτέρω το δίκτυο.

Οι ταχυφορτιστές τoυ δικτύου incharge, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε στρατηγικά σημεία των κεντρικών αυτοκινητοδρόμων, θα καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου. Θα μπορούν να φορτίσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο 80% της δυναμικότητάς του σε λιγότερο από μισή ώρα.
Mέσω της νέας εφαρμογής ο οδηγός θα μπορεί να βρει το σημείο φόρτισης που τον εξυπηρετεί, να επιλέξει το είδος φόρτισης που επιθυμεί, να παρακολουθήσει την πορεία της φόρτισής του, να δει το ιστορικό των φορτίσεών του, να ολοκληρώσει την πληρωμή του και να εξυπηρετηθεί όλο το εικοσιτετράωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Προσιτή η ηλεκτροκίνηση στον Έλληνα καταναλωτή

«Παρέχοντας ένα πλήρες και ολοκληρωμένο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης, αξιοποιώντας το ευρύτατο δίκτυο των πρατηρίων Shell και Avin, και επενδύοντας σε στρατηγικές συνεργασίες με ηγέτιδες δυνάμεις της αγοράς, ορισμένες από τις οποίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, κάνουμε την ηλεκτροκίνηση προσιτή στον Έλληνα καταναλωτή», σημείωσε ο γενικός διευθυντής της nrg, Αναστάσιος Λωσταράκος. Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται μέσω του δικτύου περιλαμβάνουν φόρτιση μέσω πλατφόρμας, υπηρεσία εγκατάστασης, υπηρεσίες συντήρησης και εμπορία εξοπλισμού.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το δίκτυο φόρτισης θα πάει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. «H NRG, εξελίσσεται και μετατρέπεται σε έναν πραγματικά ολοκληρωμένο πάροχο. Στόχος αυτής της νέας εποχής είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας λύσεις για κάθε τους ενεργειακή ανάγκη» και πρόσθεσε ότι στο νέο ενεργειακό περιβάλλον, το στοίχημα της μετάβασης είναι υπόθεση όλων.

«Είμαστε περήφανοι που καλύπτουμε τις ιδιαίτερες ανάγκες όλων των κατηγοριών καταναλωτών, οικιακών ή εμπορικών. Προχωρούμε λοιπόν με συνέπεια, τολμάμε και επενδύουμε.

Διευρύνουμε το χαρτοφυλάκιο τόσο των οικιακών όσο και των επαγγελματικών μας πελατών, με τον ταχύτερο ρυθμό στην αγορά, παρουσιάζοντας ήδη έως τον τρέχοντα μήνα αύξηση των εκπροσωπούμενων μετρητών από την εταιρεία μας, της τάξης του 75% σε σχέση με 12 μήνες πριν. Παράλληλα, αυξάνουμε το μερίδιο αγοράς μας στους βιομηχανικούς καταναλωτές και τη Μέση τάση, παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε στον τομέα της ενέργειας και αυξάνουμε εκθετικά τις επενδύσεις μας. Είμαστε όμως και περήφανοι γιατί πρωτοπορούμε! Στην nrg αναγνωρίζουμε τον ρόλο μας ως κορυφαίο πάροχο ενέργειας και συμμετέχουμε ενεργά στον ενεργειακό μετασχηματισμό της χώρας.

Μέσα από τη στρατηγική επανατοποθέτηση μας προς όφελος της κοινωνίας, γινόμαστε μέρος της ενεργειακής μετάβασης της Ελλάδας. Στηρίζουμε νέες επενδύσεις και προοπτικές και επιταχύνουμε τις εξελίξεις. Η nrg μετασχηματίζεται ταχύτατα σε έναν σύγχρονο και ολοκληρωμένο πάροχο ενεργειακών υπηρεσιών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η ηλεκτροκίνηση

«Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί στρατηγική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης στην πορεία μας προς το μέλλον των μετακινήσεων, που είναι πράσινο, καθαρό και βιώσιμο. Είναι επίσης ένας από τους βασικούς πυλώνες του σχεδίου μας για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μαζί με την ταχεία διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα και τα μέτρα ενεργειακής εξοικονόμησης», ανέφερε στην διάρκεια της ομιλίας της η γενική γραμματέας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Αλεξάνδρα Σδούκου.

«Μέσα στην πανδημία, οι πολίτες αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης μέσω μιας δέσμης άμεσων και έμμεσων κινήτρων. Επόμενος μεγάλος μας στόχος είναι η δημιουργία ενός επαρκούς και προσβάσιμου δικτύου υποδομών φόρτισης σε όλη την επικράτεια, project για το οποίο θα αξιοποιήσουμε, καταρχήν, πόρους 80 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα θα είναι καταλυτικός. Πρωτοβουλίες, όπως αυτή που παρουσίασε σήμερα η nrg, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον σχεδιασμό μας και θέτουν τις βάσεις για να γίνει το ταξίδι μας στην ηλεκτροκίνηση πραγματικότητα», ανέφερε.

Στα 70 εκατ. τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2025

Την εκτίμηση ότι από τα 1,5 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα στην Ευρώπη, θα φτάσουν τα 70 εκατ. μέχρι το 2025 εξέφρασε κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο διευθυντής Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της NRG, Ηλίας Πετρής. Συγκεκριμένα για την Ελλάδα επεσήμανε πως μέχρι το 2030 αναμένεται 1 στα 3 αυτοκίνητα που πωλούνται να είναι ηλεκτρικά, ξεπερνώντας σε αριθμό τα 300.000 οχήματα.

Όπως είπε «ήδη στην Ελλάδα μέσα στο 2021, το ποσοστό των ηλεκτρικών οχημάτων ξεπερνά το 5% του συνόλου των πωλήσεων, ξεπερνώντας τον σχετικό στόχο που είχε τεθεί για τη χρονιά».

Αναφερόμενος στην πλατφόρμα incharge, τόνισε ότι είναι διαθέσιμη τόσο σε περιβάλλον διαδικτύου (web app), αλλά και εφαρμογών για κινητές συσκευές (mobile app), δίνει πολλαπλές δυνατότητες στον οδηγό προκειμένου να πραγματοποιήσει τις φορτίσεις του χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους πληρωμών, διευκολύνοντας έτσι τη μετακίνησή του σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Ταυτόχρονα, προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες παρακολούθησης, προληπτικής συντήρησης και διαχείρισης των σημείων φόρτισης κάθε επιχείρησης που έχει ενταχθεί στο δίκτυο της εταιρείας.

«Ο κόσμος αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς και η τεχνολογία βρίσκεται στο επίκεντρο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

01/12/2021 | 23:50

Λοβέρδος: Ο πρόεδρος που θα εκλεγεί πρέπει να είναι βουλευτής – Θα αξιοποιηθούν πρόσωπα που αδικήθηκαν

01/12/2021 | 23:40

ΗΠΑ: Κτηνωδία από αστυνομικό που σκότωσε με 9 σφαίρες 61χρονο σε αναπηρικό αμαξίδιο (vid)

01/12/2021 | 23:23

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: «Ντέρμπι» για δυο και μεγάλη συμμετοχή προεξοφλούν οι στοιχηματικές εταιρείες

01/12/2021 | 23:04

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Θα ξαναβαπτιστώ για τρίτη φορά – Οι κουμπάροι μας είναι παλαιοημερολογίτες

01/12/2021 | 22:49

Ο Γιώργος Τράγκας σε καραντίνα με τη σύζυγό του: «Χορεύω τανγκό με τον COVID-19 που γελάει με τα πρόστιμα»

01/12/2021 | 22:37

GNTM: Παίκτρια «γκρεμίζει» το Διαδίκτυο φορώντας μόνο… παντελόνι (ΕΙΚΟΝΑ)

01/12/2021 | 22:37

Καστανίδης: Το στοίχημα στις 5 και 12 Δεκέμβρη είναι αν οι πολίτες θα επιβάλλουν την αυτονομία του ΠΑΣΟΚ ή εξωθεσμικά κέντρα θα ελέγξουν την ηγεσία

01/12/2021 | 22:21

Ανδρουλάκης: Το δίλημμα είναι ανανέωση και αναγέννηση ή ανακύκλωση και μία από τα ίδια

01/12/2021 | 22:21

Θεσσαλονίκη: Σοβαρός τραυματισμός ενός άντρα από εμπορική αμαξοστοιχία

01/12/2021 | 22:02

Βανδή-Μπισμπίκης: Οι φωτογραφίες από την πρώτη κοινή φωτογραφία τους που ποζάρουν αγκαλιά (ΕΙΚΟΝΕΣ)

01/12/2021 | 21:53

Έβρος: 17 Τούρκοι προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα – Λένε ότι είναι φυγάδες και ζητάνε άσυλο

01/12/2021 | 21:47

Κορονοϊός: Ήπιες οι περισσότερες μολύνσεις από τη μετάλλαξη «Όμικρον», σύμφωνα με αξιωματούχο του ΠΟΥ-Τι γίνεται με τα εμβόλια

01/12/2021 | 21:40

Άλεκ Μπάλντουιν στον Τζορτζ Στεφανόπουλος: «Δεν τράβηξα τη σκανδάλη, πάω το μυαλό μου πίσω, σκέφτομαι… »

01/12/2021 | 21:32

Πάνος Βλάχος: Θέλω να μείνω μακριά από το μαδομ@@ι και τον διχασμό (vid)

01/12/2021 | 21:29

Κόνι Μεταξά: Ο Μάριος Καπότσης πήγε μαζί με τον Λευτέρη Πανταζή να της αγοράσουν δακτυλίδι
EΛΛΑΚΤΩΡ: Νέα έργα 366 εκατ ευρώ- Στα 2 δισ. ευρώ το ανεκτέλεστο
Επίδομα 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους: Κατατέθηκε η τροπολογία – Τι περιλαμβάνει
Το μεγάλο comeback του ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επέστρεψε σε κερδοφορία μετά από 6 αρνητικά τρίμηνα
Mέσα στο Δεκέμβριο οι πρώτοι διαγωνισμοί για το Ελληνικό
Επίδομα θέρμανσης: Λήγει η προθεσμία για όσους θέλουν να λάβουν προκαταβολή μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου
ΟΠΕΚΑ: Τα επιδόματα που πληρώνονται μέχρι την Τρίτη 30/11 – Επίδομα παιδιού, γέννησης και στέγασης