Αθήνα

24 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Πρώτα… γενέθλια για την κυβέρνηση με Παππά στο στόχαστρο και στο βάθος… Τσίπρα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι αυξήσεις στις συντάξεις με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης – Δείτε αναλυτικά παραδείγματα

Αυξήσεις στις κύριες συντάξεις που σε ορισμένες περιπτώσεις θα αγγίξουν ακόμα και τα 250 ευρώ φέρνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Δείτε επίσης

Μακελειό στη Βάρη: Έτσι έγινε το μαφιόζικο χτύπημα στην ταβέρνα, με τους δύο νεκρούς
ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 3-1: Ξανά στην κορυφή

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Open TV Θόδωρο Βγενή τα νέα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης στις συντάξεις αποκαθιστούν τις αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου για τους συνταξιούχους που έχουν μεγάλο ασφαλιστικό βίο.

Συγκεκριμένα στα 33 έτη ασφάλισης το ποσοστό αναπλήρωσης από τα 30,63% με το νόμο Κατρούγκαλου θα φτάσει το 32,31% ενώ στα 35 έτη ασφάλισης θα αγγίξει το 37,31%. Στα 40 έτη θα υπερβαίνει το 50% από 42,80% που είναι σήμερα. Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας οδηγεί σε αυξήσεις από 12 έως και πάνω από 250 ευρώ για όσους έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης.

Με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης ένας συνταξιούχος με 36 έτη ασφάλισης και 1000 ευρώ μισθό, σήμερα λαμβάνει κύρια σύνταξη 738 ευρώ. Με τα νέα ποσοστά θα φτάσει τα 782 ευρώ. Παράλληλα θα πάρει αναδρομικά 220 ευρώ. Την ίδια ώρα συνταξιούχος με 40 χρόνια ασφάλισης και συντάξιμες αποδοχές 2.000 ευρώ, λαμβάνει σήμερα σύνταξη 1.224 ευρώ. Με τους νέους συντελεστές θα φτάσει τα 1384 ευρώ. Μάλιστα θα δικαιούται αναδρομικά 800 ευρώ. Πάντως αρκετοί συνταξιούχοι θα δουν τις αυξήσεις μόνο στα χαρτιά, ενώ οι αυξήσεις των συντάξεων αναμένονται μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού, ενώ τα αναδρομικά πέντε μηνών που δικαιούνται οι συνταξιούχοι θα καταβληθούν σε μία δόση.

Κομισιόν για Ελλάδα: Ύφεση 9% τo 2020 – Ανάκαμψη 6% το 2021
Κοινωνικός Τουρισμός 2020: Αυξάνεται κατά 7 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός – Νέα παράταση στις αιτήσεις των παρόχων
Επιστρεπτέα προκαταβολή II: Απόψε η πίστωσή του σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις
ΥΠΟΙΚ: Στοχευμένες φορολογικές απαλλαγές στα ΙΧ και προσέλκυση επενδύσεων προβλέπει νομοσχέδιο
Φοροαπαλλαγές: Πότε και πώς μπορεί να λάβει κάποιος
Νέο φορολογικό νομοσχέδιο: Κίνητρα σε συνταξιούχους και μειώσεις στα τέλη ταξινόμησης των ΙΧ