Αθήνα

7 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

ΟΤΟΕ: Οι απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς μας αφορούν όλους - Ο αγώνας μας συνεχίζεται

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΟΤΟΕ με αφορμή την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς την Πέμπτη 19/12/2019 και την τρίωρη στάση εργασίας όλου του κλάδου την ίδια μέρα.

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΟΤΟΕ με αφορμή την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς την Πέμπτη 19/12/2019 και την τρίωρη στάση εργασίας όλου του κλάδου την ίδια μέρα.

Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας προχωράει σε νέες κινητοποιήσεις με αφορμή τις απολύσεις που πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΤΟΕ:

« o   24ωρη απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς την Πέμπτη 19/12/2019.

o   Στάση εργασίας στον κλάδο από 12:00 έως 15:15 την ίδια ημέρα.

o   Συγκέντρωση των απεργών από το πρωί της Πέμπτης στο κτήριο της Διοίκησης της Τράπεζας και στις 13:30 στο Υπουργείο Εργασίας.

o   Νέα Τριμερής στο Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη στις 14:00. 

Οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς και του κλάδου, με τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές απεργίες, στις απεργιακές συγκεντρώσεις και στις κινητοποιήσεις σε χώρους δουλειάς στην Τράπεζα Πειραιώς, έστειλαν ηχηρό και με πρωτοφανή μαζικότητα μήνυμα.

Ωστόσο η Διοίκηση της Τράπεζας επιμένει να θεωρεί «τετελεσμένες» τις απαράδεκτες απολύσεις των 24 συναδέλφων του πρώην RBU.

Συνεχίζει να κωφεύει στις προτάσεις του Υπουργείου Εργασίας στις δυο, μέχρι σήμερα, Τριμερείς συμφιλιωτικές συναντήσεις. Προτάσεις που αναζητούν λύσεις για το σύνολο των 145 συναδέλφων μας, συμπεριλαμβάνοντας και τους απολυμένους.

Οι απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς αφορούν όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους.

Η ΟΤΟΕ κινητοποιήθηκε αμέσως, συντονίζοντας τον αγώνα με δράσεις και παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα.

Οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς και του κλάδου έστειλαν ήδη ηχηρό μήνυμα με τη μαζική συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις συγκεντρώσεις.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί με κάθε νόμιμο μέσο!

Η Τράπεζα Πειραιώς που με τη στάση της απομονώνεται ηθικά, πολιτικά και κοινωνικά, μα και όλες οι Τράπεζες, που ενδεχομένως μπαίνουν στον πειρασμό να ακολουθήσουν ανάλογες πρακτικές, πρέπει να λάβουν νέο, ισχυρό και αποφασιστικό μήνυμα. 

Οι απολύσεις, που με τόσες θυσίες αποτρέψαμε στην κρίση, είναι προκλητικές και απαράδεκτες στην ανάπτυξη!

Συνεκτιμώντας τα παραπάνω, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ στη Συνεδρίασή της στις 16/12/2019 αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων στην Τράπεζα Πειραιώς και τον κλάδο με :

o Προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στην Τράπεζα Πειραιώς την Πέμπτη 19/12/2019.

o Προκήρυξη πανελλαδικής στάσης εργασίας στον κλάδο την ίδια ημέρα, από τις 12:00 μέχρι τις 15:15.

o Συγκέντρωση των απεργών από το πρωί στο κτήριο της Διοίκησης στην οδό Αμερικής και το μεσημέρι στη 13:30 μπροστά από το Υπουργείο Εργασίας, όπου θα γίνει η 3η Τριμερής συνάντηση με τους εκπροσώπους της Τράπεζας.

o Διάβημα της ΟΤΟΕ στο Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του.

Καλούμε την Τράπεζα Πειραιώς:

· Να τιμήσει την υπογραφή της στη συμφωνία με την ΟΤΟΕ και τον ΣΕΤΠ.

· Να ανακαλέσει τις απολύσεις των 24 συναδέλφων.

Όλοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 19/12/2019 και στις συγκεντρώσεις στο κτήριο της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς το πρωί και στο Υπουργείο Εργασίας στις 13:30. 

Ανάκληση των απολύσεων τώρα!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ»

Send this to a friend