Αθήνα

21 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Χρυσή Αυγή: Ο Στέφανος Χίος πήρε συνέντευξη στον Χρήστο Παππά την ώρα που τον αναζητά η Αστυνομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ούτε την οικονομία του… Τατζικιστάν δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε!

Τραγική είναι η θέση της χώρα μας όσον αφορά στην ανταγωνιστικότητα, καθώς κατατάσσεται στην 81η θέση παγκοσμίως, κάτω ακόμη και από χώρες όπως η Μποτσουάνα και το Τατζικιστάν! [adsense] Σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum) για το 2015-2016, η Ελλάδα παραμένει σταθερά στην 81η θέση της παγκόσμιας κατάταξης για την […]

Τραγική είναι η θέση της χώρα μας όσον αφορά στην ανταγωνιστικότητα, καθώς κατατάσσεται στην 81η θέση παγκοσμίως, κάτω ακόμη και από χώρες όπως η Μποτσουάνα και το Τατζικιστάν!

[adsense]

Σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum) για το 2015-2016, η Ελλάδα παραμένει σταθερά στην 81η θέση της παγκόσμιας κατάταξης για την ανταγωνιστικότητα (σ.σ. τα στοιχεία για την Ελλάδα συλλέχθηκαν πριν τη νέα συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης-δανειστών το καλοκαίρι).

Αξιοσημείωτο ότι η χώρα μας κατατάσσεται χαμηλότερα από χώρες όπως η Ρουάντα (58η από 62η πέρυσι), η Μποτσουάνα (71η από 74η πέρυσι) αλλά και το Τατζικιστάν (80ή από 91η πέρυσι).

Την ίδια στιγμή, στην Ευρώπη, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Γαλλία έχουν καταγράψει σημαντική πρόοδο στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Χάρη στα μεταρρυθμιστικά μέτρα, που έχουν ως στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας των αγορών, η Ισπανία (33η) και η Ιταλία (43η) ανέβηκαν κατά δύο και έξι θέσεις αντίστοιχα. Ανάλογες βελτιώσεις στις αγορές προϊόντων και εργασίας στη Γαλλία (22η) και Πορτογαλία (38η) υπεραντιστάθμισαν τις αδύναμες επιδόσεις σε άλλους τομείς.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Ελβετία για 7η συνεχή χρονιά, με την Σιγκαπούρη και τις ΗΠΑ να ακολουθούν στη 2η και 3η θέση.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ προσδιορίζει την ανταγωνιστικότητα με βάση ένα συνδυασμό μίας σειράς θεσμών, πολιτικών και παραγόντων, που καθορίζουν το επίπεδο παραγωγικότητας μιας χώρας. Η κατάταξη ενός κράτους εξαρτάται από 12 δείκτες, που περιλαμβάνουν τις υποδομές, το μακροοικονομικό περιβάλλον και την τεχνολογική ετοιμότητα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Επίδομα 534€ – Συν-Εργασία: Πληρώνονται οι δικαιούχοι στις 29 Οκτωβρίου
Φορολοταρία Σεπτεμβρίου: Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση – Δείτε αν κερδίσατε 1.000 ευρώ
ΑΑΔΕ: 62.000 ραβασάκια σε… «ξεχασιάρηδες»- Πώς θα γλιτώσετε το χαράτσι
Αυξήσεις μισθών: Δείτε πόσα θα πάρετε από τον Ιανουάριο – Οι αναλυτικοί πίνακες
S&P: Συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά 9% λόγω των συνεπειών της πανδημίας- Ανάκαμψη από το 2021
Αναδρομικά συνταξιούχων: Ξεκίνησαν οι πληρωμές – Αυτά είναι τα ποσά για κάθε κατηγορία