Αθήνα

10 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κορωπί: Ανατροπή στο θρίλερ με την εξαφάνιση της 19χρονης Άρτεμις (vid)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνε για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών-Θα επηρεαστούν 1,5 εκατομμύρια ασφαλισμένοι!

Το κυβερνητικό σχέδιο για ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων σε ένα νέο υπέρ- φορέα κύριας ασφάλισης αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω τουλάχιστον για 1,5 εκατ. ασφαλισμένους

Το κυβερνητικό σχέδιο για ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων σε ένα νέο υπέρ- φορέα κύριας ασφάλισης αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω τουλάχιστον για 1,5 εκατ. ασφαλισμένους, όπως αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίας, δικηγόρους, γιατρούς, δημοσιογράφους και μηχανικούς.

Μέσω του Εθνικού Φορέα Ασφάλισης και της προώθησης νέου, κοινού για όλους τους ασφαλισμένους, κανονισμού λειτουργίας ενός Ταμείου εντός του 2016, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας προωθεί σχέδιο επιβολής ενιαίων εισφορών που θα αφορούν τουλάχιστον στο 20% για την κύρια σύνταξη, όσο δηλαδή ισχύει σήμερα για το ΙΚΑ, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Παράλληλα, το υπουργείο διαπραγματεύεται με τους εκπροσώπους των δανειστών την αύξηση των εισφορών κατά 1 ποσοστιαία μονάδα, ώστε από το 13,33 να πάει στο 14,33% για τους εργοδότες, καθώς και κατά 0,5 με μια μονάδα για τους εργαζόμενους, ώστε να ανέρθει στο 7,17% ή 7,67%.

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Ένας στους δύο φορολογουμένους θα έχει μηδενικά εκκαθαριστικά
Συντάξεις Απριλίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συνταξιούχων
ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 5.000 άνεργους με 550 ευρώ το μήνα
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ενισχύσεις 7,3 δισ. ευρώ στους δικαιούχους
«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Τουλάχιστον 80.000 κτίρια θα ενταχθούν εντός του 2021
Αναδρομικά: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές σε 25.000 κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων