
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Παρατείνεται κατά τρεις μήνες η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων για την ένταξη τους στο πρόγραμμα “ΓΕΦΥΡΑ” ενώ συγχρόνως παρατείνεται και η έναρξη εφαρμογής του Νόμου για τον πτωχευτικό Κώδικα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
Ειδικότερα:
1ον. Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», για την επιδότηση δανείων 1ης κατοικίας των πληγέντων από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού:Παρατείνεται κατά 3 μήνες, δηλαδή έως τις 31.3.2021:
-Η προθεσμία εντός της οποίας οι δικαιούχοι του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ», έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν, σε συνεργασία με τις τράπεζες και τις εταιρίες διαχείρισης δανείων, τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους. Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας ρύθμισης, οι δικαιούχοι θα λάβουν την κρατική επιδότηση της δόσης του δανείου τους, συνολικής διάρκειας 9 μηνών.
-Η προθεσμία έναρξης καταβολής της κρατικής επιδότησης προς τους δικαιούχους του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» οι οποίοι έχουν εξυπηρετούμενα δάνεια αλλά συνεχίζουν να βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής πληρωμών. Η παράταση αυτή κρίθηκε απαραίτητη μετά και την ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών περί δυνατότητας ένταξης σε πρόγραμμα αναστολής δόσεων δανείων ή για παράταση της υφιστάμενης αναστολής πληρωμών δανειακών τους υποχρεώσεων μέχρι τις 31.3.2021. Σε κάθε περίπτωση, η εννεάμηνη κρατική επιδότηση του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» μπορεί να ξεκινήσει, το αργότερο, έως την 1η.4.2021.
Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτοι 26.059 δικαιούχοι του προγράμματος, από τον προηγούμενο μήνα, επωφελήθηκαν από την πρώτη φάση πληρωμής της κρατικής επιδότησης, η οποία ανήλθε στα 9,9 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στην επιδότηση 42.449 δανείων. Στα τέλη Δεκεμβρίου προγραμματίζεται να διενεργηθεί η επόμενη καταβολή κρατικής επιδότησης προς τους δικαιούχους.
2ον. Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας
Παρατείνεται η έναρξη εφαρμογής του Νόμου, ως εξής:
α. Φυσικά πρόσωπα, νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις, με περιουσία έως 350.000 ευρώ: παρατείνεται για 5 μήνες η διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών και παροχής δεύτερης ευκαιρίας, με έναρξη ισχύος την 1η.6.2021.
β. Μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα, με περιουσία άνω των 350.000 ευρώ και κύκλο εργασιών άνω των 700.000 ευρώ: παρατείνεται για 2 μήνες η διαδικασία εξυγίανσης και παροχής δεύτερης ευκαιρίας, με έναρξη ισχύος την 1η.3.2021.
Χρήσιμο σχετικό ενημερωτικό υλικό είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) www.keyd.gov.gr. Επίσης, στα 50 Κέντρα – Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών, τα οποία λειτουργούν πανελλαδικά, οι πολίτες μπορούν να λάβουν εξατομικευμένες συμβουλές, οδηγίες και ενεργή υποστήριξη στα θέματα διαχείρισης των οφειλών τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού για (τηλε)συνάντηση, καλώντας στο τηλέφωνο 213 212 5730.
Με τις παραπάνω παρεμβάσεις, η Κυβέρνηση αποδεικνύει, για ακόμα μία φορά, ότι αντιμετωπίζει με οικονομική αποτελεσματικότητα και κοινωνική ανταποδοτικότητα το ευαίσθητο θέμα του ιδιωτικού χρέους.
Πηγή enikonomia.gr
Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις
Κορονοϊός-Μητσοτάκης: Το μήνυμα του για το εμβόλιο – «Θα εμβολιαστώ στις 27 Δεκεμβρίου»
Σοκ στο Βόλο: Αυτοκτόνησε γιατρός πέφτοντας από τον πέμπτο όροφο του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου
Ροή Ειδήσεων
27/05/2023 | 23:03
Γαρμπή: «Μου έριχναν σαπουνάδα για να μην είμαι γυμνή» – Η αποκάλυψη στο J2US για το βίντεο κλιπ του «Κι αν ξυπόλυτη χορεύω»
27/05/2023 | 22:53
Ξάνθη: Υποχώρησε τοιχίο από το διπλανό σπίτι και καταπλάκωσε την 6χρονη ενώ έπαιζε με τον αδερφό της

27/05/2023 | 22:36
Ναύπλιο: 25χρονος παραπάτησε και έπεσε από το μπαλκόνι 3ου ορόφου – Σώθηκε χάρη σε καλώδιο της ΔΕΗ
27/05/2023 | 22:17
Βίκυ Χατζηβασιλείου: Οφείλω το τηλεοπτικό μου ξεκίνημα στη γυναίκα του Γιώργου Παπαδάκη
27/05/2023 | 22:10
Περιστέρι-Παναθηναϊκός 76-71: Ο τρομερός Φρανσίσκο εκτέλεσε το «Τριφύλλι» και έστειλε τη σειρά σε 5ο παιχνίδι
27/05/2023 | 21:22
Πρωταθλήτρια Γερμανίας η Μπάγερν μετά από «θρίλερ» μέχρι το τελευταίο λεπτό – «Αυτοκτόνησε» η Ντόρτμουντ

27/05/2023 | 21:01
Θρίλερ με τον θάνατο 15 παιδιών σε δυο νοσοκομεία της χώρας – Ένας καρδιοχειρουργός στο επίκεντρο της έρευνας και των καταγγελιών

27/05/2023 | 00:03
60 χρόνια πριν: Αφήνει την τελευταία του πνοή ο Γρηγόρης Λαμπράκης μετά τη δολοφονική επίθεση παρακρατικών
27/05/2023 | 14:10
Βαξεβάνης: «Δεν είναι τι είπε ο Κατρούγκαλος αλλά τι έδειχνε με τη δήλωσή του – Ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει σοβαρότητα»
27/05/2023 | 13:43
Η αντίδραση Καστανίδη κατά Ανδρουλάκη για την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης: «Προσωπική προσβολή, με ενημέρωσε μαζί με τον Τύπο»
26/05/2023 | 15:33
Eκτέλεσε τους γονείς κι έπνιξε τα παιδιά επειδή του χρωστούσαν τα ενοίκια! Αναβιώνει το τετραπλό φονικό στην Ανδραβίδα

26/05/2023 | 08:53
H Κλέλια Ρένεση «χτυπά» Γιώργο Λιάγκα: «Κοπτοραπτική, έλλειψη δημοσιογραφικής ηθικής»
27/05/2023 | 12:43
Βασίλης Ζούλιας: «Θα ήθελα τη βασιλεία στην Ελλάδα, να γίνονται καλέσματα στο Παλάτι, να ντύνονται οι κυρίες»

27/05/2023 | 19:31
Πάνος Μουζουράκης – Μαριλού Κόζαρη: Εικόνες από το γάμο τους στην Αίγινα-Οι λαμπεροί καλεσμένοι
27/05/2023 | 18:35
Μαρκόπουλο Ωρωπού: «Ήταν ένα παιδικό παιχνίδι με πλαστικές σφαίρες» – Τι λένε για το περιστατικό πυροβολισμού καθηγητή από μαθητή
27/05/2023 | 15:05
Παντελής Τουτουντζής: «Εγώ και ο Φώτης Σεργουλόπουλος βγήκαμε έξω με το κεφάλι πολύ ψηλά για τις οικογένειές μας»

27/05/2023 | 16:46