Αθήνα

18 oC

αραιές νεφώσεις

"Βαρυσήμαντη" παρέμβαση Λιου για το ελληνικό χρέος: "Η ώρα για την έλαφρυνση είναι τώρα!"

"Βαρυσήμαντη" παρέμβαση Λιου για το ελληνικό χρέος: "Η ώρα για την έλαφρυνση είναι τώρα!"

Ακόμα μια "ηχηρή" παρέμβαση από τις ΗΠΑ για το ελληνικό χρέος, με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου, μια μόλις ημέρα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά στην Ουάσινγκτον, να υπερτονίζει την ανάγκη για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

[adsense]

«Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αποτελεί ένα σημείο κλειδί των συζητήσεων. Η ώρα για αυτό είναι τώρα», σημείωσε ο Tζακ Λιου και πρόσθεσε: «Μια νέα κρίση για την ελληνική διάσωση θα ήταν κακή για την παγκόσμια οικονομία».

Εξάλλου, την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τη DW, το χάσμα μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ για το θέμα του ελληνικού χρέους παραμένει. «Έχουμε μεγάλες διαφορές με το ΔΝΤ στο θέμα του χρέους, ωστόσο σημειώνεται πρόοδος», δήλωσε πηγή της Ευρωζώνης στην DW αναφερόμενη στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της Ομάδας  Εργασίας του Εurogroup (EWG), που συνεχίζονται και σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η DW, οι διαφορές είναι προς το παρόν μεγάλες για το χρέος, γιατί το ΔΝΤ θεωρεί ότι τα μέτρα που συζητούν οι Ευρωπαίοι δεν δίνουν λύση σε βάθος χρόνου, αλλά περιορίζονται σε μια διαχείριση για τα επόμενα χρόνια και φυσικά δεν διασφαλίζεται η βιωσιμότητα.

Send this to a friend