Αθήνα

27 oC

αίθριος καιρός

«Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ-Καμία απαίτηση για νέα μέτρα», λέει το ΥΠΟΙΚ

«Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ-Καμία απαίτηση για νέα μέτρα», λέει το ΥΠΟΙΚ

«Καμία απαίτηση για νέα μέτρα δεν έχουν οι Θεσμοί», σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, που εξέδωσε διευκρινιστική δήλωση, μετά τις δηλώσεις-«ρουκέτες» του Γερούν Ντάισελμπλουμ για... νέα μέτρα.

[adsense]

«Διευκρινίζεται ότι ο κ. Γ. Ντάισελμπλουμ, στην επιστολή την οποία απηύθυνε προς το Ολλανδικό Κοινοβούλιο πουθενά δεν ζητά επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα τα οποία πρέπει να πάρει η ελληνική κυβέρνηση. Τα συγκεκριμένα μέτρα, όπως επανειλημμένως έχει διευκρινιστεί από τον Υπουργό Οικονομικών, δεν αποτελούν κάποια νέα απαίτηση των θεσμών», αναφέρουν χαρακτηριστικά από το υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, συμπληρώνουν ότι «τα μέτρα αυτά αποτελούν υποχρέωση με βάση τη συμφωνία με τους εταίρους, συμπεριλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2016, είναι συνολικού ύψους  1% του ΑΕΠ,   προγραμματίζονται να νομοθετηθούν το 2016, προγραμματίζονται να εφαρμοστούν τα έτη 2017 και 2018 και αποτελούν μέρος της συνεχιζόμενης διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς».

Ειδικότερα, ο Ντάισελμπλουμ είπε:

«Η προσδοκία είναι ότι το Eurogroup θα μιλήσει για την τρέχουσα κατάσταση σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος. Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια σε ό,τι αφορά τις περαιτέρω μεταρρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό και τα επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την ελληνική κυβέρνηση, στο βαθμό που αποτελούν κομμάτι της πρώτης αξιολόγησης. Οι θεσμοί εξακολουθούν να βρίσκονται σε συνομιλίες με τις ελληνικές αρχές αναφορικά με το ακριβές περιεχόμενο των εν λόγω μέτρων. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης μπορεί μια χρηματική δόση να διατεθεί προς εκταμίευση από την Ελλάδα».

Send this to a friend