Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ανθή Σαλαγκούδη: Τι λέει ο πρώην υπουργός πατέρας της για τα περί… διορισμού στο Survivor

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Petroceltic: Mεταβίβαση της έρευνας σε ΕΛΠΕ & Edison: Ψάχνουν για πετρέλαιο στον Πατραϊκό

Νέα εποχή για τις έρευνες υδρογονανθράκων

Νέα εποχή για τις έρευνες υδρογονανθράκων στον Πατραϊκό Κόλπο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ΕΛΠΕ, συμφωνήθηκε η μεταβίβαση του συνόλου των δικαιωμάτων της Petroceltic Resources Plc (33 1/3%) εξ ημισείας στους άλλους δύο εταίρους. Κατόπιν αυτού το επιχειρηματικό σχήμα διαμορφώνεται πλέον σε Ελληνικά Πετρέλαια Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων Δ. Πατραϊκού κόλπου Α.Ε. 50% (διαχειριστής) και Edison International SpA 50%. Η ολοκλήρωση της μεταβίβασης των δικαιωμάτων, σύμφωνα με την Σύμβαση Μίσθωσης, υπόκειται στη συναίνεση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

[adsense]

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, δήλωσε ότι «μετά την πρόθεση της Petroceltic Resources να μεταβιβάσει το σύνολο των δικαιωμάτων της στην περιοχή του Δ. Πατραϊκού, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Όμιλος ΕΛΠΕ συμφώνησε να αποκτήσει το ήμισυ αυξάνοντας τα δικαιώματα του σε 50%, ενώ το ίδιο έπραξε και ο άλλος εταίρος μας η Edison.

Είναι σαφές ότι συνεχίζουμε να υλοποιούμε τη στρατηγική μας στον τομέα της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων εστιάζοντας στην Ελλάδα. Οι ερευνητικές εργασίες στην περιοχή του Πατραϊκού συνεχίζονται απρόσκοπτα χωρίς καθυστερήσεις, στοχεύοντας στην ανακάλυψη πετρελαίου στην ελπιδοφόρα αυτή περιοχή το ταχύτερο δυνατόν.

Το επόμενο βήμα είναι η διεξαγωγή τρισδιάστατων γεωφυσικών καταγραφών που θα εκτελεστούν από νεότευκτο σκάφος της εταιρείας Dolphin Geophysical UK.

Οι έρευνες θα γίνουν με απόλυτο σεβασμό προς τις δραστηριότητες των τοπικών κοινωνιών και το περιβάλλον, τηρώντας πλήρως όλες τις προδιαγραφές και απαιτήσεις που αναφέρονται λεπτομερώς στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σχέδιο Περιβαλλοντικής Δράσης και υλοποιεί πλήρως τόσο την συνθήκη «ACCOBAMS» όσο και τις κατευθύνσεις της Μικτής Επιτροπής Διατήρησης της Φύσης (JNCC) για την προστασία των κητωδών».

 

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση έχει στηρίξει και θα συνεχίσει να στηρίζει τις επιχειρήσεις
Θετικά μηνύματα από τη βιομηχανία στο τέλος του 2020 – Οι εξαγωγές βοήθησαν την διατήρηση του κλάδου 
«Tρέχουν» οι πωλήσεις των σουπερ μάρκετ
Νέοι προορισμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό από την SKY express
Τράπεζα της Ελλάδος: Στο 35,8% τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια – Απαιτούνται επιπλέον ενέργειες από Τράπεζες και Πολιτεία
ΕΚΤ: Διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια, συνεχίζει και επαυξάνει τα προγράμματα αγοράς και επαναγοράς ομολόγων