Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Παπαχελάς για Δένδια-Τσαβούσογλου: Δεν πήγε καλά – Θα μπορούσε να χειροτερέψει η κατάσταση με μονομερή ενέργεια της Τουρκίας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Philip Morris: Λανσάρει την επόμενη γενιά του IQOS και βλέπει το τέλος του καπνίσματος σε πολλές χώρες

Την κυκλοφορία του IQOS ILUMA – την επόμενη γενιά του προϊόντος IQOS μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους ανακοίνωσε χτες η διοίκηση της Philip Morris, στην διάρκεια της Παγκόσμιας Ημέρας Επενδυτών.

Δείτε επίσης

Ο Παπαστράτος νίκησε την Marlboro: Το IQOS άφησε πίσω τα τσιγάρα

Όπως έγινε γνωστό η εταιρεία που έχει στόχο την απαλλαγή του κόσμου από τον καπνό του τσιγάρου και το πέρασμα των καπνιστών σε μια νέα εποχή καπνικών προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου, σχεδιάζει να λανσάρει το IQOS VEEV, σε περισσότερες από 20 χώρες φέτος, ενώ μέχρι το τέλος του 2025 εκτιμά ότι το IQOS θα βρίσκεται σε 100 αγορές έως το τέλος του 2025, από 64 που ήταν στο τέλος του 2020.

Παράλληλα η διοίκηση εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι το 2025 η συνεισφορά των προϊόντων της χωρίς καπνό στα συνολικά καθαρά έσοδα του Ομίλου θα ξεπεράσουν το 50%, από 38% με 42% που είναι σήμερα.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι στόχος της είναι τα καθαρά έσοδα της από προϊόντα χωρίς νικοτίνη μέχρι το 2025 να ξεπεράσουν τα 1 δισ. δολάρια, ενώ με το σωστό ρυθμιστικό πλαίσιο, τον διάλογο και την υποστήριξη της κοινωνίας, οι πωλήσεις τσιγάρων να έχουν σταματήσει μέσα στα επόμενα 10 με 15 χρόνια, σε πολλές χώρες.

«Σε μόλις πέντε χρόνια, έχουμε αλλάξει την εταιρεία μας, δημιουργώντας το IQOS, μια κορυφαία παγκόσμια μάρκα νικοτίνης-με σχεδόν 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρά έσοδα και πάνω από 17 εκατομμύρια χρήστες σε 64 χώρες – διατηρώντας παράλληλα την ηγετική μας θέση στη διεθνή κατηγορία τσιγάρων», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Αντρέ Καλαντζόπουλος.

«Ξεκινάμε τώρα την επόμενη φάση ανάπτυξής μας, που υποστηρίζεται από το χαρτοφυλάκιο των καινοτόμων προϊόντων μας. Είμαστε  ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την προγραμματισμένη κυκλοφορία του IQOS ILUMA – την επόμενη γενιά του προϊόντος IQOS με θερμότητα χωρίς καύση, μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι από 31 Δεκεμβρίου 2020, το IQOS διατίθεται προς πώληση σε 64 αγορές και ο Όμιλος εκτιμά ότι περίπου 12,7 εκατομμύρια ενήλικες σε όλο τον κόσμο έχουν ήδη στραφεί στο IQOS και σταμάτησαν το κάπνισμα.

Στην χώρα μας με βάση τα στοιχεία της Nielsen, 1 στους 5 καπνιστές στην Αττική έχει επιλέξει το IQOS, το οποίο έχει κερδίσει μερίδιο από όλες τις μάρκες τσιγάρων.

Σήμερα υπάρχουν στην Ελλάδα 300.000 χρήστες IQOS το οποίο διατίθεται μέσω 26 καταστημάτων IQOS πανελλαδικά και σε περισσότερα από 300 σημεία πώλησης σε μεγάλες αλυσίδες εταιρειών τεχνολογίας. Στόχος της Philip Morris International είναι έως το 2025 η διείσδυση του IQOS διεθνώς να φθάσει το 30%-40%.

Ενοίκια: Γιατί είναι ακόμη «στα ύψη» – Ο ρόλος των Airbnb – Λίστα με τα πιο δημοφιλή προάστια της Αττικής (ΠΙΝΑΚΕΣ)
Αναδρομικά συνταξιούχων: Πότε πληρώνονται όσοι έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης – Τι ποσά θα λάβουν
Πώς ο Mr Jumbo βγαίνει αλώβητος από την αύξηση των ναυτικών ναύλων 
Ελλάκτωρ: «Όλα θα τελειώσουν στην γενική σύνελευση της 22ης Απριλίου»
Ελλάκτωρ: Αγωγή κατά Καλλιτσάντση και Εξάρχου για υπεξαίρεση
Μεγάλες ευκαιρίες για την αξιοποίηση της ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας στην παραγωγή υδρογόνου με ηλεκτρόλυση νερού