Αθήνα

12 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Έξαλλος ο Παπαδάκης με Κούγια: Του έκλεισε το τηλέφωνο ο δικηγόρος – «Όταν δεν σας συμφέρει κλείνετε το τηλέφωνο κύριε Κούγια» (ΒΙΝΤΕΟ)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πικρά σοκολατάκια για την Leonidas – Στο σφυρί νέα ακίνητα

Στο σφυρί συνεχίζουν να βγαίνουν μέρος της προσωπικής περιουσίας της Βασιλικής Κεστεκίδου, βασικής μετόχου της εταιρείας σοκολατοποιΐας «Leonidas», από τις πιστώτριες τράπεζες.

Η κ. Κεστεκίδου, η οποία έχει το 41% της Leonidas και λαμβάνει περί τα 6 εκατ. ευρώ μερίσματα το χρόνο από τη συμμετοχή της στην γνωστή εταιρεία σοκολατοποιΐας που έχει έδρα το Βέλγιο, έχει «κόκκινα» δάνεια περί τα 5 εκατ. ευρώ.

Τα δάνεια της κ. Κεστεκίδου βρίσκονται σε καθυστέρηση πάνω από μία τριετία και η μεγαλομέτοχος της εταιρείας η οποία διαμένει στη Γλυφάδα, δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ να τα ρυθμίσει.

Το 2018 βγήκε στο σφυρί μια ολόκληρη πολυκατοικία, ιδιοκτησίας της οικογένειάς της, στο Kαλαμάκι. Το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται στη Λεωφόρο Ποσειδώνος και περιλάμβανε οκτώ διαμερίσματα και 26 θέσεις πάρκινγκ.

Επίσης σε πλειστηριασμό έχει βγει μια ημιτελής βίλα στο Λαγονήσι, εμβαδού 1653 τ.μ. σε οικόπεδο έξι στρεμμάτων, ενώ τώρα πλειστηριάζονται δύο διαμερίσματα, το ένα στο Κολωνάκι με πρώτη τιμή 194.850 ευρώ και το δεύτερο διαμέρισμα στου Ζωγράφου. Ωστόσο λόγω της πανδημίας είναι άγνωστο αν οι δύο πλειστηριασμοί θα ολοκληρωθούν.

Η ιστορία της σοκολατοποιΐας Leonidas ξεκινάει το 1910 όταν ο Έλληνας μετανάστης Λεωνίδας Κεσδεκίδης ανοίγει στις Βρυξέλλες το πρώτο του κατάστημα. Τα σοκολατάκια Leonidas (Λεωνίδας) θα γίνουν παγκοσμίως διάσημα για την ποιότητά τους.

Το 1935, ο Βασίλης, ανιψιός του Λεωνίδα, ανέλαβε την επιχείρηση και έκανε σήμα κατατεθέν της εταιρείας τον βασιλιά της Σπάρτης, Λεωνίδα, τιμώντας τον θείο του αλλά και συνδέοντας την επιχείρηση με τις ελληνικές ρίζες της.

Σήμερα η σοκολάτα LEONIDAS συγκαταλέγεται στις καλύτερες σοκολάτες με 1250 καταστήματα σε 50 χώρες παγκοσμίως.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επένδυση 489 εκατ. ευρώ σε αιολικά πάρκα με πολλαπλά οφέλη σε Οικονομία και Περιβάλλον
REDS: Δύο νέες εμπορικές μισθώσεις στο Εμπορικό Πάρκο Smart Park από τη θυγατρική του ΕΛΛΑΚΤΩΡ
Στα χέρια του CVC περνά η Vivartia
Πως θα γίνεται η χορήγηση προκαταβολής έναντι της μελλοντικής σύνταξης
Φορολοταρία για συναλλαγές Ιανουαρίου – Δείτε αν κερδίσατε
Τέλη κυκλοφορίας: Ποιοι θα ιδιοκτήτες θα λάβουν αναδρομική μείωση